Muzeul Renașterii - prezentare si imagini

Expoziția nouă a Muzeului Renașterii din Varna poate fi găsită pe Strada "L. Zamenhof 21'' într-o clădire istorică, construită în secolul al XIX-lea Utilizată pentru nevoi diferite, / inclusiv ca o școală de fete după Eliberarea/, acum este oferită Muzeului.
Prezintă cele mai importante momente din istoria orașului Varna în perioada Renașterii. La primul etaj este reflectată importanța orașului Varna ca un punct strategic de-a lungul Coastei de Vest a Mării Negre și participarea regiunii Varna în războaiele ruso-turce de la sfârșitul secolul al XVIII-lea și în prima jumătate a secolului al XIX-lea.
În expoziția de la etajul doi sunt prezentate momente din dezvoltare economică a orașului, fondarea municipalității, școlii, centrului comunitar și mișcarea națională a bisericii. Într-una din sălile este recreată atmosfera camerei din școală reciprocă cu toate atributele asociate cu educația din acea perioadă. De asemenea, sunt prezentate luptele înainte de Eliberare - participarea regiunii Varna în mișcarea haiducilor, evenimentele revoluționare, Revolta din aprilie și Eliberarea. Varna este ultimul oraș eliberat - abia la 27 iulie 1878 în oraș intră trupele ruse, comandate de generalul Stolipin.
Expoziția prezintă materiale noi, colectate timp de mulți ani cărți, articole de rit bisericesc, arme, fotografii și obiecte personale ale luptătorilor pentru libertatea noastră.

Sursa informatiei prezentate