Statiuni si orase in regiunea Trentino Sudtirol

Siusi allo Sciliar este situat la 1000 m p e platoul la altitudine dintre Casterotto şi Fiè allo Sciliar. Maiestos şi impresionat se ridică pe fundal creasta Sciliar. Staţiunea turistică cu multă tradiţie este un punct de pornire către noua instalaţie panoramică a Alpe di Siusi. Prin conectarea perfectă la domeniul schiabil este foarte îndrăgită de schiori, a putut însă să-şi păstreze farmecul originar.
Satul este dominat de cele 2 biserici şi cele trei vechi ruine ale forturilor. Alternative sportive în afară de schi alpin oferă drumeţiile din zonă şi numeroasele posibilităţi de schi de fond. La o plimbare cu trăsura, în păturile calde, vă puteţi bucura de frumoasele peisaje ale Alpe di Siusi. Un final confortabil al zilei vă aşteaptă la frumoasele şi tradiţionalele refugii.

Statiunile si orasele din Trentino Sudtirol unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Trentino SudtirolObiective turistice in regiunea Trentino Sudtirol Oferte Trentino Sudtirol

Folgarida

Folgarida

Staţiune de sporturi de iarnă situată la altitudine mare Folgarida se află între păduri, la cota 1300 m. Din anii 60 s-a dezvoltat în una din cele mai importante staţiuni de vacanţă din Trentino. Instalaţiile pe cablu care pornesc chiar din Folgarida vă oferă un acces comod la domeniul schiabil şi la alte staţiuni cum ar fi Marilleva şi Madonna di Campiglio. Astfel puteţi profita fără probleme de toate pârtiile, de pe toţi versanţii. Ca activităţi de timp liber vă aşteaptă aici un patinoar, iar seara vă puteţi da pe pârtia cu nocturnă sau participa la evenimente sportive sau culturale la Centrul de Congrese "Alla Sosta dell’Imperatore".


Moena

Moena

Statiunea montana Moena reprezinta "poarta de intrare" in Val di Fassa, aflandu-se la punctul de invecinare al acesteia cu Val di Fiemme. Moena este totodata orasul principal al vaii oferind diverse oportunitati pentru cumparaturi si de petrecere a timpului liber: restaurante, baruri, patinoar, centru fitness.


San Martino In Badia

San Martino In Badia

San Martino in Badia (germ. St. Martin in Thurn) este un sătuc însorit din partea inferioară a Val Badia (germ. Gadertal). Localitatea este similară cu Corvara, Wengen sau Enneberg, cu influenţe lingvistice şi culturale ladine. Astfel, Castelul Thurn situat pe o ridicătură deasupra satului adăposteşte Muzeul Ladin Ciastel de Tor, unde vizitatorii descoperă cultura străveche. San Martino in Badian de desfăşoară într-un peisaj superb, în terenul accidentat al Vârfurilor Dolomiţilor. Nu departe de sat este Vf. Sass de Putia (germ. Peitlerkofel), fiind cu ai săi 2875 m cel mai înalt vârf din impunătorul lanţ muntos Sass de Putia. Acesta este şi muntele local din San Martino in Badia. Iubitorii sporturilor de iarnă au acces direct din San Martino in Badia la o varietate de pârtii: Plan de Corones, unul dintre domeniile schiabile de top ale Tirolului de Sud este chiar în apropiere, chiar accesul la renumita Sellaronda este posibil din învecinata Alta Badia. Un skibus gratuit vă transportă confortabil până la staţia de vale, călătoria durează cca. 20 minute. San Martino in Badia uneşte cultura cu natura şi sporturile de iarnă într-o experienţă de concediu de neuitat.


Trento

Trento

Arta si arhitectura, natura și muzee au facut Trento un hotspot cultural. Provinciale și (autonom) capitala regională, acest oraș în Trentino Alto Adige are o lungă, tradiție bogată și unele dintre cele mai importante monumente din istoria Italiei.


