Statiuni si orase in regiunea Valais

Zermat este o municipalitate apartinand de districtul Visp, in cantonul elvetian Valais. Localitatea este asezata la capatul vaii Mattertal, la o altitudine de 1.620 metrii, chiar la poalele celor mai inalte varfuri din Elvetia.

Statiunile si orasele din Valais unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

ValaisObiective turistice in regiunea Valais Oferte Valais

Nendaz

Nendaz

Nendaz (1.400 m), situat pe un platou însorit, vă oferă o panoramă de vis asupra culisei montane a Alpilor Bernei şi Vaud şi asupra văii Rhône. Cea mai centrală localitate din Quatre Vallées are o istorie de peste 1000 ani, cum o dovedesc numeroasele monumente. În schimb, infrastructura este cea a unei staţiuni foarte moderne, cu peste 20 restaurante, cca. 20 cafenele şi baruri precum şi 4 discoteci, diverse magazine şi instituţii culturale. Înainte de a porni în descoperirea vieţii de noapte, vă recomandăm să degustaţi în unul din aceste confortabile restaurante specialităţi regionale, cum ar fi Raclette, Fondue - acompaniate bineînţeles de un vin bun. Instalaţiile urcă chiar de la margine staţiunii şi localurile sunt de asemenea foarte aproape.


Zermatt

Zermatt

Zermat este o municipalitate apartinand de districtul Visp, in cantonul elvetian Valais. Localitatea este asezata la capatul vaii Mattertal, la o altitudine de 1.620 metrii, chiar la poalele celor mai inalte varfuri din Elvetia. Se intinde pe o distanta de 10 km, de la Pasul Theodul,la granita cu Italia. Zermatt este renumit pentru activitatile montane si pentru resorturile de ski ce se gasesc aici. Localitatea era cunoscuta ca fiind una preocupata de agricultura dar zona s-a dezvoltat rapid imediat dupa interesul aratat de unii oameni pentru alpinism, conducand la aparitia multor facilitati turistice.


Saas Fee

Saas Fee

Deja la sosire Valea Saas cu pantele sale abrupte va lasa o impresie de neuitat. Încadrată de cele mai înalte vârfuri ale Alpilor Elveţieni, strada şerpuieşte până la intrarea în staţiune la 1800 m. Cel târziu aici trebuie însă să lăsaţi maşina, deoarece Saas-Fee este o staţiune fără trafic auto. Cu autobuzul gratuit, maşină pe electricitate sau pe jos vă puteţi deplasa fără probleme în aşezare. Fostul sat montan de la poalele "Dom"-ului, cum este numit cel mai înalt munte al Elveţiei - 4545 m, a evoluat în o staţiune turistică de iarnă plină de viaţă şi totuşi tradiţională, cu mult farmec şi multe posibilităţi de shopping şi distracţie. Din staţiune pornesc diferite cabine care oferă acces direct la domeniul schiabil. De la 3000 m deasupra nivelului mării porneşte cea mai renumită telecabină din valea Saas - "Metro Alpin" - care îşi duce pasagerii pe gheţar la 3500 m la Mittelallalin, un alt vârf al Allalinhorn. De aici ajungeţi la cel mai la altitudine restaurant giratoriu cu o vedere panoramică extraordinară. Un etaj mai jos se află de altfel şi accesul la pavilionul de gheaţă de 5000 m², care este menţinut la o temperatură constantă de -1°C şi oferă perspecive fascinante asupra gheţarului Fee. După schi vă stau la dispoziţie în Saas-Fee nenumărate posibilităţi: baruri în aer liber cu şezlonguri la poalele pârtiilor, restaurante tradiţionale confortabile în centru, numeroase baruri şi discoteci şi diverse activităţi sportive.