Statiuni si orase in regiunea Zadar

Zadar este un oras din Croatia, cu iesire la Marea Adriatica. Este resedinta judetului Zadar si a intregii regiuni de nord a Dalmatiei. Zadar este vecin cu insulele Ugljan si Pasman, de care este separat de stramtoarea ingusta Zadar. Promontoriul pe care a fost construit orasul vechi era separat de continent printr-un sant adanc, care azi a devenit un depozit ecologic de deseuri.

Zona orasulului Zadar a fost populata din timpuri preistorice. Cea mai veche dovada a vietii umane provine din Epoca de Piatra, in timp ce numeroase asezari au fost datate inca din neolitic.

Statiunile si orasele din Zadar unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

ZadarObiective turistice in regiunea Zadar Oferte Zadar

Zadar

Zadar

Zadar este un oras din Croatia, cu iesire la Marea Adriatica. Este resedinta judetului Zadar si a intregii regiuni de nord a Dalmatiei. Zadar este vecin cu insulele Ugljan si Pasman, de care este separat de stramtoarea ingusta Zadar. Promontoriul pe care a fost construit orasul vechi era separat de continent printr-un sant adanc, care azi a devenit un depozit ecologic de deseuri. Zona orasulului Zadar a fost populata din timpuri preistorice. Cea mai veche dovada a vietii umane provine din Epoca de Piatra, in timp ce numeroase asezari au fost datate inca din neolitic.



Petrcane

Petrcane

Petrcane este un sat și port de pe coasta de golf cu acelasi nume, la 12 km nord-vest de Zadar. Este un loc pitoresc între Zadar și Nin, orașele croate vechi.