Statiuni si orase in regiunea Ron Alpi

Lyon este un oraș în Franța situat la confluența fluviului Rhône cu râul Saône, la 460 km spre sud-est de Paris și la 314 km spre nord de Marsilia. Este capitala departamentului Rhône și a regiunii Ron-Alpi.

Statiunile si orasele din Ron Alpi unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Ron AlpiObiective turistice in regiunea Ron Alpi Oferte Ron Alpi

Lyon

Lyon

Lyon este un oraș în Franța situat la confluența fluviului Rhône cu râul Saône, la 460 km spre sud-est de Paris și la 314 km spre nord de Marsilia. Este capitala departamentului Rhône și a regiunii Ron-Alpi. Geografia Lyonului este marcată de confluența Ronului (Rhône) și Sonei (Saône) în partea sudică a centrului istoric, formând un fel de peninsulă sau "presqu'île"; doua mari coline, una la vest și una la nord față de centrul istoric al orasului și o câmpie plană la est de malul Rhonului. La vest este colina Fourvière, unde este ridicată catedrala Notre-Dame de Fourvière, palatul episcopal, turnul metalic (un turn TV ce imită ultimul tronson al Turnului Eiffel și un funicular.


Annecy

Annecy

Annecy este un oraș în Franța, prefectura departamentului Haute-Savoie, în regiunea Ron-Alpi. Se află pe vârful nordic al lacului Annecy, la 35 de kilometri sud de Geneva. Plimbarea prin orașul vechi Annecy este o adevărată încântare.


Les Menuires

Les Menuires

Les Menuires este situată la 1.850 m altitudine în Bellevilletal şi se prezintă romantic, mai mult în piatra şi lemn, cu chalet-uri primitoare. Datorită diverselor oferte pentru copii şi familii, şi-a meritat distincţia „Famille Plus“.în comparaţie cu renumita vecină Val Thorens, Les Menuires convinge în general prin preţuri mai redise dar nu duce lipsă de nimic din infrastructura necesară pentru o vacanţă reuşită la munte: pârtii înzăpezite, posibilităţi variate de agrement - ca de exemplu centrul de Sport şi Spa cu o suprafaţă de 4.500 m², precum şi o ofertă gastronomică cuprinzătoare!


Le Corbier

Le Corbier

Staţiunea Le Corbier (1.550 m) poartă semnătura renumitului arhitect Le Corbusier şi este de la naştere în strictă legătură cu sporturile de iarnă. Chiar la pârtie, oferă acces perfect la una din cele mai mari regiuni de schi din Franţa: Les Sybelles şi ai săi 310 kilometri de pârtii. În special familiile apreciază Le Corbier, care în 2007 a primit pe bună dreptate distincţia "Famille Plus Montagne". Domeniul este foarte potrivit pentru copii, cu şcoală de schi, domeniu dedicat exclusiv lor şi multe posibilităţi de supraveghere pentru toate categoriile de vârstă. În Le Corbier infrastructura este ideală pentru o vacanţă plăcută: multe restaurante şi baruri, un centru comercial acoperit, o piscină mare cu porţiune în aer liber chiar în centru, pistă de bowling, un cinematograf şi patinoar natural.


Avoriaz

Avoriaz

Aşezarea Avoriaz este situată la cota 1800 m, pe partea franceză chiar în centrul regiunii de schi Les Portes du Soleil. Satul montan complet fără trafic auto a fost construit în 1960 pe o păşune, automobilele au fost înlocuite cu trăsuri. Arhitectura şi design-ul modern sunt armonios integrate în natură şi asigură o atmosferă primitoare. Avoriaz este unul din cele mai sigure domenii din Franţa în ceea ce priveşte existenţa zăpezii. Un alt avantaj este accesul rapid şi uşor la pârtii - practic de la oricare din apartamente ajungeţi - după o mică coborâre prin centru - direct la instalaţiile domeniului schiabil. De aici ajungeţi la pârtiile largi, care promit coborâri plăcute. Şi în afara pârtiilor veţi găsi destule de făcut în Avoriaz: nou parc de distracţii acvatic "Aquariaz" este unul din cele mai mari şi mai elevate din lume şi oferă zone pentru toate vârstele, jacuzzi, un tobogan halfpipe, un perete de căţărări deasupra apei şi multe altele. Atrage în plus şi cu o floră unică şi vederea panoramică superbă asupra munţilor înconjurători. Avoriaz este o destinaţie potrivită şi pentru turiştii mai tineri, cu o ofertă excelentă de pub-uri, baruri şi o discotecă.


