Statiuni si orase in regiunea Tara Bascilor

Bilbao, numit Bilbo in limba basca, este al saselea oras ca marime din Spania, cel mai impresionant port si principalul centru industrial din nordul tarii.

Statiunile si orasele din Tara Bascilor unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Tara BascilorObiective turistice in regiunea Tara Bascilor Oferte Tara Bascilor

San Sebastian

San Sebastian

San Sebastian - numita Donostia in limba basca si San Sebastián in spaniola - este o statiune de litoral situata pe coasta Atlanticului, in Golful Biscaya din nordul Spaniei. Donostia-San Sebastian este capitala a sezonului estival din Spania. Tot aici este locul unde turistii sunt fermecati de atmosfera Belle Epoque. San Sebastian este sinonim cu relaxarea, unde altundeva daca nu pe o plaja insorita, cele mai renumite fiind La Concha si Playa de Ondarreta. Regina Isabella II a marcat San Sebastian pe harta ca fiind o statiune, in vara anului 1845, cand a ales sa isi petreaca aici vacanta de vara, devenind in timp resedinta de vara a curtii regale.


Guipuzcoa

Guipuzcoa

Guipúzcoa (în bască Gipuzkoa) este o provincie din Spania de nord, în comunitatea autonomă Țara Bascilor. Capitala sa este San Sebastian (în bască Donostia).


Bilbao

Bilbao

Bilbao, numit Bilbo in limba basca, este al saselea oras ca marime din Spania, cel mai impresionant port si principalul centru industrial din nordul tarii. Situat pe raul Nervión, la 14 km distanta de tarmul marii, Bilbao este si cel mai important oras din regiunea Tara Basca. Dupa o perioada de declin economic, Bilbao a investit in turism, reinnoire urbana si culturala, devenind din nou perla regiunii basce. Minuni ale arhitecturii moderne precum Muzeul Guggenheim si Palatul Euskalduna atrag mii de turisti in Bilbao, contrastand puternic cu "casco viejo" - centrul istoric, ce dateaza din secolul XIV.


Pamplona

Pamplona

Pamplona, capitala regiunii Navarra (in limba basca Iruna), se afla in partea nordica a Spaniei si in partea sud-vestica a Muntiilor Pirenei. Orasul este situat in bazinul raului Arga, si este prima regiune de ses, dupa tinuturile muntoase. Pamantul acesta a fost locuit si in vremurile celtice, iar romanii au infiintat aici in anul 79.i.e un oras, denumit dupa comandantul armatei Pompeius Magnus, care a cucerit aceasta regiune. Dupa destramarea Imperiului Roman orasul a ajuns sub dominatie vizigota, si a devenit pana-n secolulal VIII-lea baza principala a luptelor impotriva morilor.


Irun

Irun

Irún este un oraş în Ţara Bascilor în Spania, chiar la frontiera cu Franţa. Este situat pe râul Bidassoa, lângă coasta cu Marea Atlantică. Amplasarea lângă graniţă a făcut din oraş un important centru comercial şi nod rutier şi feroviar. În prezent, se consideră că pe teritoriul localităţii a dăinuit oraşul roman Oiasso. Faima oraşului vine de la faptul că este punct de schimb pentru călătorii care vin din Franţa spre Madrid şi alte oraşe spaniole. Deseori, Irún este ignorat de turişti, care trec peste el repede schimbând trenul.