Statiuni si orase in regiunea Veneto

Venetia este principalul oras al regiunii Veneto si al Italiei nord-orientale. Venetia are in prezent 266.181 locuitori si este capitala provinciei cu același nume. Intregul oras (si intreaga laguna) au fost declarate in 1979 patrimoniu al umanitatii de catre UNESCO.

Considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Venetia este cunoscuta ca Regina Marii Adriatice.

Patru sute de poduri traverseaza labirintul de canale format din cele 120 de insule ale orasului, situat intr-o laguna de apa sarata intre gurile de varsare ale raurilor Pad si Piave in nordestul Italiei. Tot traficul din oras se bazeaza pe mijloacele de transport maritime: salupe, gondole, feribouturi, etc.

Cei 266.181 locuitori au ca principala sursa de venituri turismul.Venetia beneficiaza de o splendida salba de muzee, monumente, biserici, considerate tezaure artistice mondiale. De-a lungul istoriei, artistii locali au creat oglinzi, tapiserii, vitralii, care au facut Venetia faimoasa.

In ultimul timp, orasul se confrunta cu o serie de probleme precum poluarea, eroziunea si inundatiile, ceea ce a obligat autoritatile orasului sa realizeze proiecte in scopul pastrarii celebrei imagini a orasului lagunelor.

Este cel mai romantic oras al tarii, practic intreg orasul fiind asezat pe apa. In Venetia exista 170 de canale si peste 400 de poduri dintre care cel mai cunoscut este Podul suspinelor (Ponte dei sospiri. Cea mai mare parte a cladirilor au fost construite intre sec. 12 si 16.

Gondola este simbolul Venetiei. Este fabricata din 8 feluri diferite de lemn. Este asimetrica (partea dreapta este mai ridicata ca sa poata compesa greutatea vaslasului). O plimbare cu gondola pentru o ora costa aproximativ 70 de euro.



Statiunile si orasele din Veneto unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

VenetoObiective turistice in regiunea Veneto Oferte Veneto

Venetia

Venetia

Venetia este principalul oras al regiunii Veneto si al Italiei nord-orientale. Venetia are in prezent 266.181 locuitori si este capitala provinciei cu același nume. Intregul oras (si intreaga laguna) au fost declarate in 1979 patrimoniu al umanitatii de catre UNESCO. Considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Venetia este cunoscuta ca Regina Marii Adriatice. Patru sute de poduri traverseaza labirintul de canale format din cele 120 de insule ale orasului, situat intr-o laguna de apa sarata intre gurile de varsare ale raurilor Pad si Piave in nordestul Italiei. Tot traficul din oras se bazeaza pe mijloacele de transport maritime: salupe, gondole, feribouturi, etc. Cei 266.181 locuitori au ca principala sursa de venituri turismul.Venetia beneficiaza de o splendida salba de muzee, monumente, biserici, considerate tezaure artistice mondiale. De-a lungul istoriei, artistii locali au creat oglinzi, tapiserii, vitralii, care au facut Venetia faimoasa. In ultimul timp, orasul se confrunta cu o serie de probleme precum poluarea, eroziunea si inundatiile, ceea ce a obligat autoritatile orasului sa realizeze proiecte in scopul pastrarii celebrei imagini a orasului lagunelor. Este cel mai romantic oras al tarii, practic intreg orasul fiind asezat pe apa. In Venetia exista 170 de canale si peste 400 de poduri dintre care cel mai cunoscut este Podul suspinelor (Ponte dei sospiri. Cea mai mare parte a cladirilor au fost construite intre sec. 12 si 16. Gondola este simbolul Venetiei. Este fabricata din 8 feluri diferite de lemn. Este asimetrica (partea dreapta este mai ridicata ca sa poata compesa greutatea vaslasului). O plimbare cu gondola pentru o ora costa aproximativ 70 de euro.


Jesolo

Jesolo

Ceea ce este grozav şi extrem de valoros la Jesolo este că această staţiuneJesolo maritimă reuşeşte să ofere vacanţe complete tuturor turiştilor ce decid să se îndrepte către această destinaţie italiană.


Mestre

Mestre

Mestre este un oraș aparținând regiunii Veneto, Italia constituind o fracțiune a Veneției, ca extindere a acesteia pe continent. Orașul lagunar Veneția are circa 70.000 de locuitori, în timp ce cele doua fracțiuni, Mestre și Marghera, numără circa 170.000.


Bibione

Bibione

Bibione (Bibione în Veneto și Friuli) face parte din municipalitatea San Michele al Tagliamento. Teritoriul său include doua plajă în Italia pentru numărul de apariții după Rimini (circa 6 milioane) .


Venice Mestre

Venice Mestre

Mestre apartine regiunii Veneto si este orașul ce se conecteaza cu Veneția prin poduri feroviare și rutiere peste lagună.


Caorle

Caorle

Caorle este un orășel situat pe coasta Mării Adriatice, făcănd parte din provincia Veneția, Italia. Caorle se află între estuarele formate de râurile Livenza și Lemene. Caorle este un oraș de coastă din provincia Veneției, aflat între estuarele Livenza și Lemene.


