Statiuni si orase in regiunea Zona metropolitana Amsterdam

Amsterdam este capitala oficială a Țărilor de Jos, însă instituțiile fundamentale ale statului, Curtea supremă de justiție, guvernul și parlamentul își au sediul în Haga.

Linia de apărare fortificată din Amsterdam a fost înscrisă în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Statiunile si orasele din Zona metropolitana Amsterdam unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Zona metropolitana AmsterdamObiective turistice in regiunea Zona metropolitana Amsterdam Oferte Zona metropolitana Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Prima atestare documentară a numelui Amsterdam o reprezintă un document emis la 27 octombrie 1275 de contele Floris al V-lea de Olanda și Zeelanda. Data exactă la care Amsterdam a primit drepturile de oraș este incertă, dar cel mai probabil este că episcopul de Utrecht Guy de Avesnes a fost cel care a conferit aceste drepturi în 1306. Începând cu secolul al XIV-lea, Amsterdam a înflorit, datorită mai ales comerțului pe care îl practica cu orașele din Liga Hanseatică. În 1345 s-a produs un miracol euharistic lângă Kalverstraat, Amsterdam devenind un oraș de pelerinaj până la convertirea populației la protestantism.


Maastricht

Maastricht

Maastricht este un oraș din Țările de Jos, capitala provinciei Limburg. Orașul se află pe ambele părți ale râului Meuse în partea de sud-est a țării, între Belgia și Germania.