Statiuni si orase in regiunea Zakynthos

Despre ZAKYNTHOS se spune ca a fost insula preferata de Artemis si Apollo pentru peisajele sale idilice, pentru minunatele plaje nisipoase, apele adanci, clare si albastre, pesterile de la malul marii, apusurile magice si climatul bland. Si tu vei indragi Zakynthos pentru aceleasi motive, dar si pentru cantecele calme, mediul ospitalier, atmosfera relaxata si cultura de aici.

Statiunile si orasele din Zakynthos unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

ZakynthosObiective turistice in regiunea Zakynthos Oferte Zakynthos

Laganas

Laganas

Pe coasta de sud a insulei, în Golful Laganas, la 9 km sud-vest de Zakynthos, Laganas este cel mai mare, mai animat și mai popular resort din insula Zakynthos (Zante). Popularitatea lui este dată de viața de noapte intensă cât și de plaja lungă de 5 km. Stațiunea este recomandată tinerilor și doritorilor de distracție de toate vârstele, petrecerile aici întinzându-se de regulă până în zori, în fiecare noapte.Golful Laganas are una dintre cele mai frumoase plaje din insulă. Situată la aproximativ 200 m de centrul resortului, plaja are o lungime de peste 5 km. Este cu nisip pe întreaga lungime, destul de îngustă, dar bine amenajată, cu șezlonguri și umbrele disponibile pentru închiriere. Intrarea în apă este lină, iar sporturile nautice sunt restricționate în zonă deoarece este parte din parcul maritim național, anumite zone ale golfului fiind folosite de broaștele țestoase Caretta - Caretta pentru a-și depune ouăle. În stațiune există o multitudine de restaurante și taverne ce oferă toate tipurile de preparate atât tradiționale cât și internaționale. Fie că este vorba de preparate complicate și pretențioase din restaurante sau de snacksuri sau burgeri serviți cu rapiditate, toate se găsesc în Laganas. Laganas este locul unde trebuie să te afli în Zakynthos dacă ești în căutare de distracție. Zona este binecunoscută pentru varietatea de cluburi și baruri ce crează o atmosferă de petrecere până dimineața, în întreaga stațiune. În timpul zilei, dacă cineva dorește să se despartă de plaja animată poate merge la cumpărături sau la masă în unul din numeroasele restaurante din zonă. La lăsarea serii cu siguranță oricine va fi prins în atmosfera de petrecere și foarte probabil ca dimineața să îi prindă încă dansând.  În Laganas veți găsi numeroase magazine de suveniruri, ceramică, haine, bijuterii, pielărie cât și supermarketuri. 


Vassilikos

Vassilikos

Vasilikos este situat la sud-est a insulei, o zona cu multă verdeaţă şi multe plaje superbe. În Vasilikos se găseşte una dintre cele mai cunoscute plaje din insulă, plaja Aghios Nikolas, este o plajă de nisip, cu apă cristalină, adecvată şi pentu copii. Veţi petrece o zi de neuitat pe această plajă, vă puteţi distra facînd multe sporturi nautice.


Argassi

Argassi

Argassi este situată pe coasta de est a Zakynthos la doar 4 km de capitala, Zakynthos Town. Argassi a fost un cartier al oraşului Zakynthos, dar acum s-a dezvoltat într-o staţiune de sine stătătoare şi este una dintre cele mai populare pentru turiştii de pe insulă. Stațiunea este un frumos sat aproape de mare, construit într-o câmpie verde la poalele muntelui Skopos şi se spune că este cea mai veche de pe insulă. Centrul orașului se învârte în jurul drumului principal care trece prin staţiune şi este flancat pe ambele părți de o mare varietate de magazine, baruri, restaurante şi supermarket-uri ceea ce face foarte uşor să găsiţi tot ce aveţi nevoie. Plaja este o fâşie îngustă se întinde peste 1 km de-a lungul coastei, iar multe dintre hoteluri sunt construite în apropiere de coastă.


Alykes

Alykes

Pe coasta de nord-est a insulei, cunoscută sub numele de Golful Alykon, la aproximativ 20 km nord de Zakynthos, Alykes este renumită pentru lacurile sale sărate și pentru atmosfera magică, prietenească, plină de familiaritate și ospitalitate pe care localnicii deopotrivă cu turiștii reușesc să o creeze. Alykes este o stațiune destul de mică în comparație cu insula, perfectă pentru o vacanță de relaxare, liniștită, pentru turiști de toate vârstele, atât familii cât și cupluri sau grupuri de prieteni. Vânturile constante din această zonă au făcut ca Alykes să fie o destinație foarte populară pentru practicanții de sporturi nautice. Multe restaurante, taverne și baruri sunt dispuse de-a lungul plajei dând posibilitatea clienților lor să admire plaja, apa limpede a Mării Ioniene cât și învecinata insulă Kefalonia.


