Sinaia una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania se prezinta vizitatorului cu un bogat trecut cultural si social. Fosta resedinta a regilor, si purtand un nume sfant, cel al Muntelui Sinai, ce a fost dat pentru prima oara Manastiri Sinaia de catre Spatarul Mihail Cantacuzino (sec XVII), Sinaia inbina neintrecut frumusetea naturii cu cea a artei arhitecturale.
Staţiunea Predeal este situatã în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest. Oraşul Predeal este cel mai inalt oras din tara, aflat la altitudinea de 1030m-1110m,
Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile rãcoroase şi iernile friguroase, face ca staţiunea Predeal sã fie de un real interes turistic în toate anotimpurile. Oraşul Predeal oferã privelişti încântãtoare, fiind recomandat atât pentru recreere cât şi pentru refacere din convalescenţã prin aerul sãu cu umiditate ridicatã şi nepoluat, dar şi pentru practicarea sporturilor de iarnã precum ski, snowboard sau sãniuş.
Orasul Busteni este poarta Bucegilor, fruntea turismului montan din Romania. Localizat in extremitatea estica a Carpatilor Meridionali, in mijlocul tarii, orasul Busteni este un loc ideal din care se pleaca in masivul Bucegi pentru drumetii, alpinism si odihna.
Staţiunea climaterică Buşteni oferă, în orice anotimp, condiţii optime petrecerii concediului, a vacanţelor, a sfârşitului de săptămâna, într-un frumos cadru montan.
Străjuită de munţii Caraiman (2384 m) şi Coştila (2489 m), străbătută de apele râului Prahova, staţiunea se remarcă atât prin pitorescul ei şi a împrejurimilor, precum şi prin posibilităţile pentru practicarea unor variate forme de turism: drumeţii montane, alpinism, practicarea sporturilor de iarnă, excursii la cabane etc.
Statiunea climaterica Azuga este localizata pe cursul superior al Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi, la o altitudine medie de 920 m. Asezarea s-a numit intial „Intreprahove” si a fost declarata oras in anul 1948. Avand un climat tonic-stimulant, aer curat, ozonizat, statiunea se recomanda pentru tratarea nevrozelor astenice, a starilor de debilitate, a surmenajului fizic si intelectual. Aceasta statiune este un important punct de plecare spre cabanele din Muntii Bucegi si Baiului.
Breaza, este situata in nord-vestul judetului Prahova, pe stravechiul drum de legatura intre Transilvania si Muntenia, folosit astazi de magistrala feroviara nr. 3 si soseaua internationala E 60, pe cursul mijlociu al raului Prahova.
Orasul este marginit la nord de Depresiunea Comarnic - Talea, ce face parte din sirul depresiunilor subcarpatice interne, iar la sud de Depresiunea Campina, depresiune subcarpatica externa. La est si vest sunt doua siruri de dealuri subcarpatice, ce constituie o prelungire spre sud a muntilor.
Breaza este poarta de intrare in zona turistica a masivului Bucegi.
Localitatea Câmpina a fost menţionată documentar în anul 1503, iar în 1593 apare consemnată ca punct de vamă pe drumul spre Transilvania. In 1663 devine targ. Localitatea cu statut de targ în 1663 se dezvolta treptat, beneficiind în 1791 de prima amenajare a drumului pe Valea Prahovei, datorită trupelor austriece. In 1864 este ridicată la rangul de oraş. In 1890, la Câmpina se ridica prima schelă petrolieră din ţară, iar în 1895 se construieşte rafinăria ,,Fabrica Nouă", pe atunci cea mai mare din Europa. In 1994 oraşul Câmpina a fost declarat municipiu.
Cornu este o comună în județul Prahova, Muntenia, România, formată din satele Cornu de Jos (reședința), Cornu de Sus și Valea Oprii.
Una din perlele turistice încă ascunse ale zonei, beneficiind de un cadru natural pitoresc şi o locaţie deosebită, staţiunea Pârâul Rece are un potenţial turistic extraordinar fiind retrasă în coasta munţilor Bucegi dar totuşi uşor accesibilă.
Staţiunea Pârâul Rece se află la o altitudine de 1000 m faţă de nivelul marii şi la distanţa de 8 km faţă de Predeal (foarte aproape în acelaşi timp de Castelul Bran şi Cetatea Râşnov) pe Drumul Naţional 73A, Predeal - Pârâul Rece - Râşnov. Faţă de Bucureşti, staţiunea se află la o distanţă de 140 km (de pe DN1, la câţiva km înainte de Predeal, se face stânga pe DN73A).
Poiana Țapului este o localitate în județul Prahova, Muntenia, România, aflată pe valea Prahovei, fiind componentă a orașului Bușteni.
Localitatea este asezata pe Valea Prahovei, la aproximativ 30 km. N-V de Ploiesti si 3 km. S-E de Campina, in decursul timpului profitand din plin de avantajele oferite de drumul comercial al Vaii Prahovei(1431-1433), care facea legatura intre Brasov si Tara Romaneasca, perioada cand este amintita localitatea Comarnic.
Aurel Vlaicu, in incercarea sa de a trece Carpatii si-a gasit sfarsitul in comuna Banesti. Aici, in locul trecerii sale in nefiinta, de-a lungul soselei DN1 se ridica un frumos monument, omagiu adus curajului, o acvila cu aripile deschise, indreptate spre cucerirea Carpatilor ca sa sfarme granitele fiilor de acelasi neam; 13 septembrie este o data care a ramas vie in memoria copiilor Banestiului de atunci, cand pasarea de metal pilotata de Aurel Vlaicu s-a prabusit in aval de comuna Banesti.