Statiuni si orase in regiunea Santorini

Santiorini este o insulă din Marea Egee, aparțind de arhipelagul Insulele Ciclade, Grecia, cu o populație de 13.600 loc. și cu o suprafață de73 km². Capitala insulei este Thira.

Statiunile si orasele din Santorini unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

SantoriniObiective turistice in regiunea Santorini Oferte Santorini

Kamari

Kamari

Kamari este un sat de coastă din partea de sud-est a insulei Santorini din Marea Egee, Grecia, în prefectura Ciclade, cu o populaţie de cca. 1800 conform recensământului din 2001. Este parte a Municipalitatii Thira şi este situat la aproximativ 8 km de capitala insulei Fira. Kamari a fost construit de locuitorii din satul din apropiere, Exo Gonia, care a fost aproape distrus de un cutremur devastator care a lovit Santorini în 1956. Satul a primit numele de la o mica bolta (Kamara), care încă se ridică la capatul din sud al plajei şi este tot ceea ce a ramas dintr-un sanctuar antic dedicat luiPoseidon.


Insula Santorini

Insula Santorini

Santiorini este o insulă din Marea Egee, aparțind de arhipelagul Insulelor Ciclade, Grecia, cu o populație de 13.600 loc. și cu o suprafață de73 km². Capitala insulei este Thira. In mijlocul insulei se afla un lac cu apa albastra, care s-a format pe locul unui vulcan foarte vechi care, conform legendei, a distrus continentul pierdut, Atlantis, atunci cand a erupt acum 3500 de ani, ingropind orasul antic Akrotiri (care acum este excavat) sub tone de cenusa. Insula Santorini are doua orase, Fira si Ia, situate in zonele cele mai inalte ale insulei.


Perissa

Perissa

In timp ce Kamari este mai degrabă potrivită pentru turiştii mai comozi, Perissa este locul ideal pentru tineri. În acest sătuc, arhitectura e modernă, îndeosebi hotelurile, restaurantele şi tavernele, dar Perissa a păstrat şi construcţiile mai vechi, de valoare, cum e biserica Timios Stavros din secolul XIX. Este o construcţie impresionantă, cu un turn de unde poţi admira orice colţişor al staţiunii.


Fira

Fira

Fira este capitala insulei si satul cel mai important de pe Insula Santorini şi este situat in partea de vest a insulei, la 10 km de portul Athinios. Fira este cocoţat pe marginea unei stanci inalte de 260 m şi oferă o panoramă superbă asupra vulcanului. Cutremurele din 1956 au distrus o parte a orasului, dar, din fericire, unele case din secolul 18 sunt încă în picioare.


Perivolos

Perivolos

Minunata plaja Perivolos se intinde între Vlihada şi Perissa. Perivolos este locul unde va veti putea petrece timpul intr-un mod placut în barurile bine amenajate de pe plaja şi in restaurante. Barurile ofera o mulţime de distracţii, o combinatie dintre un club de zi cu costume de baie, volei de plajă şi petreceri. Plaja Perivolos este usor accesibila din Perissa. Autobuze şi trasuri ce pot fi închiriate vă vor duce la plaja Perivolos. Vizitatorii cu energie prea mare pot alege să parcurga pe jos aceasta distanta, iar mersul pe jos este într-adevăr revigorant caci peisajul rural înconjurător este fermecator de frumos.


Akrotiri Santorini

Akrotiri Santorini

Akrotiri este o așezare din epoca bronzului minoică pe insula vulcanică grecească Santorini (Thera). Așezarea a fost distrusă în erupția Theran aproximativ 1627 î.Hr. și îngropata în cenușă vulcanică, care a păstrat rămășițele de fresce fine și multe obiecte și opere de artă. Asezarea a fost sugerată ca o posibila sursa de inspiratie pentru povestea lui Platon Atlantida. Site-ul a fost excavat din 1967.


