Muzeul Balnear Buzias - prezentare si imagini

Muzeul Balnear Buzias, deschis spre vizitare doar sambata si duminica (orele 14- 17),conţine o colecţie de documente (fotomontaje) cu scop educativ, care ilustrează istoricul staţiunii (exemple: descoperirea apelor minerale de către Dr. Gheorghe Ciocârlan şi Emil Lindenmeyer; împlinirea a 100 de ani de funcţionare a căilor ferate la Buziaş, Ladă de voiaj din secolul al XIX-lea; Pavilionul restaurant Cazinou din Buziaş Ridicat în 1896, a funcţionat până în 1902; vizita împăratului Frantz Joszef la Buziaş, Efigii ale Farmaciei Hygeea), vase din neolitic şi ceramică tracică, obiecte de mobilier din sec. al XIX-lea şi obiecte sanitare ce au fost folosite în stabilimentele balneare.

Obiectele muzeale sunt expuse în şase săli, având următoarea tematică:
* Sala I - Istoricul staţiunii Buziaş.
* Sala II - Descoperirea apelor minerale la Buziaş.
* Sala III - Dezvoltarea staţiunii Buziaş (cu prezentarea efectelor terapeutice ale apelor minerale).
* Sala IV - Salon din secolul al XIX-lea cu patru stiluri de mobilier (baroc, rococo, florentin, ecliptic); fotomontaje cu Dr. Gheorghe Ciocârlan, primul medic balneolog român, şi cu împăratul Frantz Joszef.
* Sala V - Sala de tratamente medicale.
* Sala VI - Macheta staţiunii Buziaş (cu obiectivele balneare din trecut şi prezent).

Muzeul Balnear Buziaş este vizitat anual de aproape 8.000 de persoane - turişti aflaţi la tratament sau în trecere prin staţiunea Buziaş, precum şi de multe delegaţii străine.

Sursa informatiei prezentate