Statiuni si orase in regiunea Zona metropolitana Atena

Atena este capitala Greciei. Atena a cunoscut o evoluţie glorioasă, mai ales în Grecia Antică, fiind locuită de oameni încă din Epoca Bronzului şi guvernată până în jurul anului 1000 î.C. de regi ionieni.

Acropola din Atena a fost înscrisă în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Atena a fost iniţial locuită acum 6.000 ani de pelasgieni şi mai târziu de ionieni care s-au instalat în această fortăreaţă naturală, marea stâncă a Acropolei, sau oraşul de sus, după cum îi spun grecii. Oraşul s-a dezvoltat şi a fost consacrat zeiţei Atena.

Statiunile si orasele din Zona metropolitana Atena unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Zona metropolitana AtenaObiective turistice in regiunea Zona metropolitana Atena Oferte Zona metropolitana Atena

Atena

Atena

Atena este capitala Greciei. Atena a cunoscut o evoluţie glorioasă, mai ales în Grecia Antică, fiind locuită de oameni încă din Epoca Bronzului şi guvernată până în jurul anului 1000 î.C. de regi ionieni. Acropola din Atena a fost înscrisă în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Atena a fost iniţial locuită acum 6.000 ani de pelasgieni şi mai târziu de ionieni care s-au instalat în această fortăreaţă naturală, marea stâncă a Acropolei, sau oraşul de sus, după cum îi spun grecii. Oraşul s-a dezvoltat şi a fost consacrat zeiţei Atena.


Glyfada Atena

Glyfada Atena

Glyfada este o suburbie a Atenei, situata în părțile de sud ale Zonei Metropolitane Atena. Zona, care este casa multora dintre milionari, miniștri și celebritățile din Grecia, se întinde de la poalele muntelui Hymettus la Golful Saronic. Aceasta este cea mai mare din suburbiile sudice ale Atenei. Acesta suburbie la moda este cunoscuta în Grecia pentru cafenele sale de lux, restaurante bine cunoscute, buticuri și cluburi de vară cosmopolite.


Athens Coast

Athens Coast

În ultimii ani, mai mulți turiști au descoperit coasta de sud-est a Atenei și mulți au fost încântați să afle că ar putea sta chiar pe, sau la distanță de mers pe jos de mare și sa aiba acces la Acropole și muzeele și siturile arheologice ale orașului cu ajutorul transportului public.


Attica

Attica

Attica este una din cele 13 regiuni ale Greciei, fiind subdivizată în 4 prefecturi: Atena, Pireu, Attica de Est și Attica de Vest. Capitala provinciei și a Greciei este orașul Atena.


Pireu Atena

Pireu Atena

Pireu este portul Atenei, un port vechi dar care încă mai funcţionează ca principalul punct de ieşire din oraş pe mare pentru destinatii catre insulele din Marea Egee precum si catre alte parti din estul Mediteranei. Pireu a prosperat in Antichitate si de-a lungul secolelor si a decazut doar in secolul al XIX-lea, cand Atena a fost declarata capitala Greciei. Dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial acest oras-port a recapatat gloria de odinioara, ba chiar depasind-o, devenind unul dintre cele mai importante porturi de pe glob. Pe dealul Kastella se afla situat Teatrul Veakeio, un amfiteatru foarte popular pentru spectacolele pe timp de vara si pentru panorama splendida pe care o ofera asupra Golfului Saronic.


Poros Island

Poros Island

Orașul Poros este construit in forma de amfiteatru peste două dealuri. În antichitate Poros constat, de fapt, din două insule, Sphería și Kalávria, dar ultima explozia vulcanului Méthana în 273 î.Hr. schimbat radical morfologia zonei.


Nea Makri

Nea Makri

Nea Makri este un oras din regiunea Attica a Greciei, situat pe coasta golfului Petalioi la Marea Egee.


Rafina

Rafina

Rafina este situată la doar 28 de kilometri distanță de Atena si la 10 kilometri de aeroportul din Atena. Este considerat a fi unul dintre cele mai importante orașe din estul regiunii Attica, deoarece continuă să fie o atracție permanentă pentru plajele sale frumoase și verdeața abundentă. Portul Rafina a devenit cel de-al doilea mare port de pasageri după Pireu pentru navele către Ciclade și Evia. De asemenea, prin intermediul portului se face legatura cu continentul prin nave comerciale și nave turistice la insulele grecești: Ciclade , Limnos, Chios sau Lesvos. Cele mai apropiate insule de Rafina sunt Evia, Tinos , Mykonos , Paros și Skyros.


Mati

Mati

Mati este un sat din Grecia. Satul este situat pe coasta de est a regiunii Attica, la 29 de kilometri est de Atena și este o stațiune populară de vacanță. Mati se află la est de munții Penteli, pe bulevardul Marathonas, la nord de Rafina și la sud de Nea Makri.


Alimos

Alimos

Alimos este situat pe coasta Golfului Saronic, la 11 km sud de centrul orașului Atena.


Kineta

Kineta

Kineta este situat pe coasta de nord a Golfului Saronic, la sud de munții Geraneia. Rocile Kakia Skala se află la est. Cele mai apropiate orașe sunt Agioi Theodoroi (8 km la sud-vest) și Megara (12 km spre est). Corint este la 25 km la vest și Atena este la 45 km spre est.


Marathon

Marathon

Marathon este un oraș în Grecia, format pe locul bătăliei de la Marathon în 490 î.Hr., în care armata ateniena puternic depasita numeric a învins armata perșilor.Tumul sau movila de înmormântare a 192 ateniani morti, numit "Soros", a fost ridicat în apropierea câmpului de luptă, rămâne trăsătură a câmpiei de de coastă.