Chatel

Chatel

Staţiunea invernală Châtel este situată la 1191 m deasupra nivelului mării în Alpii Nordici ai Savoiei şi în apropiere de graniţa cu Elveţia. Satul tradiţional s-a transformat doar în ultimii ani în o autentică comoară pentru spoturile de iarnă şi şi-a păstrat deocamdată mult din farmecul original. Châtel profită de vecinătatea la staţiunile mai mari ale domeniului schiabil Les Portes du Soleil şi oferă posibilităţi fantastice de schi dar în acelaşi timp şi liniştea şi relaxarea pe care o caută mulţi din turişti. Micile Chalets din lemn precum şi numeroase bisericuţe şi capele conferă staţiunii o atmosferă foarte plăcută. Printre localnici se numără încă mulţi artişti şi artizani care îşi vând produsele în mici magazine sau în diversele pieţe - deosebit de frumoase dacă prindeţi una din sărbătorile locale. De asemenea merită să faceţi o vizită instalaţiilor de spa de la recent renovata piscină sau la una din gospodăriile ţărăneşti renumite pentru produsele lor naturale.


Megeve

Megeve

Aşezarea rurală Megève s-a dezvoltat în anii 20 cu ajutorul unui baron şi al soţiei sale. Baronul Maurice de Rothschild şi soţia sa Noémi au construit în Alpii Savoiei, în culisa legendarului Mont Blanc, primul hotel de lux. Ideea lor: să creeze în Franţa o staţiune de iarnă care să poată concura cu mondenele staţiuni elveţiene, St. Moritz ne mai fiind interesant pentru ei. Împreună cu arhitectul Henri-Jaques Le Même au conceput o staţiune de schi elegantă, care în anii 50 a devenit un punct de atracţie pentru mulţi oaspeţi celebrii. Până în ziua de azi Megève şi-a păstrat această atmosferă luxurioasă şi extravagantă şi se numără cu siguranţă printre cele mai elegante în Savoia. Chiar şi fostul prezident Nicolas Sarkozy şi-a petrecut vacanţa aici cu Carla Bruni. Dar farmecul staţiunii este totuşi unul autentic, pe lângă chalet-uri şi vile găsiţi şi gospodării tipice pentru regiune. În special centrul staţiunii cu străduţele şi pieţele sale, numeroase fântâni şi clădiri vechi vă aşteaptă cu drag la o plimbare. O altă atracţie este mânăstirea cu mici capele - o experienţă deosebită în special iarna, cu vedere uimitoare asupra Mont Blanc. Laolaltă cu diverse alte vârfuri impozante în jur de 4000 m alcătuieşte o culisă incredibilă în jurul domeniului schiabil, care se întinde pe ambele părţi ale văii.


Val D Isere

Val D Isere

Cel târziu de când au avut loc aici Competiţiile în disciplinele alpine ale Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1992, Val d'Isère (1850 m) face parte din elita staţiunilor de schi din Franţa. Localitatea cu centru istoric din secolul XVI a reuşit să-şi păstreze până în ziua de azi farmecul său tradiţional regional. Şi la construirea a noi clădiri s-a pus accentul pe folosirea de materiale naturale cum ar fi lemn sau piatră. Staţia de schi există deja din 1934, când în sătuc a fost fundată prima şcoală de schi de pionierii disciplinei şi a fost deschis. De atunci dezvoltarea nu a fost frânată - în schimb automobilele nu mai pot intra în centrul vechi - şi infrastructura este mai bună de la an la an cu numeroase cafenele, restaurante, magazine şi hoteluri oferindu-vă astfel atmosferă tipică şi plăcută pentru un concediu reuşit la zăpadă.


