Statiuni si orase in regiunea Tesalia

Kalambaka este un oras mic şi modern aproape de Meteora. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte Meteora care încadrează partea de nord a orizontului.

Statiunile si orasele din Tesalia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

TesaliaObiective turistice in regiunea Tesalia Oferte Tesalia

Volos

Volos

Volos este un orăşel de provincie, situat pe marginea golfului Pagastic. Centru industrial şi port comercial cu activităţi îndreptate în special spre industrii şi comerţul cu fructe, Volos este însă şi o staţiune balneară agreabilă. Muzeul din Volos este extraordinar de interesant, câteva dintre colecţiile sale fiind considerate unice în lume. Pietrele funerare, plăci rectangulare de marmură aşezate deasupra frontoanelor, aşa cum se obişnuia în antichitate, sunt nu numai remarcabile din punct de vedere artistic dar şi veritabile documente istorice.


Portaria

Portaria

Portaria în Pelion (Pilio) este una de cele mai frumoase, interesante și unice sate tradiționale din această regiune din Grecia Centrală. Cu frumusetea sa uimitoare naturala, apele de izvor proaspete, vile tradiționale impresionante și cărari pietruite, Portaria este cu siguranță unul dintre puținele locuri unde puteți găsi liniște și frumusețe chiar în inima Greciei.


Pelion Kala Nera

Pelion Kala Nera

Satul de coastă Kala Nera, este unul dintre cele mai fermecătoare și frumoase sate din tot Pelionul. Acesta are o plajă de nisip minunata, care este perfecta pentru lenevit în timpul lunilor de vară. Cu aceasta atmosfera prietenoasa si primitoare, Kala Nera este unul dintre cele mai bune destinatii din Pelion spre care vă puteți îndrepta.


Larissa

Larissa

Larissa sau Larisa este capitala preriferiei Tesalia a Greciei şi capitala prefecturii Larissa. Este principalul centru agricultural şi de transport, legat feroviar de portul Volos, de Salonic şi de Atena. Este un oras modern, cu toate serviciile şi facilităţile necesare. Multe dintre străzile mari au fost modificate pentru a include zone pietonale, şi potecile de mers pe jos în jurul oraşului au fost extinse, permiţând frumusetile ascunse ale oraşului să fie mult mai accesibile. Zona Muntelui Olimp este foarte bogată în floră şi faună, iar viata salbatica fermecătoare şi peisajele naturale fac din ea o destinaţie foarte populară pentru drumeţii şi alpinism.


Makrinitsa

Makrinitsa

Vizitatorii care vor vor vrea sa viziteze Makrinitsa vor fi uimiti de frumusețea sa unică și nu vor dori să plece de aici. Satul Makrinista este o bijuterie pura agățata pe partea laterală a muntelui uimitor de verde.


Pelion Tesalia

Pelion Tesalia

Pelion este un munte în partea de sud-est a Tesaliei, în centrul Greciei, formând o peninsulă sub formă de cârlig între Golful Pagasetic și Marea Egee. Vârful cel mai înalt, Pourianos Stavros, are altitudinea de 1624 metri.


Tsagarada

Tsagarada

Probabil cel mai faimos sat din Pelion este Tsagarada. De asemenea, este unul dintre cele mai mari și este foarte popular cu vizitatori pe tot parcursul anului. În timpul verii, există frumoase plaje de nisip curate, iar în timpul iernii este, desigur, celebrul centru de schi din Agriolefkes în apropiere de satul Chania.


Pelion Katigiorgis

Pelion Katigiorgis

Katigiorgis este un loc de pescuit mic pe latura de sud a Pelionului. Înconjurat de verdeață luxuriantă și dealuri joase, Katigiorgis are taverne de pește delicioase și câteva unitati de cazare. Plaja este mică dar curată și oferă o vedere frumoasă la Marea Egee. La o distanta mica de Katigiorgis, există o fermă de cai, care ofera plimbari cu cai în natura frumoasa. Acest mică așezare de plaja este situat la 68 km sud-est de Volos și 10 km de Platanias. Alte plaje apropiate de Katigiorgis sunt Theotokos, Lyri, Vromoneri și Mourtias.


Lake Plastiras Area

Lake Plastiras Area

Există un contrast uimitor pentru fi experimentat în prefectura Karditsa, de la câmpiile continue ale Thesaliei la munții Agrafa și satele ce impanzesc malul lacului Plastira. În afară de varfuri si punctele de vedere interminabile de natură virgină, iubitorii de aventură vor fi, de asemenea, atrasi de râul Acheloos și masivul Argithea.


