Statiuni si orase in regiunea Varna

Regiunea Varna, aflata in partea de est a Bulgariei la tarmul Marii Negre, a doua regiune ca intindere dar si una din cele mai vechi atestate documentar este cea mai cunoscuta destinatie turistica de vacanta pe timp de vara, statiunile moderne, masivele investitii in infrastuctura turistica, aparitia unor statiuni si hoteluri moderne, plajele bine intretinute si calitatea serviciilor la preturi avantajoase atrag anual mii de turisti veniti din toata Europa pentru o vacanta reusita. Daca Albena, Balcik sau Nisipurile de Aur sunt destinatii de vara ideale pentru iubitorii de plaja si soare, Varna, cel mai mare oras al acestei regiuni, ofera deopotriva conditii excelente pentru un concediu perfect impreuna cu familia si copiii.

Statiunile si orasele din Varna unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

VarnaObiective turistice in regiunea Varna Oferte Varna

Nisipurile De Aur

Nisipurile De Aur

Nisipurile de Aur – perla litoralului Bulgar - cea mai populara statiune de pe litoralul bulgaresc, isi are pe drept cuvint denumirea provenita de la finetea si frumusetea nisipului plajelor sale. Aflata la doar 15 km de Albena si circa 18 km de Varna, statiunea se desfasoara pe teritoriul parcului national “Nisipurile de Aur”, ingrijit cu multa atentie de ecologisti.


Albena

Albena

Albena este una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe litoralul Mării Negre. Albena, cu plaja ei de 6 km, este situată la 30 de km de capitala maritimă a Bulgariei – oraşul Varna. Numele stațiunii provine de la numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovkov. Albena este un prenume feminin bulgăresc. Construită special ca stațiune turistică, Albena are un stil arhitectonic unitar și unic. Majoritatea hotelurilor, situate chiar pe plajă, au maximă expunere la soare și acces direct la plajă. Albena se situează în apropierea altor centre turistice, culturale și comerciale, reușind totuși să își păstreze habitatul natural.


Kavarna

Kavarna

Orasul port-yacht(doua noi porturi pentru iahturi sint in constructie) Kavarna este situat la 48 km de orasul Varna, 38 km de granita cu Romania,la doar 18 km de capul Kaliakra si 30 km de statiunile Albena si Nisipurile de Aur. Orasul este situat în partea de nord-est a Bulgariei, îmbratisând litoralul, la nord de complexul de odihna Albena. Denumirea orasului provine de la cuvântul Karvun - numele principatului independent din secolul XIV. În momentul de fata Kavarna este orasul în care turismul înfloreste mai ales pe perioada verii. Nu departe de Kavarna se afla capul Kaliakra,un promontoriu stâncos, înalt de peste 70 metri, o limba de pamânt rasarita din mare care se întinde pe o distanta de 2 km.


Sf. Constantin Si Elena

Sf. Constantin Si Elena

Staţiunea Sf. Constantin şi Elena este una dintre primele staţiuni apărute pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, construcţia sa începând încă din anul 1908. Cea mai veche staţiune a Bulgariei poate fi descrisă în doar câteva cuvinte prin parcuri mirifice, plaje intime ascunse într-un şir de faleze şi de golfuri mici, nisip fin şi mult soare. Denumirea staţiunii Sf. Constantin şi Elena vine de la mănăstirea cu acelaşi nume ce se afla în zonă. Reţineţi că în zilele noastre biserica mănăstirii a fost transformată într-un luxos complex hotelier.


Kranevo

Kranevo

Kranevo este un sat statiune de pe litoral. Marea este puțin adâncă și permite băi în condiții de siguranță pentru copii. Numele satului vine de la cetatea Kraneia. Kranevo este un sat mic 24 km Nord-Est de Varna. Este cunoscut ca o stațiune pentru copii mici, unde se duc pentru vacanta lor - multe tabere școlare veti putea gasi aici.


Balcik

Balcik

Orasul Balcic este situat pe ţărmul mării, la o distanţă de 501 km de Sofia si 36 km nord – est de orasul Varna, în apropiere de staţiunea Albena si de orasul Kavarna. Istoria Vechii traci sunt primii locuitori ai regiunii in care se afla Balcicul. In zona au fost gasite numeroase artefacte vechi de 2000 de ani (sticla, unelte metalice, arme). In Evul Mediu aici exista un castel, Cronuj, ce apara orasul impotriva atacurilor dinspre mare. Religie In central orasului se afla Catedrala Ortodoxa Medievala. Aproape toate icoanele au fost pastrate in bune conditii.


