Statiuni si orase in regiunea Samos

Samos este o insula cu frumuseti naturale unice. Este situata in Egeea de Est, foarte aproape de tarmurile Asiei Minor. Un canal de 1200 m (7 stadia antice) le separa. La nord de insula Samos se afla peninsula Erythrea, la nord-vest este magnifica insula Chios, in timp ce in vestul si sud-vestul insulei se afla Ikaria si grupul de mici insule cunoscut sub denumirea de Fourni. La sud de Samos se afla arhipelagul insulelor Dodecanese Agathonisi, Arki si Patmos fiind cele mai aproape de ea.

Samos este o insula cu munti impaduriti, cu podgorii nesfarsite, unde se produce faimosul vin samiotiko, si cu tarmuri cu stanci brodate in apa.

Statiunile si orasele din Samos unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

SamosObiective turistice in regiunea Samos Oferte Samos

Kambos

Kambos

Cea mai lungă plajă de pe insulă se găsește la Kambos, de asemenea, cunoscuta sub numele de Votsalakia. Plaja din nisip fin și câteva pietre este cea mai atractivă, deși se transformă la șindrila în mare și este afectată de o statiune turistica urâta ce s-a dezvoltat în spatele ei. Când plaja se aglomereaza, ceea ce nu este de prea multe ori, se poate merge în drumeții în zona rurală înconjurătoare unde există mai multe carari pentru plimbări. Există o gamă largă de magazine obișnuite in statiune si o multime de baruri, toate low-cost.


Kokkari

Kokkari

Satul Kokkari este o stațiune turistică majoră în partea de nord a insulei Samos, nu departe de capitala Vathi sau orașul Samos. Aici sunt, de asemenea, destule hoteluri într-un mediu plăcut. Oameni care au fost acolo vorbesc în general pozitiv cu privire la acest sat. Satul are o plaja de pietris lungă și plăcută și mai multe restaurante, supermarketuri și magazine turistice.


Insula Samos

Insula Samos

Samos este o insula cu frumuseti naturale unice. Este situata in Egeea de Est, foarte aproape de tarmurile Asiei Minor. Un canal de 1200 m (7 stadia antice) le separa. La nord de insula Samos se afla peninsula Erythrea, la nord-vest este magnifica insula Chios, in timp ce in vestul si sud-vestul insulei se afla Ikaria si grupul de mici insule cunoscut sub denumirea de Fourni. La sud de Samos se afla arhipelagul insulelor Dodecanese Agathonisi, Arki si Patmos fiind cele mai aproape de ea. Samos este o insula cu munti impaduriti, cu podgorii nesfarsite, unde se produce faimosul vin samiotiko, si cu tarmuri cu stanci brodate in apa.


Pythagorion

Pythagorion

Pythagorion are o istorie de 3000 de ani. Acesta este locul unde trecutul și prezentul se imbina pe deplin armonizat cu natura magica si climatul superb. Astfel se compune un loc care impresionează și surprinde plăcut pe toată lumea ce vizitează casa științei și a culturii.


Vathy Kalami

Vathy Kalami

In partea de nord-est a insulei Samos este situat Vathy, cu sediul municipalității orașului Samos. Construit în formă de amfiteatru în jurul unui golf mare, acesta este o fuziune armonioasă de culori la Marea Egee, o zonă de coastă neoclasica și plajele superbe care îl înconjoară. Vathy este unul dintre cele 3 porturi principale de pe insula Samos și este aproape legat de Samos, cu toate că diviziunea dintre cele două orașe este dificil de a le vedea.


Agios Konstantinos Samos

Agios Konstantinos Samos

Frumoasa localitatea de coastă Agios Konstantinos oferă o plajă foarte lungă și păstrează elemente de arhitectură tradițională. Satul a fost numit dupa o biserică, construită în 1890. Agios Konstantinos este format din două cartiere unul este "Pano Agios", care este pe munte, iar celălalt este de coastă. Viroaga invecinata Aidonia (Nightingale) este în special frumoasă. La căderea nopții, se poate asculta cântecul privighetorilor.