Meribel

Meribel

Datorită situării centrale, chiar în inima 3 Vallées, Méribel este o staţiune deosebit de îndrăgită de practicanţii sporturilor de iarnă. DE aici nu există nici o problemă în a ajunge în domeniile schiabie înconjurătoare, asociate în cel mai mare domeniu schiabil cu legături directe din lume. Tipice în Méribel sunt chalet-urile fermecătoare construite în stil tradiţional alpin. La multe din unităţile de cazare ajungeţi la sfârşitul zilei direct pe schiuri. Centrul istoric este situat în Méribel Village (cota 1400). De aici s-a dezvoltat Méribel-Mottaret (1750 m), cu staţia de schi locală. Staţiunea tradiţională şi liniştită se prezintă idilic în peisajul împădurit, cu o reţea largă de trasee de drumeţii.


Evian Les Bains

Evian Les Bains

Évian-les-Bains sau Évian este un oras, situat in partea nordica a departametului Haute-Savoie, regiunea Ron-Alpi, in sud-est-ul Frantei. Este o statiune balneoclimaterica exclusivista, asezata pe malul Lacului Geneva (fr. Lac Léman), care a gazduit timp de doua secole regi precum Eduard al VII-lea, George al V-lea ai Angliei sau Farouk al Egiptului, dar si celebritati – contesa Anna de Noailles sau Marcel Proust. Izvoarele Evian erau inca necunoscute pe vremea Revolutiei franceze. Dar interesul Primul Imperiu pentru statiunile balneoclimaterice a facut ca un om de stiinta sa analizeze izvoarele Evianului in 1807 si 1808.


La Norma

La Norma

Simpatica staţiune La Norma este situată la o altitudine de 1.350 m, chiar între masivul la Vanoise şi Valea l'Arc în Alpii Savoiezi. Fascinaţia acestei localităţii vine în special de la faptul că este practică fără trafic şi situată pe un platou împădurit. În întrega zonă înconjurătoare vă aşteaptă panorame excepţionale - de care vă puteţi bucura în special la restaurantele montane. Caracteristic micului orăşel sunt casele de lemn şi micile magazine. La Norma - Idilă înzăpezită! Primitorul centru este perfect pentru o după-amiază la cumpărături şi în plus situat chiar lângă pârtii şi instalaţii. În localitatea cu infrastructură foarte bună pentru copii şi familii cei mici sunt aşteptaţi de grădiniţele de schi pe când pe adulţi îi aşteaptă numeroase posibilităţi de agrement în afara pârtiilor. Specială este posibilitatea de căţărări pe gheaţă pe cascada îngheţată în apropiere de La Norma! Seara vă puteţi răsfăţa în diferitele restaurante sau cu o plimbare prin satul frumos iluminat.


Praz Sur Arly

Praz Sur Arly

În partea superioară a Flusses Arly, în o parte largă a văii, veţi găsi primitorul sătuc Praz sur Arly - nu foarte departe de Megève şi Chamonix. Drumeţii vor adora vederea superbă asupra Mont Blanc, care vi se deschide de aici. Cu farmecul său tradiţional şi numeroasele posibilităţi pentru copii, Praz sur Arly oferă şi pentru familii condiţii ideale - o dovadă este şi distincţia "Famille Plus". Cu siguranţă însă ca staţiunea are destule de oferit şi pentru oaspeţii mai mari, la urma urmei au acces de aici de la asocierea cu vecinele Crest-Voland Cohennoz, Flumet, Notre Dame de Bellecombe şi Les Saisies la un domeniu schiabil cu 185 km de pârtii şi multă diversitate.