Stomio

Stomio

Stomio este un oraș în unitatea regională Larissa, Thessaly, Grecia centrală. Acesta a fost sediul fostului municipiu Evrymenes. Acesta este situat pe coasta Mării Egee, la sud de gura de vărsare a râului Pineios si la poalele Muntelui Ossa cu vegetație densa. Acesta este la 13 km sud-est de Pyrgetos, la 17 km nord de Agia și 37 km nord-est de Larissa. Stomio este o stațiune populară de plajă. Reperul Stomio este farul de pe pe plaja, in apropierea portului.


Pelion Platanias

Pelion Platanias

Satul de pescuit Platanias se află în partea din față a plajei uimitoare si lungă, întinsă Platanias. Aceasta plaja cu nisip auriu uimitoare este ideala pentru o baie linistita, inconjurata de pietricele. Aproape de plajă există un loc de campare și portul mic oferă legături regulate spre insula Skiathos în timpul verii. De acolo, un drum de coastă duce la plaja de nisip Mikro uimitoare cu apa cristalina.


Agiokampos

Agiokampos

Agiokampos este un sat în comuna Agia (secțiunea Skiti), în unitatea regională Larissa din Grecia. El are 285 de locuitori si este o statiune de plajă. Plaja Agiokampos ", împreună cu Velika și Sotiritsa are o lungime de 10.5 km (~ 6.5 mile) și sunt cele mai populare plaje, în unitatea regională Larissa cu mase de turisti care vin in fiecare vara in principal din Ungaria, Republica Cehă și întreaga Grecie.


Nea Anchialos

Nea Anchialos

Datorită pitorescului, naturii fermecătoare, litoralului curat si coexistența pacii și vieții cosmopolite și în special a mediului curat și ospitalitatii localnicilor, a făcut orașul una dintre cele mai mari statiuni turistice din zona. Nea Anchialos are vegetatie densa, plin de pini, vii, măslini si copaci de migdal.Pelion Lafkos

Pelion Lafkos

Satul medieval din Lafkos are un gradină cu copaci înalți frumosi. Ramasitele de un fort și morminte din secolul al 4-lea î.Hr. au fost găsite în zona Chontri Amos. Lafkos prezintă cu mândrie trei bazilici impresionante ale Genessios tis Theotokou, exemplu minunat de arhitectură ecleziastica din Pelion.


Pelion Afisos

Pelion Afisos

Afissos este o statiune de vara mică și minunată la aproximativ 25 km de Volos.Din punct de vedere geografic se gaseste în partea de sud a Muntelui Pelion, construit în formă de amfiteatru cu vedere spre Golful Pagasetic. Acest sat de pescuit s-a dezvoltat un pic în ultimii ani, cu taverne delicioase în port și hotelurile de familie, dar nu a pierdut deloc farmecul tradițional. Înconjurat de verdeață luxuriantă, Afissos este un loc frumos de familie. Mitologia spune că Jason și argonauții au făcut o oprire acolo pentru apă, înainte de a începe călătoria lor spre Colhis. Regiunea din jurul Afissos are multe plaje de nisip, parțial organizate și parțial izolate, inclusiv Kallifteri, Lagoudi, Ambovos. Afissos este, de asemenea, o bază bună pentru excursii în partea de sud a Pelionului.


Kokkino Nero

Kokkino Nero

Kokkino Nero este o plajă situată la poalele Muntelui Ossa în unitatea municipală de Evrymenes, Tesalia, Grecia. Numele, care înseamnă "Apa Roșie", este derivat din izvoarele termale din zona, care sunt colorate cu saruri minerale.


Pelion Lefocastro

Pelion Lefocastro

Lefokastro este un cătun de coastă pitoresc fermecător în Golful Pagasitic, la 6 km de Argalasti și 34 km de Volos. Acesta oferă cadrul perfect pentru o vacanță de relaxare și pașnică. Un pic mai departe de cătun sunt ruinele castelului medieval, unde se poate face o plimbare si veți găsi cele 9 biserici bizantine din sat, micul pod arcuit, care este datat din 1891 și fântâna de marmură.