Poseidonio

Poseidonio

Plaja din Posidonio constă dintr-un număr de mici plaje de prundis în jurul unui golf. Plaja este accesibila pe drumul spre Paleokastro de la drumul din Vathi și Pythagorion. Plajele sunt situate în sud-estul insulei Samos și drumu pana aici este foarte frumos, prin pădure cu vederi frumoase pe alocuri. În acest domeniu există mai multe plaje, cum ar fi plaja din Kerveli sau plaja din Klima. Pe plaja de la Posidonio există unele taverne și cafenele si puteti inchiria umbrele si sezlonguri. În golf poate fi vânt, ceea ce o face populara pentru watersurfers.


Karlovassi

Karlovassi

Întins impunător în partea de nord a insulei Samos și în jurul la satelor verzi, cu o mulțime de vegetație și plaje cu ape limpezi ca cristalul, se găsește Karlovassi, al doilea cel mai mare oras de pe insula, la 35 km de Vathi. Un oraș neobișnuit planificat, aceasta este împărțită în cinci secțiuni: Old, New și Karlovassi Mijlociu, Golful și Portul. O plimbare în jurul orașului va furniza dovezi ample ale gloriilor din trecut, cu vile, biserici mari și impresionante și tăbăcării pustii. In zona se afla mai multe golfuri pentru înot, și, în special, idilica Potami și plaje mari și mici de Saytani.


Ireon

Ireon

Ireon este una dintre cele mai renumite regiuni din Samos. Aici, în conformitate cu mitologia s-a născut Hera și aici a fost venerata, așa cum reiese și din ruinele templului antic care a fost dedicat în acest sens. Se gaseste la o distanta de 8 km de Pythagorio. datorita asezarii sale pe litoral, este considerat a fi una din cele mai frumoase zone de pe insulă. Istoria sa veche, aspectul arhitectural care rămâne credincios ritmului insular tradițional, creează o atmosferă nostalgică ce poate farmeca fiecare vizitator.


Votsalakia

Votsalakia

Votsalakia este un sat de 2 km lungime unde puteți obține tot ce ai nevoie pentru vacanta. Multe taverne pot fi găsite de-a lungul străzii și pe plajă există umbrele și șezlonguri și suficient spațiu pentru cei care nu le necesită, de asemenea. Până în prezent, nu există jet-biciclete. În spatele satului se poate merge pe jos până la "Mănăstirea Evangelistria" sau dacă îndrăznești, Muntele Kerkis este 1443 de metri de mare.


Pythagorion Potokaki

Pythagorion Potokaki

Potokaki Beach este o plajă cu pietriș de la marginea Pythagorion spre satul Ireon în partea de sud. Există o serie de sezlonguri si umbrele. Plaja este în principal a hotelurilor care sunt construite în jurul acestei plaje. Printre pietricele există o mulțime de nisip și este o plajă frumoasa. Este ușor psa intri în apă, pentru că mare este putin adanca. În ultimii ani, hoteluri de lux au fost construite de-a lungul acestei plaje și au preluat sezlongurile și umbrelele. Potokaki Beach este o opțiune pentru cei care doresc să fie aproape de Pythagorio, care se află la distanță de mers pe jos, dar preferă să stea la o plajă în loc de localitate.



Kerveli

Kerveli

Aceasta este o plajă foarte liniștită și relaxată situata pe coasta de est a orașului Samos, perfectă dacă vă doriți o zi la plajă fără a fi deranjat. Plajele consta din pietricele si pietre, există taverne lângă plajă, printre altele, o cabină de duș gratuita pentru oaspeți. Accesul la plaja este foarte usor.



Marathokampos Ormos

Marathokampos Ormos

Ormos Marathokampos se găsește în partea de sud-vest a insulei Samos, la poalele înaltului munte Kerkis. La o distanta de 30 km se găsește aeroportul insulei și la 40 km este capitala Samos, Vathi.


Chrissi Ammos

Chrissi Ammos

Chrissi Ammos (nisip auriu în greacă) este o plajă fina cu nisip mic, de aproximativ 300 de metri lungime, la partea de sud-vest a insulei Samos între Kambos și Limnionas. O parte a plajei este organizata cu umbrele, există un bar pe plajă pentru băuturi și gustări, un restaurant și sporturi nautice. Plajei i s-a acordat steagul albastru.