Statiuni si orase in regiunea Satu Mare

Satu Mare (maghiară: Szatmárnémeti, germană: Sathmar, vechea denumire românească: Sătmar) este reședința și cel mai mare oraș al județului Satu Mare, România.

Statiunile si orasele din Satu Mare unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Satu MareObiective turistice in regiunea Satu Mare Oferte Satu Mare

Orasul Satu Mare

Orasul Satu Mare

Satu Mare (maghiară: Szatmárnémeti, germană: Sathmar, vechea denumire românească: Sătmar) este reședința și cel mai mare oraș al județului Satu Mare, România. Situat la o altitudine de 126 m faţă de Marea Neagră, oraşul este aşezat pe o terasă constituită din lunca aferentă Someşului inferior. Fiind un oraş de graniţă, are deschideri prin căi de comunicaţie rutieră cu Ungaria pe la vama Petea, şi feroviară cu Ucraina, pe la vama Halmeu. Legăturile interne principale sunt constituite de ruta care vine dinspre Oradea trecând spre Baia Mare şi Sighet (prin Ţara Oaşului), precum şi de cea dinspre Zalău.


Vama jud. Satu Mare

Vama jud. Satu Mare

Comuna Vama este situată în partea de est a județului Satu Mare, la 4 km de orasul Negrești-Oaș și la 45 km de municipiul Satu Mare, resedința județului și are ca vecini: la nord-est orașul Negrești-Oaș, la vest comuna Orașu Nou și satul Racșa iar la sud satul Nistru, județul Maramureș. La 9 km de localitatea Vama se găsesc Băile Puturoasa.


Dorolt

Dorolt

Comuna Dorolt se afla in partea de nord a judetului Satu Mare, pe drumul naţional DN19A, la 9 km de municipiul Satu Mare.Comuna se invecineaza la nord si vest cu Ungaria, la sud cu comuna Vetis, la est cu Satu Mare, la nord-est cu comuna Lazuri. Comuna Dorolt apartine in totalitate unitatii de relief a Campiei Somesului. Singura apa curgatoare importanta de pe teritoriul comunei este raul Somes care reprezinta si hotarul de sud al acesteia. Comuna Dorolt beneficiaza de o clima temperat continentala moderata. Media anuală a temperaturii este de 9,6°, avand la baza urmatoarele valori termice: primăvara: 10,2°, vara: 19,6°, toamna: 10,8°, iarna: 1,7°.