Merano

Merano

Primitoarea Meran combină comodităţile unui oraş cu 35.000 de locuitori cu atmosfera idilică montană tipică Tirolului de Sud. În această mică metropolă alpină vă stau la dispoziţie magazine, program de seară, drumeţii, derdeluş cu nocturnă şi multe altele în afara pârtiilor. Termele Merano, proiectate de faimosul arhitect Matteo Thun îşi răsfaţă oaspeţii cu mai multe piscine acoperite, un peisaj de saune generos şi alte zone 'vital'. Chiar şi Împărăteasa Sissi a ales Merano ca una din destinaţiile ei preferate şi astăzi un monument în grădina mereu verde din spatele promenadei de vară aduce aminte de frecventele sale vizite. Dar bineînţeles că iarna deviza principală este "Hai pe munte!", pârtiile domeniului schiabil potrivit pentru familii fiind ideale pentru distracţia pe plăci.


Riva Del Garda

Riva Del Garda

Cunoscut și sub numele de Riva, aparține provinciei Trento. Se află în nord- vestul lacului Garda, la aproximativ 70 m față de nivelul mării, la marginea de sud a Alpilor Italieni, în apropiere de Munții Dolomiți. Aici turiștii vor găsi o cetate medievală, plasată pe lac (Museo Civico).


Ortisei

Ortisei

Urtijëi (Ladin, pronunțat [uʁtiʒɜi̯] Despre acest sunet Asculta (ajutor · info); germană: St. Ulrich in Gröden; italiană: Ortisei [ortizɛi]) este un oraș de 4,637 de locuitori în Tirolul de Sud din nordul Italiei. Ea ocupă GARDENA Val în Dolomiți, un lant muntos care face parte din Alpi.


Folgaria

Folgaria

Partiile Folgaria – Lavarone sunt situate la doar 18 km de la iesirea "Rovereto Nord", al autostrazii A 22 - Pasul Brenner, din valea Adige, sau din regiunea apropiata, Veneto.


Bressanone

Bressanone

Bressanone este situată la 567 m altitudine şi este cel mai vechi şi în acelaşi timp al treilea cel mai mare oraş al Tirolului de Sud. Fostul oraş episcopal pe Isarco are multe de oferit şi din punct de vedere cultural, pe lângă posibilităţile de practicare a schiurilor de iarnă. Biserici frumoase şi capele şi aşteaptă oaspeţii la fel de nerăbdătoare ca şi străduţele tradiţionale cu magazine şi restaurante confortabile. Pârtiile nu le puteţi pierde din ochi, nici vârfurile impozanţilor Dolomiţi. Muntele local "Plose" se înalţă până la 2.505 m deasupra nivelului mării. Datorită pantelor domoale este foarte bun pentru schi şi infrastructura de instalaţii este foarte bună.


Arco

Arco

Situat în nord estul Italiei, în provincia Trento, orașul este înconjurat pe o parte de stânci de calcar (care protejează castelul vechi al orașului) iar pe alta de lacul Garda. Este o stațiune bine cunoscută în virtutea climei blânde, a aerului curat și sănătos și a poziționării față de lac.


Alba Di Canazei

Alba Di Canazei

Alba (Elba în Laden) este o fracțiune din orasul Canazei, în inima Văii Fassa, la 1517 m deasupra nivelului mării.


Brunico

Brunico

La 834 m altitudine în Val Pusteria vă aşteaptă Brunico, al patrulea oraş ca mărime din Tirolul de Sud. Situarea la renumita Plan de Corones permite condiţii ideale pentru board, carven şi schi liniştit. Instalaţiilepe cablu moderne, pârtiile bine preparate şi vederea de vis fac din domeniul schiabil unul din cele mai frumoase din Dolomiţi. Staţiunea Brunico este dominată de impresionantul castel, în timp ce cafenelele şi barurile din centrul vechi vă aşteaptă pline de viaţă la o gustare şi străduţele pitoreşti împânzite cu magazine la o plimbare şi ceva cumpărături.