Mirano

Mirano

Mirano este o comună cu 26.667 loc., situată în provincia Veneția, regiunea Veneto, Italia. Teritoriul comunei ocupă o suprafață de 45.62 km², cu o densitate a populației de 576 loc. pe km². Comuna de învecinează cu localitățile Salzano, Dolo, Mira, Pianiga, Spinea și Santa Maria di Sala.


Castelnuovo Del Garda

Castelnuovo Del Garda

Castelnuovo del Garda este o comună italiană (municipalitate), în provincia Verona, în Veneto, pe câteva dealuri morenice la câțiva kilometri sud-est de lacul Garda. Verona se află la aproximativ 15 km la est, Veneția este la 120 km est și Milano la 150 km la vest.


Misurina

Misurina

Lacul Misurina este cel mai mare lac natural al Cadorei și se află la 1.754 m deasupra nivelului mării, lângă Auronzo di Cadore (Belluno). Perimetrul lacului are o lungime de 2,6 km, în timp ce adâncimea maximă este de 5 m.


Verona

Verona

Verona este un oraș din regiunea Veneto și este a doua zonă, luând în considerare populația, din regiune și din zona Triveneto, populația sa înregistrând în 2008 un număr de 265.245 locuitori. Aria metropolitană veroneză este de 1070,9 km2 și numără o populație de circa 500.000 de locuitori. Verona e vizitată în fiecare an de peste 100 milioane turiști, mulți dintre ei străini, pentru bogăția sa artistică și diversele manifestări anuale, cum ar fi stagiunea lirică areniană. Orașul datoreaza importanța sa socio-economică, poziției sale geografice și dispunerii hidrografice.



Cortina D Ampezzo

Cortina D Ampezzo

Mondena staţiune din Dolomiţi Cortina d'Ampezzo este situată în regiunea Veneto la 1 211 m deasupra nivelului mării şi este înconjurată de vârfurile Tofana, Monte Cristallo şi Sorapis, care se înalţă toate peste 300 m altitudine. Gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1956 vă aşteaptă cu pârtii de vis şi o atmosferă deosebită. Ziua plină pe pârtii, pe urmele campionilor olimpici de atunci o puteţi încheia pe renumita stradă comercială "Corso Italia", la un loc cu celebrităţile Italiei. Bucuraţi-vă şi de varietatea oferită de diversele locale: de la Nouvelle Cuisine, prin pizzerii până la refugii şi cabane unde se servesc bunătăţi tradiţionale.


Lido Di Venezia

Lido Di Venezia

Lido di Venezia este o fasie de plaja lunga de 11 km din Veneția, aici locuind aproximativ 20.000 de rezidenți. Aici are loc in luna septembrie a fiecarui an Festivalul Internațional de Film de la Veneția.


Arabba

Arabba

Arabba este o fracțiune din municipalitatea Livinallongo del Col di Lana de la poalele Pasului Pordoi. Este unul dintre principalele centre turistice de iarnă ale Dolomiților, parte a zonei Dolomiti Superski.


Lido

Lido

Lido este o alta insula din laguna venetiana, este, de fapt, o fasie de nisip, lunga de 11 km, situata in partea de sud-est a Venetiei. Lido este o destinatie de lux, preferata deopotriva atat de venetieni , cat si de turistii straini, in primul rand pentru ca aici se poate face plaja si baie in apele Marii Adriatice.


Malga Ciapela

Malga Ciapela

Malga Ciapéla este unul dintre satele care alcătuiesc Rocca, capitala municipiului Rocca Pietore (provincia Belluno). Se ridică chiar înainte de pasul Fedaia. Malga Ciapela este un centru turistic important pentru iubitorii de munte .




Vicenza

Vicenza

Vicenza este un oraş din regiunea Veneto din nordul Italiei, având o populaţie de 119.038 de locuitori. Vicenza se afla la poalele muntilor Berici, la confluenta raurilor Retrone si Bacchiglione. Orasul dateaza din timpuri romane. Majoritatea siturilor sunt din secolul XVI, epoca de aur a orasului. Printre acestea se numara Basilica Palladiana, considerata capodopera arhitectului Palladino, precum si alte cladiri monumentale - Porto Fontana, Porto-Breganze, Casarotti, Da Schio si Casa del Palladio. Domul dateaza din secolul XIV si este un exemplu de Gotic - Renascentism, cu un poliptic venetian.


Quarto D Altino

Quarto D Altino

Teritoriul este traversat de intindere final al râului Sile, care se bifurcă la localitatea de Portegrandi: o ramură foarte scurt, care urmează cursul inițialeste conectat la laguna venețiană prin intermediul unui închis (este canalul Silone), în timp ce ramura principală el continuă să Jesolo lungul canalului săpat în momentul Serenissima (așa-numitul tăiat Sile).



Peschiera Del Garda

Peschiera Del Garda

Peschiera del Garda este cea mai vestică localitate a regiunii Veneto din Italia, făcând parte din provincia Verona a acestei regiuni. Are o populație de circa 10.000 de locuitori.