Statiuni si orase in regiunea Valea Loarei

Tours este un oras in Franta, prefectura departamentului Indre-et-Loire, in regiunea Centru. Partea veche a orasului se afla intre raurile Loara si Cher. Orasul are o populatie de 140.000 de locuitori si este numit Gradina Frantei ("Le Jardin de la France"), datorita numeroaselor sale parcuri.

Statiunile si orasele din Valea Loarei unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Valea LoareiObiective turistice in regiunea Valea Loarei Oferte Valea Loarei

Nantes

Nantes

Nantes este un oras in vestul Frantei, prefectura departamentului Loire-Atlantique si capitala Regiunii Pays de la Loire. Nantes este situat pe raul Loire, la 50 de km de coasta Atlanticului. Populatia din Nantes Métropole este de 580.000 locuitori. Numele Nantes deriva de la locuitorii sai din era pre-romana, galii, trib cunoscut ca Namnetes, care au fondat un oras in jurul anului 70 i.H. Profitand de deschiderea spre mare, Nantes s-a dezvoltat de-a lungul timpului, devenind unul dintre cele mai importante porturi franceze, fiind astazi considerat centrul metropolitan al vestului Frantei.


La Baule

La Baule

La Baule-Escoublac este un oras in Franta, in departamentul Loire-Atlantique din regiunea Pays de la Loire. La Baule este o statiune turistica importanta la Oceanul Atlantic ce se mandreste cu una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Statiunea litorala, fondata acum aproape un secol, este un oras pitoresc, care ofera o gama larga de magazine, restaurante, baruri, locuri de divertisment si cazinouri, un amalgam original de culturi: bretona veche si maritima. La Baule de astazi este un mix de vile apartinand unor familii instarite, hoteluri de lux si cladiri cu apartamente mai putin luxoase, creandu-se astfel o atmosfera unica si originala a diversitatii sociale.


Saint Nazaire

Saint Nazaire

Orasul Saint-Nazaire este un port major, pe malul drept al estuarului raului Loire, in apropiere de Oceanul Atlantic. Orasul se afla la sud de cea de-a doua mare mlastina din Franta, numita “La Briere”. Avand in vedere locatia sa, Saint-Nazaire are o lunga traditie in pescuit si constructii navale. Dovezile arheologice sugereaza ca zona a fost locuita inca din perioada neolitica, dupa cum reiese din prezenta monumentelor ca “Tumulul lui Dissignac”, mormantul megalitic, situat in centrul orasului, si bronzurile antice gasite in apropiere. Orasul Saint-Nazaire de astazi s-a nascut la mijlocul secolului al XIX-lea la marginea portului creat pentru gazduirea navelor transatlantice.


Blois

Blois

Orasul Blois, resedinta departamentului Loir-et-Cher, este situat pe malurile Loarei, in centrul Frantei. Blois este situat in centrul unei bogate zone agricole dar este recunoscut si pentru industria electica si articolele din piele. Blois a fost asezare romana (Blesum), iar in Evul Mediu capitala districtului Blaisois. In 1397 a trecut in subordinea lui Ludovic de Orleans si a devenit resedinta regala. In timpul domniilor lui Ludovic al XII-lea si Francisc I a jucat un rol similar cu al Versailles-ului din timpul domniei lui Ludoivc al XIV-lea.


Tours

Tours

Tours este un oras in Franta, prefectura departamentului Indre-et-Loire, in regiunea Centru. Partea veche a orasului se afla intre raurile Loara si Cher. Orasul are o populatie de 140.000 de locuitori si este numit Gradina Frantei ("Le Jardin de la France"), datorita numeroaselor sale parcuri. Incepand cu epoca Galiilor, Tours este cunoscut ca punct de trecere a Loarei. Orasul se chema pe atunci Civitas Turonorum, dupa numele de Turones la care raspundeau Galii asezati acolo. Tours a avut mult timp o reputatie de oras conservator, burghez, dar numarul tot mai mare de navetisti de la Paris (in prezent la mai putin de o ora distanta pe linia TGV), l-au animat semnificativ.


Orleans

Orleans

Orleans este un oras in centrul Frantei, fiind cel mai nordic oras de pe Valea Loarei, situat la 120 km sud-vest de Paris. Datorita dimensiunilor sale, cea mai buna modalitate de a-l cunoaste este prin a il parcurge pe jos sau cu bicicleta.


Angers

Angers

Angers este un oraș în Franța prefectura departamentului Maine-et-Loire în regiunea Pays de la Loire. Zona înconjurătoare mai este denumită Anjou. Orașul propriu-zis are aproximativ 150.000-160.000 locuitori, aglomerația urbană numită Angers Loire Métropole având 280.000 locuitori.


Amboise

Amboise

Situat in inima Vaii Loarei si considerat patrimoniu mondial de catre UNESCO, orasul Amboise este casa unor prestigioase monumente precum Castelul Regal, Clos Luce (Castelul Cloux), locuinta temporara a lui Leonardo da Vinci, si Pagoda Chanteloup, monument de inspiratie chineza. De asemenea, Amboise este situate la doar 18 km de Castelul Chenonceau, asezat pe Raul Cher, langa micul sat Chenonceaux. Amboise (latina Ambacia) inseamna "intre doua ape". Numele orasului face referinta la trecutul sau si la asezarea sa geografica privilegiata: pe platoul Châteliers care domina vaile Loarei si Amasse-ului.


Luynes

Luynes

Luynes este un oras situat in departamentul Indre-et-Loire, in sudul Frantei. Este localizat in regiunea Centre si are o populatie de aproximativ 5000 de locuitori. Cele mai vechi urme ale trecerii omului in zona Luynes-ului sunt de acum 15.000 de ani. Acestea constau in unelte si piatra taiata in diverse forme si cu utilitati diverse. Alte unelte din bronz demonstreaza continuitatea in decursul epocii metalelor. Marturie a vietii Luynes-ului din secolul II d.H este apeductul din zona numita Malliacum. La inceputul Evului Mediu, locatia este crestinata iar in 1619 intra in subordinea lui Charles d'Albert de Luynes, favoritul lui Ludovic al XIII-lea, de unde provine si numele orasului.