Pelion Horefto

Pelion Horefto

Horefto este un sat pitoresc într-un cadru excelent, înconjurat de copaci. Plaja este frumoasa și o carare, la nord de sat conduce la două plaje îndepărtate, Parissena și Analipsi.


Pelion Agios Dimitris

Pelion Agios Dimitris

Agios Dimitrios este un sat situat în partea de est a Pelionului și este cocoțat la o altitudine de 300 m. Satul este înconjurat de vegetație verde densă și oferă o vedere incredibilă la mare. Agios Dimitrios este situat la aproximativ 60 km de orașul aglomerat Volos. Este un sat traditional care are mai multe căi pavate mici căptușite cu multe case si vile tradiționale și oferă oportunități frumoase pentru mersul pe jos.


Pelion Potistika

Pelion Potistika

În zona Xinovrisi (municipiul Argalasti), Potistika este un paradis natural cu magnifice plaje de nisip de mari dimensiuni, cu ape curate albastre, combinate cu verdele muntelui. Blocuri de piatră decoreaza peisajul si da locului o atmosferă naturală și sălbatica.Pelion Chorto

Pelion Chorto

Chorto (sau Horto) este un mic sat la malul mării în partea de sud a Peninsulei Pelion. La o distanță de 46 km de la Volos, Chorto este situat în partea interioară a Pelionului, pe coastele Golfului Pagasetic, la mijlocul distanței dintre Argalasti și Milina. Săpăturile arheologice au arătat că Chorto a fost locuit încă din perioada lui Homer. De fapt, golful Chorto a fost un port aglomerat de triburile locale antice. In vremurile bizantine, satul a fost numit Chortokastro, iar numele său actual a fost, probabil, dat în vremurile venețiene din lumea chortus, ceea ce înseamnă grădină palidă. Din secolul al 19-lea până în 1950, Chorto a fost un important centru comercial pentru produsele agricole care au fost produse în regiune. Din 1970, turismul s-a dezvoltat și astăzi este un loc minunat de familie pentru vacanța de vară.
Karditsa

Karditsa

Karditsa este un oraș în vestul Tesaliei în Grecia continentală. Orașul Karditsa este capitala unității regionale Karditsa. Locuirea este atestată din 9000 î.Hr.. Karditsa este legat cu GR-30, drumul spre Karpenisi și drumul spre Palamas și Larissa. Karditsa este la sud-vest de Palamas și Larissa, la vest de Farsala și zona Volos, la nord-vest de Atena, Lamia, Domokos și Sofades, la nord de Karpenisi, la nord-est de Arta, și est-sud-est a Trikala, Grevena , Ioannina, și Kalampaka.   Karditsa este una dintre cele mai prietenoase orase cu bicicletele din Grecia, cu o rețea extinsă de trasee pentru biciclete. Aproximativ 30% din transportul urban, în conformitate cu Universitatea Tehnică Națională din Atena, se face pe biciclete.


Mouzaki

Mouzaki

Satul Mouzaki este la 20 de minute de orașul Karditsa și la 15 minute de orașul Trikala, ceea ce il face încheierea celor mai populare destinatii, cum ar fi frumosul lac din Grecia, Lacul Plastiras, muntele din satul Pertouli și maiestuoasa Meteora . Aici veti avea posibilitatea de a va bucura de ospitalitatea și tradițiile țării, puteți scăpa cu o mulțime de activități alternative.


Almyros

Almyros

Almyros este capitala provinciei omonime din Prefectura Magnesia în Grecia, centru al unei câmpii prospere, numite „Krokio Pedio“ Afost un oraş important şi foarte populat, renumit pentru portul său şi pentru partea sa în războaiele persane. Datorita raidurilor pirate, au construit oraşul în poziţia care este astazi. Mai departe, după al doilea război mondial oraşul a început sa se dezvolte. In 1980 un cutremur catastrofal a distrus întregul oraş. În plus, Almyros a fost in primul rand un important centru agricol şi comercial, apoi a început să se dezvolte ca un centru turistic.
Thessalia

Thessalia

Tesalia (Thessalia) este departamentul geografic care ocupă partea centrală a Greciei continentale. Acesta este înconjurat de lanțuri muntoase înalte care înconjoară o câmpie joasă. Se învecinează cu Macedonia la nord, Sterea Ellada la sud, Epir la vest, și linia de coastă de est este pe Marea Egee. Are un procent mai mare de șes decât orice alt sector din Grecia.