Zante Town

Zante Town

Orașul Zakynthos este situat pe mijlocul coastei de est a insulei Zakynthos, la doar cinci kilometri de stațiunea populară Tsilivi. Arhitectura si stilul orasului Zante a fost influențată în parte de către venețieni, francezi și englezi, care au ocupat la un moment dat în istorie Zakynthos. Ulterior, principalul oraș din Zakynthos are un simt foarte venețian, dar cu unele site-uri tipice insulei grecesti ce se adaugă în amestec. Portul ciudat, biserici ortodoxe frumoase, zumzet de străzi comerciale, baruri și cafenele fantastice toate fac din acest oraș un ideal de insulă grecească.


Insula Zakynthos

Insula Zakynthos

Despre ZAKYNTHOS se spune ca a fost insula preferata de Artemis si Apollo pentru peisajele sale idilice, pentru minunatele plaje nisipoase, apele adanci, clare si albastre, pesterile de la malul marii, apusurile magice si climatul bland. Si tu vei indragi Zakynthos pentru aceleasi motive, dar si pentru cantecele calme, mediul ospitalier, atmosfera relaxata si cultura de aici.


Tsilivi

Tsilivi

Tsilivi este situat pe coasta nord-estică a insulei, la 9 km de aeroport și 6 km de capitala insulei Zakynthos. Atmosfera prietenoasă, frumusețea naturală a zonei și posibilitățile de distracție fac din Tsilivi o stațiune perfectă pentru turiștii de toate vârstele, familii, cupluri și grupuri de prieteni. Plaja de nisip coboară lin în apă, din acest motiv fiind o locație perfectă pentru copii și pentru înnotătorii nu foarte experimentați. În Tsilivi sunt numeroare taverne, restaurante și baruri care împlinesc gusturile tuturor. Multe dintre acestea sunt afaceri de familie cu servicii și o atmosferă foarte prietenească și ospitalieră. Viața de noapte din Tsilivi este foarte apreciată, fiind o alternativă mai sofisticată la aglomerația din Laganas.


Kalamaki Zakynthos

Kalamaki Zakynthos

Kalamaki este situată în partea de sud-est a insulei, pe coastă, la 4 km nord-est de Laganas și 6 km sud de capitala insulei, Zakynthos (Zante) Town. Este cea mai apropiată de aeroport, doar 1 km. Nici un zbor nu se efectuează pe aeroport în timpul nopții, ca măsură de protecție a rezervației marine naturale și a broaștelor țestoase Caretta-Caretta. Kalamaki este o stațiune tipic grecească, întinsă pe o arie destul de mare care nu este încă exploatată la maximum de potențial. Din acest motiv, Kalamaki este o stațiune cu o atmosferă relaxantă, de libertate, recomandată familiilor. Puncte de atracție în Kalamaki: Bisericile Aghios Alypios și Aghia Kyriaki; rezervația naturală a țestoaselor Caretta-Caretta. Plaja din Kalamaki este lungă și lată, o extensie a plajei Laganas (despărțită de aceasta printr-o pădure de pini) și păstrează aceleași calități: nisip fin și apa extrem de limpede. Intrarea în apă este lină, fiind potrivită pentru toate tipurile de înotători. Zona de coasta în partea de est și sud de Kalamaki până la plajele Secania și Dafni, cât și Insula Pelouso sunt zone de reproducere a broaștelor țestoase Caretta-Caretta. Plajele se află în zona protejată a parcului acvatic al țestoaselor de aceea campingul sau șederea pe plajă în timpul nopții sunt interzise, zgomotul și luminile având efecte negative asupra țestoaselor. De asemenea, majoritatea sporturile nautice sunt interzise. În Kalamaki se află câteva dintre cele mai bune taverne grecești din întreaga insulă. De preferat să încercați peștele proaspăt, fructele de mare și preparatele tradiționale grecești pentru calitatea acestora.


