Statiuni si orase in regiunea Riviera Olimpului

Paralia sau Paralia Katerinis (care inseamna „plajă”) este un municipiu în partea de est a prefecturii din Pieria. Plaja este situata pe Riviera Olimpului. Paralia este situat la 4 km de Katerini, la 70 km sud de Salonic şi de Aeroportul Makedonia International.

Statiunile si orasele din Riviera Olimpului unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Riviera OlimpuluiObiective turistice in regiunea Riviera Olimpului Oferte Riviera Olimpului

Paralia Katerini

Paralia Katerini

Paralia sau Paralia Katerinis (care inseamna „plajă”) este un municipiu în partea de est a prefecturii din Pieria. Plaja este situata pe Riviera Olimpului. Paralia este situat la 4 km de Katerini, la 70 km sud de Salonic şi de Aeroportul Makedonia International. Paralia este renumita pentru hotelurile sale, taverne, restaurante, baruri şi cluburi de noapte. In fiecare vara mii de turisti din toata lumea vin aici in vacanta. Acest loc este cu adevărat unic şi fermecator pentru orice turist ce vine aici pentru prima dată şi ved frumosul litoral pe de o parte, şi munţii pe de altă parte.


Platamonas

Platamonas

Platamonas este un oraş şi o staţiune la mare, in partea de sud a zonei Pieria, Macedonia Centrală, Grecia. Platamonas are o populaţie de aproximativ 1.500 de locuitori permanenţi. Se invecineaza cu numeroase alte statiuni de pe riviera Olimpului cu ar fi Nei Pori, Paralia Katerini, Olympic Beach si altele. Distanta dintre Atena si statiune este de 440 km, iar de la Salonic sunt ~100 km.


Olympic Beach

Olympic Beach

Situat la doar 8 km de Katerini, este uşor accesibila de la autostrada nationala E75 si de la soseaua de coasta recent finalizat de la Nea Agathoupoli la Olympic Beach (Katerinoskala). De asemenea, este deservit de calea ferată din Salonic la Atena (statia: Katerini). O plajă cu nisip ce se intinde pe mai mulţi kilometri, cu nisip curat şi marea puţin adâncă, Olympic Beach a fost distinsa în mod regulat, de mai multi ani cu „Europene Blue Flag” şi atrage un număr mare de turisti in fiecare vara. Există o gamă largă de cazare pentru turisti: hoteluri, camere de inchiriat si bungalouri şi un camping.


Pieria Leptokaria

Pieria Leptokaria

Oraș mic de 4.000 de locuitori care oferă o mare varietate de locuri cu atmosfere diferite potrivite nevoilor individuale ale tuturor , baruri, taverne și restaurante. Pentru cei cărora le place să danseze noaptea există două discoteci . Există, de asemenea, posibilitatea de a practica o multime de sporturi de apă inclusiv schi nautic, ananas si biciclete de apa.


Nei Pori

Nei Pori

Nei Pori este situata la poalele legendarului munte Olimp, salasul zeilor, si incheie salba de statiuni din tinutul Pieria, fiind cea mai noua si, probabil, cea mai frumoasa dintre acestea. Este amplasata pe tarmul Marii Egee, la 100 km de Salonic. Peisajul este unic, pajistile de un verde stralucitor imbinandu-se cu salbaticia muntelui si cu plaja scaldata de marea inspumata. Statiunea dispune de o infrastructura moderna, intrand relativ recent in circuitul turistic. Strazile largi, hotelurile si vilele recent construite sau renovate, dau senzatia de spatiu, statiunea oferind totodata si numeroase posibilitati de distractie si agrement.


Korinos

Korinos

Korinos este o statiune turistica cu cateva hoteluri, facilitati organizate de camping, restaurante si taverne. Se poate ajunge aici pe autostrada de la Paralia Katerini sau cu autobuzul, bicicleta si pe jos de la orasul Korinos. Plaja lunga de 1200 metri si lata de 100 metri are un nisip fin si ofera sporturi de apa si activitati variate ce sunt organizate regulat in timpul verii (conventii, lecturi arheologice, nopti muzicale, etc).


Pieria Litochoro

Pieria Litochoro

Orășelul Litochoro este situat 24 km distanță de orasul capitala Katerini. Fiind construit pe pantele de munte Olimp, are o populație de aproximativ 7.000 de locuitori. Bucurați-vă de o cafea in piața tradițională sau hoinariti pe străzile înguste, cu magazine de suveniruri. În plus, în fiecare an mai multe evenimente culturale au loc aici. In Litochoro, vizitatorul poate găsi hoteluri multe, apartamente, taverne și cafenele.


Pieria

Pieria

Localizare si intindere: Judetul (sau provincia) Pieria denumit plastic si Riviera Olimpului, este unul destul de important si cunoscut. Pieria se afla in inima Greciei, la 60 de km sud-vest de Salonic si are 70 km de plaje frumoase la marea Egee si contine si o parte din legendarii Munti ai Olimpului (locul preferat al zeilor din mitologie) si chiar varful Mytikas (locul 2 in Balcani cu 2917m inaltime, dupa Mussala).


Pieria Panteleimon

Pieria Panteleimon

Plaja de o frumusețe naturală rară pe pantele Olympus, este o combinație fericită de pietricele și nisip.


Riviera Olimpului

Riviera Olimpului

Riviera Olimpului este o statiune din Grecia ce cuprinde 16 plaje care se intind pe 70km. In Nordul Greciei, la numai 700 km de Bucuresti, ne aflam in legendara Macedonie, “Prima patrie a grecilor”, in zona nordica a Muntelui Olimp, numita “Tara bogata” sau “Tara de sub munte”. Statiunile turistice din regiunea Pieria - Riviera Olimpului, aflate pe tarmul Marii Egee (Paralia Katerini, Olympic Beach, Nei Pori, Platamonas, Leptokaria, Korinos, Gritsa) sunt un loc ideal pentru petrecerea vacantelor estivale. Clima acestor statiuni este unica in Grecia, datorita muntilor din apropiere, care au rol de protectie si care creeaza senzatie de racoare mai ales in timpul verii, cand temperaturile sunt ridicate.


Pieria Katerini

Pieria Katerini

Pieria este o prefectură a Greciei localizată în sud-ul Macedoniei. În Pieria exista numeroase situri arheologice importante, printre care : Dion, Pydna si Platamonas. In Pieria se afla Muntele Pierus, casa lui Orfeu si a Muzelor, dar si izvorul Pierian. Muntele Olimp, cel mai inalt din Grecia, tronul zeilor antici ai Greciei, se inalta in partea de sud a Pieriei.