Spetses

Spetses

Spetses (Spetsai) este situat la poalele Peloponezului, Grecia, și este printre cele mai bune insule din apropiere de Atena. O mica insula plina de pini și plaje frumoase, ideale pentru evadări scurte sau de weekend in apropiere de Atena. Datorită apropierii sale de capitala, Spetses oferă o mare varietate de opțiuni, în ciuda dimensiunilor sale mici.




Lagonissi

Lagonissi

Grand Resort Lagonissi vă întâmpină să va bucurati de un paradis pe malul mării, situat pe o peninsulă verde de 72 de acri. Cu douăzeci golfuri exclusive de plajă cu nisip și frumusețea naturală luxurianta, statiunea este amplasat într-o peninsulă privată magnifica, oferind apusuri de soare impresionante și veder ce sa va inspire.


Vouliagmeni

Vouliagmeni

Vouliagmeni este renumit pentru o zonă împădurită, cu două peninsule mici, Kavouri și Lemos, care au unele plaje cu plata foarte frumoase, câteva plaje libere decente, unele zone bune de înot fara roci (daca esti un bun inotator), iar unele dintre cele mai frumoase hoteluri din stațiunile de pe continent.


Itea

Itea

Itea este un oraș și un fost municipiu în partea de sud-est a Phocida, Grecia. Itea propriu este situată pe coasta de nord a Golfului Corint, la 2 km la vest de Kirra, 8 km sud-vest de Delphi, 11 km la sud de Amfissa și 52 km la est de Naupactus.Drumul Național grecesc 48 se conectează Itea cu Naupactus, Delphi și Levadeia, Drumul Național grecesc 27 cu Amfissa și Lamia.


Voula

Voula

Voula este o suburbie din sudul Atenei, la 16 km sud de centrul orașului. Acesta este situat pe coasta Golfului Saronic, la poalele de sud-vest a muntelui Hymettus. Orase de coasta adiacente sunt Glyfada la nord-vest și Vouliagmeni la sud. Drumul Național 91 (Atena - Sounio) trece prin Voula.


Anavyssos

Anavyssos

Anavyssos este un oraș și o fosta municipalitate în East Attica, Grecia. Acesta este situat în apropiere de coasta Golfului Saronic, la poalele dealului Olympos (487 m). Acesta este la 2 km nord de Palaia Fokaia, la 4 km est de Saronida, la 10 km vest de Lavrio și 34 km sud-est de centrul orașului Atena. Drumul Național 91 (Atena - Sounion) trece prin sudul orașului, de-a lungul coastei.


Drosia

Drosia

Drosia ( greacă : Δροσιά , ceea ce înseamnă " roua " , înainte de 1947 : Ρωσσοχώρι - Rossochori ) este un oraș tramvai în Attica , Grecia . Deoarece 2011 reforma administrației publice locale este parte a municipiului Dionysos.







Palaio Faliro

Palaio Faliro

Palaio Faliro este un oraș la malul mării și un municipiu în partea de sud a aglomerării Atena, Grecia. Palaio Faliro este situat pe coasta de est a Golfului Phalerum, din cadrul Golfului Saronic, la 6 km sud-vest de centrul orașului Atena. Acesta este înconjurat de alte suburbii ale Atenei: Kallithea, Nea Smyrni, Agios Dimitrios și Alimos. Cursul de apa Pikrodafni se varsă în mare, la granița dintre Palaio Faliro și Alimos.


Agia Varvara

Agia Varvara

Agia Varvara (în greacă: Βαρβάρα Άγια, adică Saint Barbara) este o suburbie în partea de vest a Atenei, în Grecia. Muntele aflat în sudul Aigaleo se află la vest, împreună cu strada ce leagă Nikaia şi Chaidari.Zona a fost alcătuită în principal din ferme mixte. Dezvoltare urbană a înlocuit o mare parte a terenurilor agricole între anii 1940 şi 1970. Astăzi, cele mai multe dintre comune sunt urbanizate sau rezidenţiale. Peisajul stâncos de Aigaleo cu câteva tufişuri şi păduri de pin se află la nord-vest. Muntele este la vest. Zona industrială se situează la est. Domeniile sunt alcătuite din dealuri excepţie făcând în vest şi nord-vest unde sunt situate câmpiile Aegaleo. În prezent din 2004, cea mai apropiată staţie de metrou se află în Aegaleo.Agia Varvara are şcoli, licee, gimnazii, bănci, o secţie de poliţie, un oficiu poştal, o echipă de fotbal, un spital numit Spitalul General din Attica de Vest și piețe publice. O vizită la municipiul Agia Varvara este indispensabilă pentru cei care doresc să cunoască Creta, în special căile navigabile interioare. Există mai multe situri de interes pentru vizitator.




Elati

Elati

Acesta este cel mai mare sat de munte din județul Trikala și cel mai turistic din toate. Dacă sunteți fan al sporturilor de iarnă sau de relaxare în mijlocul muntelui, Elati este locul ideal pentru tine. La o distanță de numai 34 km de orașul Trikala și cocoțat pe pantele Muntelui Koziakas la o altitudine de 950m, satul ofera toate bucuriile și beneficiile unei vacante la munte.



Kifisia

Kifisia

Kifisia este una din suburbiile nordice cele mai scumpe din Atena, Grecia, accesate in principal prin intermediul Kifissias Avenue, care rulează tot drumul de la centrul Atenei până la Theseos Avenue, în suburbia Nea Erythraia. Acesta a fost în mod tradițional casa familiilor importante politice din Grecia.