Regiuni si statiuni in Suedia

Regiunile si statiunile din Suedia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Statiuni si orase in regiunea Stockholms Lan

Stockholm

Stockholm

Stockholmul este capitala și cel mai mare oraș din Suedia. Orașul este totodată reședința regiunii administrative Stockholms län. Stockholmul avea în anul 2009 o populație de 829.417 locuitori (2.019.182 în zona metropolitană). Situat la intersecţia Lacului Mälaren cu Marea Baltică, a fost, iniţial, o fortăreaţă care s-a extins treptat pe continent şi pe insulele din jur. Este construit pe 14 insule legate între ele printr-o reţea de poduri, canale şi şosele suspendate. Este sediul Guvernului şi al Parlamentului şi, de asemenea, oraşul de reşedinţă al şefului statului, Regele Carol al XVI-lea Gustaf.


Statiuni si orase in regiunea Dalarnas Ian

Idre Fjall

Idre Fjall

De pe vârful Gränjesvålen privirea cade pe un platou extins, înzăpezit şi păduri dese până la munţii Norvegiei, care se înalţă la orizont. De pe vârful muntelui schiabil Idre Fjäll puteţi porni către toate punctele cardinale spre vale, înapoi în staţiunea pitorească care pare scoasă din o carte poştală. Aici, la 30 km de graniţa cu Norvegia, nu veţi duce lipsă de nimic: de la căsuţele de lemn vopsite în roşu până la porţiuni neatinse de pădure. Idre Fjäll este o destinaţie populară pentru sport atât pe timp de vară, cât şi iarna. Bineînţeles că peisajele superbe contribuie la această atracţie, dar principalul factor sunt cu siguranţă numeroasele posibilităţi care vă stau la dispoziţie. Faceţi excursii în natură, pe schiuri sau rachete de zăpadă, la un tur cu sania trasă de câini sau pe snow-mobil. Cunoaşteţi mai îndeaproape cultura samilor, de vizitând o "Kote", locuinţa tipică a acestui popor. Nu uitaţi să gustaţi însă şi din specialităţile gastronomice regionale.


Statiuni si orase in regiunea Vastergotland

Gothenburg

Gothenburg

Gothenburg (Göteborg) este un oras in Suedia care a fost fondat in anul 1621 de catre regele Gustavus Adolphus al Suediei. Goteborg este un oras si municipiu in provincia Vastergotland pe coasta de vest a Suediei. Orasul este situat unde Gota Alu se varsa in Kattegat. Golful Gota Alu este bine potrivit pentru un port, iar Goteborg si-a extins portul devenind cel mai mare dintre tarile nordice.