Sunny Day

Sunny Day

Aflata la 10 km Nord Est de Varna – capitala de vara a Bulgariei – si la 8 km de Nisipurile de Aur – statiunea Sunny Day se afla in imediata apropiere a primei statiuni de pe coasta bulgara a Marii Negre – St. Constantin & Elena. Este o statiune cu circuit inchis, in care turistii se simt excelent. Lipsa traficului auto asigura acestora linistea necesara. Toate hotelurile sunt amplasate pe plaja. Aceasta are 1 km lungime iar latime de la 20 m pana la 80 m. Este o statiune preferata de familii dar si de catre turistii ce doresc o vacanta linistita, pentru a-si incarca bateriile.


Chaika

Chaika

Statiunea Chaika este situata in nordul Bulgariei, intre marile statiuni Nisipurile de Aur si Sf. Constantin si Elena, la fel cum sunt si statiunile Riviera si Sunny Day. Sunt doar cativa Km intre aceste statiuni. Chaika - denumirea statiunii inseamna “pescarus”, fiind o statiune minuscula dar ale carei avantaje, pe langa liniste si izolare, este data de apropierea de cele doua mari statiuni: Nisipurile de Aur si Sf. Constantin si Elena.


Riviera Beach

Riviera Beach

Statiunea Riviera - Riviera holiday club este situata la 17 km nord-est de Varna, pe drumul rutier international E-87, şi la 27 km de aeroportul din Varna. Este foarte aproape de statiunea Nisipurile de Aur, ambele statiuni aflandu-se la numai cateva minute de mers una de cealalta. Clubul de vacanta Riviera este compus din cateva hoteluri amplasate pe plaja intr-un parc linistit si racoros. Are in componenta doar cateva hoteluri moderne situate toate la cativa metri de plaja si care au piscine, locuri de joaca pentru copii, baze de tratament, restaurante, sali de conferinte.


Byala

Byala

Byala este un oraș mic și stațiune balneară în estul Bulgariei, situat pe coasta bulgară a Mării Negre, în provincia Varna. Este centrul administrativ al municipiului omonim Byala și se află într-o regiune semi-muntoasa în extremitatea estică în ramurile Stara Planina.


Shkorpilovtsi

Shkorpilovtsi

Shkorpilovtsi este o stațiune la mare mică, situat la numai 100 de metri de una dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta de nord a Mării Negre. Apropierea sa de capitala maritimă a Bulgariei - Varna face sa fie o destinație de vacanță preferată de mulți turiști bulgari și străini.


Russalka

Russalka

Russalka ,cea mai nordica statiune de pe litoralul bulgar este situata intr-o zona stincoasa si spectaculoasa la doar 325 km de Bucuresti si circa 50 km de Vama Veche.


Orasul Varna

Orasul Varna

Varna este un oraş în estul Bulgariei, situat pe coasta de vest a Mării Negre. Este un important port maritim şi staţiune balneară. Varna se mai numeşte şi capitala maritimă a Bulgariei, deoarece este cel mai mare oraş bulgar de coastă. Varna a fost de asemenea pentru mult timp baza Marinei Bulgare. În prezent, aici se află un Muzeu Naval, cu o navă-muzeu (vasul torpilor Draski). În secolul VI î.Hr. în acest loc, coloniştii greci au fondat polisul Odessos. În 1444, regele Ladislau al III-lea al Poloniei a fost înfrânt împreună cu armata sa de cruciaţi de către turci, în Bătălia de la Varna.



Topola

Topola

Satul Topola, de pe litoral este un sat foarte liniştit şi inca nedescoperit, cu o plajă de nisip virgina. Acesta apartine de municipalitatea Kavarna şi este situat la 54 km nord de oraşul Varna, şi 50 de minute de aeroportul internaţional din Varna. Situarea satului langa mare, langa statiunile de pe litoralul bulgaresc (la 10 km de Balcic, 6 km de Kavarna, 36 km de la Nisipurile de Aur, 17 km de la Albena) face din el o zona foarte atractivă interesanta pentru locuit. De asemenea in zona exista si terenuri de golf.


Dobrici

Dobrici

Dobrich este al noulea oraș ca populatie din Bulgaria, centrul administrativ al provinciei Dobrich și capitala regiunii de Sud Dobrogea. Acesta este situat în partea de nord-est a țării, la 30 km vest de coasta bulgară a Mării Negre, nu departe de statiuni, cum ar fi Albena, Balcic, Nisipurile de Aur și. Orasul este numit dupa lordul medieval bulgar din regiunea înconjurătoare - Dobrotitsa.