Statiuni si orase in regiunea Polonia Mica

Cracovia este unul dintre cele mai vechi si mai mari municipii din Polonia. In 2005 populatia municipiului era de peste 750.000 locuitori. Nucleul istoric al municipiului este situat pe malul Vistulei, la piciorul colinei Wawel, in sudul tarii, in regiunea Polonia Mică (Małopolska).

Din 1999 este resedinta voievodatului Polonia Mica, anterior fiind resedinta voievodatului Cracoviei (din secolul al XIV-lea).

In mod traditional Cracovia a fost considerata ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural si stiintific. Reprezintă totodata fosta resedinta a regilor polonezi si este considerata de multi ca fiind inima Poloniei, avand o istorie de peste 1000 de ani.

Cracovia este de asemenea un important centru turistic, fiind tinta a peste 7 mil. de turisti anual.

Statiunile si orasele din Polonia Mica unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Polonia MicaObiective turistice in regiunea Polonia Mica Oferte Polonia Mica

Cracovia

Cracovia

Cracovia este unul dintre cele mai vechi si mai mari municipii din Polonia. In 2005 populatia municipiului era de peste 750.000 locuitori. Nucleul istoric al municipiului este situat pe malul Vistulei, la piciorul colinei Wawel, in sudul tarii, in regiunea Polonia Mică (Małopolska). Din 1999 este resedinta voievodatului Polonia Mica, anterior fiind resedinta voievodatului Cracoviei (din secolul al XIV-lea). In mod traditional Cracovia a fost considerata ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural si stiintific. Reprezintă totodata fosta resedinta a regilor polonezi si este considerata de multi ca fiind inima Poloniei, avand o istorie de peste 1000 de ani. Cracovia este de asemenea un important centru turistic, fiind tinta a peste 7 mil. de turisti anual.