Statiuni si orase in regiunea Regiunea Toscana

Florenta (italiana Firenze) este capitala regiunii italiene Toscana si a provinciei Florenta. Este cel mai populat oras din Toscana, cu o populatie de 367.569 de locuitori (1.500.000 in zona metropolitana).

Statiunile si orasele din Regiunea Toscana unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Regiunea ToscanaObiective turistice in regiunea Regiunea Toscana Oferte Regiunea Toscana

Florenta

Florenta

Florenta (italiana Firenze) este capitala regiunii italiene Toscana si a provinciei Florenta. Este cel mai populat oras din Toscana, cu o populatie de 367.569 de locuitori (1.500.000 in zona metropolitana). Orasul se afla pe raul Arno si este cunoscut pentru istoria si importanta sa in Evul Mediu si in Renastere, in special pentru arta si arhitectura sa. Un centru comercial si economic medieval, fiind unul dintre cele mai bogate orase ale timpurilor, Florenta este considerat locul de nastere al Renasterii italiene; de fapt a fost numita Atena din Evul Mediu.


Pisa

Pisa

Pisa este un oraș cu apoximativ 90.000 de locuitori din regiunea Toscana, Italia, aflat la gura de vărsare a râului Arno în Mediterană. Orașul este capitala provinciei cu același nume, găzduind cel mai mare aeroport din regiune, Aeroportul Galileo Galilei precum și trei instituții universitare recunoscute în întreaga Italie. Pisa a fost una dintre cele patru Republici Marine ale Italiei împreună cu Genova, Amalfi și Veneția. Orașul era un important centru comercial în Evul Mediu și controla o flotă mediteraneană importantă.


Montecatini Terme

Montecatini Terme

Montecatini Terme este cea mai faimoasa statiune balneoclimaterica aflata in regiunea italiana Toscana. Montecatini Terme poate acomoda cel putin 2 milioane de turisti, care vin aici pentru renumitul centru de sanatate spa. Apele termale de aici sunt benefice pentru problemele de stomac sau ficat. Statiunea include diverse facilitati, cum ar fi un teren de golf cu 18 gauri, teren de tenis, trasee de ciclism si drumetii, scoli de calarie, stadion de fotbal, curse de cai. Cel mai important centru de tratament din Montecatini Terme este Tettuccio Terme ce dateaza din 1927 si se afla langa parc, pe strada Viale Verdi.


Siena

Siena

Inconjurat de plantatii de maslini, Siena e unul din cele mai frumoase orase din regiunea Toscana. Centrul istoric al orasului este pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Siena este unul dintre orasele cele mai vizitate din lume, avand in 2008 peste 163.000 de turisti internationali. Orasul este faimos pentru bucataria locala, arta, muzee, peisaje medievale si cursele de cai - Il Palio - care au loc in perioada 2 iulie - 16 august. Tot aici se gaseste cea mai veche Universitate din Europa. Acest oras medieval este situat la 70 km sud de Florenta si a inregistrat o perioada de inflorire a artelor, in secolele XIII, XIV.


Viareggio

Viareggio

Viareggio este un oraș și municipalitate din nordul Toscana, Italia, pe coasta Mării Tirrenice. Cu o populație de peste 62.000 de locuitori, este al doilea oraș ca mărime din provincia Lucca, după Lucca.


San Vincenzo

San Vincenzo

San Vincenzo este o comună în Provincia Livorno, Toscana din centrul Italiei, avand o populație de aproximativ 7000 de locuitori, nu departe de orașele Suvereto și Bolgheri. Se află pe „Coasta etruscă” a Toscanei, în zona cunoscută sub numele de Maremma. Are un port frumos, cu acostări și feriboturi și o promenadă la malul mării. Cei zece kilometri de plaje nisip fin atrag turistii din întreaga Italia și din lume, ademeniți de splendoarea naturală a coastei și a apei curate. Plajele sunt în cea mai mare parte susținute de pădure și scrub autohton, deși există și unele întinderi frumoase care sunt chiar în oraș.


Livorno

Livorno

Livorno este un oraș fermecător situat pe coasta de vest a Toscanei, pe Marea Ligurii și este considerat unul dintre cele mai importante porturi din Italia. Are apoximativ 160.000 de locuitori din regiunea Toscana, Italia. Orașul este capitala provinciei cu același nume și al treilea port ca mărime de pe coasta de vest a țării.


Insula Elba

Insula Elba

Elba (italiană: isola d'Elba, pronunțată [delba Izola]; latină: Ilva; greacă veche: Αἰθαλία, Aithalia) este o insulă mediteraneană în Toscana, Italia, la 10 km (6,2 mi) de la orașul de coastă Piombino. Cea mai mare insula a arhipelagului toscan, Elba este, de asemenea, parte a Parcului Național Toscano Arcipelago, și a treia cea mai mare insulă din Italia, după Sicilia și Sardinia. Acesta este situat în Marea Tireniană, aproximativ 50 km (30 mi) la est de insula franceză Corsica.


Tirrenia

Tirrenia

Tirrenia este un din Pisa, Italia, cu o populație de 3.112 de locuitori. Cufundat în pădurea de pin a „Litorale Pisano” și în coasta Mării Ligurii, Tirrenia este situată în centrul coastei Toscana.


Lucca

Lucca

Lucca este un oraş cu 81.862 de locuitori din regiunea Toscana, Italia, fiind de asemenea capitala provinciei cu acelaşi nume. Istoria orasului Lucca merge pana in timpurile Etruscilor si ale Romei Antice. Perioada de aur a orasului a fost in era Gotica de dinainte Renasterii, Lucca poseda inca multe monumente din acea perioada. Regiune situată în valea râului Serchio, a fost foarte devreme ocupată de aşezări umane. Localitatea a cunoscut un important moment istoric în anul 56 înainte de Cristos, când s-au întâlnit aici Cezar, Pompei şi Cressus, pentru a-şi reînnoi triumviratul, care, de fapt, abia a mai durat aproape un an.


Arezzo

Arezzo

Arezzo sau Arretium (Latina: Arretium) este un oraş în centrul Italiei, capitala provinciei cu acelaşi nume, în Toscana. Arezzo se află la aproximativ 80 km sud-est de Florenţa, la altitudinea de 296 metri. În 2001 avea o populaţie de aproape 91.600 locuitori. În Evul Mediu a concurat cu Florenţa în ceea ce priveste puterea militară, iar acum încearcă să castige in fata vechii sale rivale prin frumuseţe. Arezzo se afla la distanţe egale fata de Florenţa, Perugia şi Siena, dominand văile râurilor Arno şi Tevere. Centrul istoric medieval, bogat în urme etrusce şi culturi Romane, este amplasat pe un deal, înconjurat de o câmpie fertilă.


Montaione

Montaione

Montaione este o comună în Provincia Florența, Toscana din centrul Italiei. În 2011 avea o populație de 3.774 de locuitori.


Toscana

Toscana

Toscana este o regiune în centrul Italiei, având graniță cu Lazio la sud, Umbria la est, Emilia-Romagna și Liguria la nord, și cu Marea Tireniană la vest. De multe ori a fost privită ca una dintre cele mai frumoase părți ale Italiei.



Radda In Chianti

Radda In Chianti

Radda in Chianti este o comună în Provincia Siena, Toscana din centrul Italiei. În 2011 avea o populație de 1.696 de locuitori.