Passo Del Tonale

Passo Del Tonale

Passo del Tonale este potrivit tuturor iubitorilor de sporturi de iarnă, datorită amplasării aproape perfecte a localităţii în continuă expansiune. De îndată ce ajung în vale, iubitorii sporturilor de iarnă rămân impresionaţi de priveliştea impresionantă a giganţilor munţi din Parcul Natural Adamello-Brenta, precum şi a grupei Ortler. Sobald man das Tal erreicht hat, schlägt das Herz eines jeden Wintersportfans beim Anblick der Bergriesen des Adamello-Brentaparks sowie der Ortlergruppe höher. Wer es im Urlaub nicht sonderlich romantisch und ursprünglich, sondern eher funktional bevorzugt, um sich ganz auf den winterlichen Sport einzulassen, ist hier genau richtig. Passo del Tonale ist von vielen Wintersportzentren umgeben, welche wiederum zahlreiche Aktivitäten hervorbringen: Ausritte zu Pferd, Schlittenfahrten mit Huskys oder Kutschfahrten durch die winterlich weiße Pracht - um nur einige Möglichkeiten zu nennen. Eine weitere Attraktion des Skigebietes Adamello ist das Ganzjahresskigebiet des Presena-Gletschers in 3.000 m Höhe. Zudem ist Passo del Tonale dank seiner Lage ein ausgezeichneter Startpunkt für Winterwanderungen. Die insgesamt 50 km langen Winterwanderwege erlauben es, sich von verschneiten Pfaden aus einen Überblick über das Tal zu verschaffen.


Tesero

Tesero

Situat pe un platou montan la cota de 1000 m, Tesero este localizat foarte central, fiind punctul central artistic şi cultural al întregii văi Val di Fiemme, oferind astfel multe posibilităţi de petrecere a timpului liber. Din Tesero aveţi posibilitatea să accesaţi Ski Center Latemar sau să vă bucuraţi de pârtii în Alpe Cermis. Iubitorii schiului fond recunosc Tesero ca centrul de desfăşurare a competiţiilor mondiale nordice de schi din 1991, 2003 şi 2013 pârtiile ce înconjoară localitatea. Şi celelalte localităţi din Val di Fiemme vă invită să le descoperiţi, Cavalese spre exemplu este la doar 5 km depărtare.


San Martino Di Castrozza

San Martino Di Castrozza

San Martino di Castrozza (1487 m) este o statiune turistica (iarna și vara), situat în valea superioară a Primiero, în estul Trentino. Partea de vest, care are 428 de locuitori, face parte din municipiul Siror, în timp ce estul, de 135 de locuitori, este un cătun de Tonadico. Începând cu 2016, statiunea va fi în întregime pe teritoriul noului municipiului Primiero San Martino di Castrozza.


Molveno

Molveno

Molveno este situată la o altitudine de 864 m, la malul lacului cu acelaşi nume. Înconjurată pitoresc de masivele Paganela şi Brenta, staţiunea este o destinaţie potrivită atât pentru iubitprii de natură, cât şi pentru cei care doresc să rămână în mişcare. O mare parte a aşezări se află de altfel în Parcul Naţional Adamello-Brenta, ceea ce face din ea un punct de pornire ideal pentru drumeţii cu rachetele de zăpadă sau pentru plimbări cu sabia trasă de cai. Molveno însăşi are doar o mică pârtie, dar domeniul schiabil Paganalla vă aşteaptă la doar 5 km de multe posibilităţi - chiar şi echipa naţională de schi a Statelor Unite vine aici pentru cantonamentul european. La finalul unei zile frumoase de iarnă vă aşteaptă aici numeroase restaurante şi baruri pentru o seară la fel de plăcută!


Trentino

Trentino

Trentino-Tirolul de Sud (italiană: Trentino-Alto Adige, germană: Trentino-Südtirol) este una din cele 5 regiuni cu statut autonom din Italia. Are capitala în orașul Trento. Numele compus reflectă cele 2 provincii componente ale sale.