Firostefani

Firostefani

Chiar dacă considerata oficial ca un sat distinct, Firostefani este continuarea Firei. Un sat liniștit, care este în mare parte constituit din hoteluri, case tradiționale, vile, studiouri și camere. Zona propune doar cateva restaurante și cafenele, dar la Fira, unde toate activitățile sunt concentrate, se poate ajunge pe jos (distanța de mers pe jos aproximativ 15 minute). Este, de asemenea, unul dintre cel mai pitoresc cartier și liniștit, care este cocoțat pe stâncile din Caldera, care într-adevăr merită vizitata.


Monolithos Santorini

Monolithos Santorini

Monolithos este o plajă liniștită, dar bine organizată, cu tot confortul (chiar și sporturi de mare). Hoteluri, bar pe plaja, umbrele si taverne sunt disponibile. Satul a fost numit Monolithos (în limba greacă reprezintă o piatră), după aflorimentul stâncos solitar. Cu plaja sa largă de nisip negru fin si adancituri aparent fără sfârșit, Monolithos sa dezvoltat în mod inevitabil într-o stațiune de familie.


Oia

Oia

Oia (se pronunta Ia) – este punctul de atractie cel mai populat de pe insula, mai ales la apus.. Este cel mai nordic punct din Santorini, aflat la 11 km de Fira si al doilea mare oras dupa capitala, asezat pe marginea stancilor. Cca. 60 de case vechi traditionale din Oia sunt restaurate si intrate in circuitul turistic, deci doritorii pot gasi si aici cazare.


Imerovigli

Imerovigli

Imerovigli este o expansiune a orasului Fira, un sat traditional. Denumirea orasului orasului provine din cuvantul "vigla" ce inseamna "zi". S-a dezvoltat in urma unui nou comert turistic, statiunea Imerovigli devenind o importanta baza de cazare in Grecia.



Megalochori

Megalochori

Megalochori este unul dintre satele cele mai pitoreşti de pe insula. Inceputul existenţei sale se gaseste undeva prin secolul 17. Vatra pentru conacele istorice, pentru case vechi traditionale, pentru ascunzatorile piratilor, acesta are o istorie legata de negustori si mosieri bogaţi, exportatori ai vinului Vinsanto, vin pe care insula încă il produce.


Pyrgos Santorini

Pyrgos Santorini

Pyrgos a fost construit pe partea de sus a unui deal și a fost până la începutul 1800, capitala insulei. Satul este compus din case tradiționale construite în jurul castelului venețian și străzi mici ce urmează forma de deal.


Armeni

Armeni

Armenii (în armeană Հայեր, transliterat hayer) sunt un popor, locuitorii nativi ai Armeniei, regiunii autonome nerecunoscute Nagorno-Karabah din componența Azerbaidjanului, precum și a unor regiuni limitrofe în Georgia și Iran.


Vlychada

Vlychada

Vlihada Beach este situată lângă Agios Georgios, la 13 km de orașul Fira și foarte ușor accesibila, deoarece este pe traseul principal de autobuz. Plaja este frumoasa, compusa din nisip gri vulcanic înconjurat de stânci înalte și este locul ideal pentru intimitate, deoarece nu este la fel de aglomerata ca alte plaje din Santorini.


Messaria

Messaria

Satul Messaria este situat în centrul insulei Santorini. Existenta sa este înregistrată de la mijlocul secolului al 17-lea. În timpul secolului al 19-lea Messaria a fost centrul industriei în Santorini. Un punct de reper impresionant este vechea Markezinis, fabrica de tricotat. Arhitectura originală a satului este interesantă, o combinație de case impunătoare și case formă de cupole tunelizate în stâncă vulcanului. Messaria este o zona viticola.




Emporeio

Emporeio

Emporio, cel mai mare sat din insula grecească Santorini cheamă vizitatorii cu secvența sa ispititoare de mori de vânt vechi de pe deal, aleile sale albe înguste, bisericile sale superbe cu domuri albastre, un site din sec al 3-lea î.Hr., sacru pentru o zeiță păgână și un castel medieval distrus .