Alikanas

Alikanas

Situat la 18 km nord de orasul Zante, in partea mai linistita a insulei Zakynthos, Alykanas a pastrat atmosfera linistita, traditionala, avand in acelasi timp atractii moderne. Aceasta zona isi datoreaza numele lacurilor de sare (numite ” Alykes ” in limba greaca) care pot fi gasite aici, fiind folosite in trecut pentru a furniza sare intregii insule Zakynthos. Pe drumul dinspre Zante Town veti ajunge in statiunea Alykanas, un sat mic si traditional de pe litoral, inconjurat de ferme si campuri fertile, cu plantatii de maslini si podgorii de vita de vie. Unii oameni de stiinta cred ca orasul antic Arcadia a fost situat aici datorita descoperirii navelor miceneene excavate. Alykanas este un loc de mare interes arheologic.


Tragaki

Tragaki

Tragaki este un frumos sat pitoresc într-o zona muntoasa şi langa litoral, cu 650 de locuitori, la doar 11 kilometri nord-vest de oraşul Zakynthos. Tragaki este un sat plin de verdeata inconjurat de plantaţii de măslini, viţă de vie şi pomi fructiferi cat puteti cuprinde cu privirea. Hoteluri, apartamente mobilate, camere si vile asteapta pentru a fi inchiriate. De asemenea, un camping bine organizat, cu o multime de facilitati si preturi bune, vă oferă şansa de a va petrece vacanta in mijlocul naturii. Tragaki, situat langa Golful Tsilivi, oferă o diversitate mare de plaje de nisip, cum ar fi Bouka, Katragaki, Gaidaros şi Amboula.


Agios Sostis Zakynthos

Agios Sostis Zakynthos

Agios Sostis este o plaja destul de mica și pitorească situată 11 km sud-est de orașul Zakynthos. Mica insula Agios Sostis ofera o frumusete spectaculoasa datorita formatiunilor sale de roci neobișnuite, peșteri mici și pini.


Agios Kirykos

Agios Kirykos

Agios Kirykos este un oraș și fostă municipalitate de pe insula Ikaria, Egeul de Nord, Grecia. Agios Kirikos este situat pe coasta de sud-est a insulei și a fost fondată în urmă cu peste trei sute de ani de marinari locali .


Bohali

Bohali

La doar 2 km de orașul Zakynthos, în vârful dealului se află orasul Bochali. Cu vedere la port, cartiere și străzile de dedesubt (precum și Argasi în dreapta), puteți admira priveliștile minunate ale insulei Zakynthos, mării și nu numai.


Kampi

Kampi

Satul Kampi este foarte frumos și tradițional. Acesta este situat la 30 km nord de orașul Zakynthos și are doar 60 de locuitori, care sunt angajati în agricultură. Satul este destul de renumit pentru panoramele sale ale apusului de soare impresionant. Satul are câteva camere frumoase și cafenele. La cativa km în afara localității Kampi este Exo Hora.


Kipseli

Kipseli

Kypseli este un sat tradițional liniștit situat pe coasta de est a insulei Zakynthos. Livezi de măslini verzi peste tot și marea albastră creează un efect frumos. Bucurați-vă de plimbări pe îndelete prin sat sau faceți o scurtă plimbare până la plajă pentru a face plajă, înot sau snorkelling. Un supermarket, o brutărie, un magazin de fructe și o măcelărie se află in sat, așa că nu aveți prea mult de parcurs pentru proviziile dvs.! Două dintre cele mai bune taverne de pește de pe insulă, câteva restaurante, trei case cu grătar și un bar de pe plajă sunt toate la câțiva pași , oferindu-vă alegeri relaxate și informale pentru divertismentul de seară!


Limni Keriou

Limni Keriou

Keri este o stațiune mică și liniștită, situata într-un golf minunat cu nisip auriu si ape turcoaz sclipitoare și poate fi găsit în partea de sud a insulei Zakynthos. Un cuplu de taverne si cafenele-baruri sunt împrăștiate de-a lungul golfului de unde va puteti bucura de o vedere uimitoare asupra insulei mici Marathonisi. Micul port pitoreasc Keri oferă excursii organizate cu barca la Peșterile Albastre fantastice.




Agios Nikolaos Zakynthos

Agios Nikolaos Zakynthos

Agios Nikolaos este o plajă populară din sud-estul insulei Zakynthos, situată în zona Vassilikos. Își datorează denumirea capelei Sf. Nicolae ce este situată pe un deal din apropiere.



Gerakas

Gerakas

Gerakas este situată în partea sudică a insulei Zakynthos și este, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase plaje din zonă. Plaja este o fâșie întinsă de nisip catifelat, aflată sub protecția Parcului Național Maritim al insulei Zakynthos. Este unul dintre locurile preferate de broaștele țestoase Caretta-Caretta pentru depunerea ouălor.