Valdaora

Valdaora

Valdaora (Olang în limba germană, care este şi ea limbă oficială aici) se află la cota 1048 m în inima Văii Puster, fiind format din zonele Oberolang, Mitterolang, Niederolang şi Geiselsberg. Satul pitoresc de la poalele Plan de Corones este situat între Dolomiţii Pragser în sud şi Grupa Muntoasă Vedretta di Ries, cu o panoramă superbă. Din Geiselsberg este acces direct în domeniul schiabil, iar un skibus gratuit circulă pe timpul iernii, o dată la 20 minute prin toate zonele aşezării până la staţia de vale Gassl în Geiselsberg. Instalaţiile pe cablu moderne, timpii scurţi de aşteptare, pârtiile foarte bine preparate şi vederi de vis, toate acestea fac din domeniul schiabil unul dintre cele mai frumoase din întregii Dolomiţi. Fanii derdeluşului sigur recunosc staţiunea Valdaora, ca adăpostul modernului derdeluş natural care în anul 2000 a câştigat deja a doua oară campionatul mondial! Mai mult sunt o multitudine de activităţi şi posibilităţi de petrecere a timpului liber, restaurantele şi refugiile invită la relaxare, iar magazinele vă aşteaptă cu fel de fel de amintiri din concediu, pe toate gusturile.


Lavarone

Lavarone

Zona municipal de Lavarone, un sat care este locuit de 1.100 de persoane, este situat la 1185 m ASL.


Fie Allo Sciliar

Fie Allo Sciliar

Fiè allo Sciliar se află la cota 880 m, într-o zonă însorită. Aşezată între terasele montane line staţiunea este cunoscută mai ales pentru băile de fân şi clima blândă. Peisajul de iarnă oferă multe posibilităţi de petrecere a timpului liber. Ca alternativă pentru schi puteţi să alegeţi să vă daţi cu sania prin peisajul înzăpezit. Împrejurimile pot fi descoperite şi la o drumeţie cu rachetele de zăpadă sau la schi fond. Savuraţi priveliştile panoramice de pe vârfurile stâncoase Santner (2414 m) sau Sciliar (2564 m).


St. Christina

St. Christina

St. Christina este situată la 1428 m altitudine şi este centrul geografic al Gardena. Este situat pe partea însorită a văii şi dominat de impunătoarele stânci ale Sasso Lungo. St. Christina este cunoscută în primul rând ca adăpostind renumita coborâre de cupă mondială Saslong. Pe lângă hotelurile moderne localitatea oferă oaspeţilor săi şi ferme rustice şi şi-a ppăstrat farmecul tradiţional. Este îndrăgită în mod special de familii şi vă pune la dispoziţie legături foarte bune la instalaţiile din Monte Pana, Ciampinoi, Col de Raiser şi Seceda şi în plus acces direct la Sellaronda şi Gardena Ronda.





Maso Corto

Maso Corto

Pe vremuri era aici, la capătul sud-tirolez al Val Senales , doar o imensă fermă - această imagine s-a schimbat până astăzi, căci în inima culisei montane impunătoare cu vârfuri de peste 3000 m, s-a dezvoltat în ultimele decenii modernul sat sportiv, care îmbină funcţionalitatea cu ospitalitatea sud-tiroleză. Deşi este micuţ, Maso Corto are suficient de oferit pentru a transforma concediul iubitorilor de iarnă într-o oază de relaxare. Bineînţeles că iubitorii sporturilor de iarnă nu vin doar datorită bunei infrastructuri, deşi se poate ajunge de la Maso Corto direct cu telescaunul sau cu telecabina direct în domeniul schiabil. Prezenţa gheţarului Val Selanes oferă un sezon prelungit din octombrie până în mai. Chiar şi în afara pârtiilor sunt destule modalităţi de petrecere a timpului liber, fie ele de natură sportivă sau culturală.



Bolzano

Bolzano

Bolzano este capitala sudului Tirolului, partea Italiei vorbitoare de limba germana. Este cel mai mare oras din regiune, iar muzeul arheologic este renumit in lume pentru Omul Gheturilor "Otzi". Mai este numit si Capitala italiana a Craciunului, datorita pietei cu specific de Craciun. Bolzano este un oras italian cu specific austriac. In centrul orasului veti auzi vorbindu-se germana sau dialectul local. Din Bolzano puteti ajunge spre munti indiferent de directia in care mergeti, partea cea mai pitoresca fiind cea din sud. Multe cabane montane sunt deschise pana la sfarsitul lunii septembrie, iar informatii puteti obtine de la cluburile alpine CAI si SAT.