Statiuni si orase in regiunea Principatul Asturia

Asturia se învecinează la est cu Cantabria, la sud cu Castilia și León, la vest cu Galicia și la nord cu Marea Cantabrică si este o comunitate autonomă în cadrul Regatului Spaniol, fostul Regat al Asturiilor din Evul Mediu.

Statiunile si orasele din Principatul Asturia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Principatul AsturiaObiective turistice in regiunea Principatul Asturia Oferte Principatul Asturia

Llanes

Llanes

Llanes este districtul administrativ al provinciei Asturias, în nordul Spaniei, intinzandu-se pe aproximativ 30 de km de-a lungul coastei din estul extrem ale provinciei. Llanes are aspectul unui oraş istoric. Nu degeaba o parte din el a fost declarată sit istoric-artistic şi păstrează exemple majore ale arhitecturii civile, religioase şi militare. Strada San Pedro, San Anton, râul Carrocedo şi portul sunt punctele centrale ale vieţii oraşului Llanes, pe vremuri un port de pescuit şi de vânători de balene. Printre alte edificii istorice, orasul are mai mult de 300 de metri de zid pre-romanic din secolul al 13-lea, Turnul Castelului, care este acum gazda Oficiului de Turism; Bazilica Santa Maria del Conceyu, a carei constructie a fost începuta la mijlocul secolului al 12-lea; palatele Gaztañaga şi al Ducelui de Estrada si casa veche Posada Herrera, transformata astăzi în „Muncipal Arts Centre”.


Gijon

Gijon

Gijon este un oraş din regiunea autonomă Asturias, din nordul Spaniei. Are o populaţie de 276.000 locuitori şi se află pe coasta atlantică a Peninsulei Iberice. A fost fondat în secolul al 5 -lea î.Hr, la acea vreme purtand numele de “Gigia”. Portul comercial al orasului Gijon este numit "El Musel". Există, de asemenea, un port mic pentru ambarcaţiuni de agrement şi nu mai puţin de nouă plaje de-a lungul ţărmului său extins. Una dintre cele mai mari şi mai notabile plaje este "San Lorenzo". Centrul orasului Gijon se aseamana cu un amfitatru ce este delimitat de San Lorenzo, plaja principală a oraşului.


Cangas De Onis

Cangas De Onis

Dacă sunteţi in cautarea unei vacanţe în Asturias, cu accent pe frumusetea naturala a regiunii, plimbarile pe jos, canotaj, alpinism, sau pur şi simplu de relaxare în inima naturii din Spania, atunci Cangas de Onís şi satele din jurul lui sunt ideale pentru acest scop. Oraşul de Cangas de Onís se gaseste într-o vale adâncă între râurile Sella şi Guena şi nu în mod surprinzător beneficiaza de o asezare mai mult decat pitorească. În Cangas de Onís, veţi găsi un oraş care s-a dezvoltat în jurulul turismului. Acesta este un oraş destul de mic şi este o bază ideală de la care să porniti in explorarea zonei şi in diverse activităţi în această parte pitoreasca şi frumoasă a vestului regiunii Asturias.


Ribadesella

Ribadesella

Ribadesella (Asturias: Ribadesella) este un mic municipiu (84 km2), municipiul în Comunitatea Autonomă a Principatului Asturias, Spania. Cunoscut pentru poziția sa pe Marea Cantabrică, precum și pentru ieșirea râului Sella, Ribadesella este un oraș care face parte din Picos de Europa (Peaks din Europa). Se învecinează la est de Llanes, la sud de Cangas de Onis și Parres, și la vest de Caravia.


Asturias

Asturias

Asturia se învecinează la est cu Cantabria, la sud cu Castilia și León, la vest cu Galicia și la nord cu Marea Cantabrică si este o comunitate autonomă în cadrul Regatului Spaniol, fostul Regat al Asturiilor din Evul Mediu. Daca vreti sa va petreceti vacanta in Spania, puteti vizita orasul Asturias, supranumit "orasul branzei". Aici, mancarea traditionala este branza albastra. In aceasta regiune exista mii de pesteri ascunse in dealuri, ele fiind folosite de mai multe secole pentru depozitarea branzei. Locuitorii din Asturias sunt renumiti pentru felurile de branza facute.


Oviedo

Oviedo

Oviedo este capitala principatelor Asturiei, aflata pe pantele unui deal la 30 km de coasta, pe un platou fertil inlantuit de poalele muntilor Cantabrici. Orasul este si centrul spiritual si intelectual al Asturiei. Se spune că doi călugări, Maximo şi Fromestanus au fondat oraşul în 761. Această aşezare a fost în scurt timp completata cu constructia unei bisericute închinată Sfântului Vincent. Cu toate acestea, registrul arheologic a arătat urme de locuire din secolul 1, în epoca romană. Fostul Oventum a pastrat legaturi stranse cu monarhia Asturiei inca de la intemeierea sa in secolul VIII, devenind chiar capitala regatului.