15 dintre cele mai frumoase plaje din Italia - prezentare si imagini

1. Cala Monte Turno, Castiadas (CA) / Sardinia

Începem articolul nostru pe cele mai frumoase plaje din Italia, în Sardinia, una dintre cele mai iubite regiuni italiene din lume, de către turiștii care caută minuni ale mării, ale soarelui și ale naturii. Alegerea noastră a căzut pe Cala Monte Turno, un golf încântător în partea de sud a insulei, între piatra Sant'Elmo din nord și coasta Marina di San Pietro din sud. Cu profilul inconfundabil al rocilor vulcanice de la Monte Turno la orizont și contrastul de culoare dintre cerul apei și verdele vegetației, rupt de albul strălucitor al plajei: acest golf este un adevărat portent de natură. Plaja, adorată de sportivi care vânează vântul, se poate ajunge de la Drumul de Stat 125 de la Castiadas, urmând semnele pentru Cala Sinzias de pe Strada Provinciale 18.

Cel mai apropiat aeroport: Cagliari-Elmas


2. Peștera poeziei, Roca Vecchia (LE) / Puglia

Sate de pescuit, legende străvechi, steaguri albastre, arome Salento, golfuri și stânci fac Melendugno Marine una dintre cele mai frumoase întinderi de coastă din Puglia. De-a lungul drumului care leagă San Foca de Torre dell'Orso, părăsiți mașina și vizitați minunata Grotta della Poesia, mândria Roca Vecchia, însoțită de Salentini și călători în timpul verii. Faceți-vă drumul prin mulțimile pentru a arunca o privire asupra apelor cerești ale uneia dintre cele mai frumoase piscine naturale din lume și, cu un indiciu de curaj, se aruncă în aplauzele celor prezenți. Se spune că o prințesă a plăcut să se scalde în apele transparente ale peșterii și că poeții întregului Sud au sosit aici pentru a cânta frumusețea fetei, într-un loc unde totuși toată lumea numește "La Poesia".

Cel mai apropiat aeroport: Brindisi-Casale


3. Plaja Michelino, Parghelia (VV) / Calabria

De-a lungul Costa degli Dei, între Tropea și Zambrone, există un mic oraș care nu vă va lăsa fascinat de frumusețea liniei sale de coastă, dotată cu plajele lui Michelino, Vardano și La Grazia, una mai frumoasă decât cealaltă, se arunca cu capul în cel mai intens albastru al Calabriei. Michelino este o plajă italiană care vă va împiedica picioarele, dar va ști cum să vă răsplătească: pentru a ajunge la ea, trebuie să mergeți în jos pe un zbor de 210 de pași și să plantați umbrela pe nisipul său moale de aur. Aduceți tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă confrunta cu o zi de soare și sare, în compania Recifelor din Ringa, Stromboli în fundal, și natura nealterată în jur.

Cel mai apropiat aeroport: Lamezia Terme


4. Tonnara di Scopello, Castellammare del Golfo (TP) / Sicilia

Cu minunata Tonnara di Scopello, suntem pe teritoriul Castellammare del Golfo, la câțiva pași de satul de litoral Scopello, în rezervația naturală Zingaro, unul dintre cele mai frumoase locuri din Sicilia pentru a vizita cel puțin o dată în viață. Nu se întâmplă în fiecare zi, de fapt, să se întindă în soare, înconjurată de o tonnară veche din secolul al XIII-lea, în compania unor stive spectaculoase și o mare strălucitoare, pătată cu verde smarald și albastru. Puneți prosopul pe placa de beton din tonnara, care coboară ușor în apă și bucurați-vă de acest spectacol de natura unei splendoare orbitoare și de un miros intens de scrumieră mediteraneană.

Cel mai apropiat aeroport: Palermo-Punta Raisi


5. Capo Malfatano, Teulada (CA) / Sardinia

Cu Capo Malfatano rămânem în sudul Sardiniei, întotdeauna în provincia Cagliari. Acesta, care este un promontoriu sălbatic la capătul sud-vestic al insulei, dă și numele unei plaje de mare impact vizual care, cu apele sale cristaline, se află în centrul a două alte minuni marine: Tuerredda, plaja - simbol al regiunii, și Piscinnì, dur și frumos în același timp. Împreună cu acestea, apar și celelalte "frumoase" cum ar fi Porto Tramatzu, Cala Zafferano, Arenas Biancas și o serie întreagă de golfuri și adăposturi care alcătuiesc comoara de pe coasta Teuladei. Explorați-le pe toate sau urcați la bordul unei barci pentru a face o excursie în jurul promontoriului, admirând de sub podul spaniol iconic și Faraglioni di Capo Spartivento.

Cel mai apropiat aeroport: Cagliari-Elmas


6. Plaja Atrani (SA) / Campania

Mirosul de lămâi, mâncare bună și o atmosferă caldă ca soarele care o încălzește: bun venit pe Coasta Amalfi! Orașul Atrani, unul dintre cele mai frumoase sate din Italia, domină marea de pe piatra îngustă dintre munții Civita și Aureo și vă așteaptă cu frumoasa plajă de oraș, tăiată în două lângă gura râului Dragone, vara aglomerată, dar încă mereu spectaculoase. Lăsând mașina la parcarea vecină va fi o operațiune greoaie, dar puteți ajunge mereu la plajă cu o plimbare de la Amalfi, datorită unui mic drum care se deplasează de-a lungul mării. În Atrani, pentru a găsi paradis, nu trebuie să călătorești pe o barcă, ci doar să te duci în golful de la poalele satului pitoresc, un sat renumit pentru "O Sarchiapone", o delicatesă bazată pe dovleac, brânză și carne.

Cel mai apropiat aeroport: Napoli-Capodichino


7. Portixeddu, Sant'Antioco (CI) / Sardinia

Pe insula Sant'Antioco veți întâlni o sălbăticie din Sardinia, înfrumusețată cu sate nuraghice, necropole, menhire și ocupată de natura nealterată a pădurilor de pin și plajelor albe. O perla de coastă despre care vrem să vorbim este Portixeddu, un mic adăpost care se află lângă faimoasa plajă Maladroxia. Această plajă de nisip fin și stâncă albă se întinde pe câțiva metri și iluminează cu albul său o întindere minunată de mare care o scaldă, caracterizată printr-o apă cristalină unică. Un loc adăpostit de mistral și nu prea aglomerat în timpul verii, atât de ideal pentru relaxarea în soare, departe de o Sardinia mai frecventată. O Sardinia pentru a explora, situată între Sulcis și Costa Verde din apropiere, care ascunde un trecut minier și o cultură puternică de mâncare și vin, inclusiv verdeață de mare, Vermentino, festivaluri și festivaluri.

Cel mai apropiat aeroport: Cagliari-Elmas


8. Plaja din Caminia, Stalettì (CZ) / Calabria

Încă Calabria, dar de data aceasta Ionian, unde coasta este acoperită de ape limpezi și albastre și profilate cu nisip alb, amestecate cu pietricele care se prăbușesc în mare. Aici, în cazul în care mirosul Maquis mediteranean este inebriating și natura este sălbatic mai mult ca niciodată, minunat Golful Squillace se deschide. Suntem situați de-a lungul zonei Costa degli Aranci, la sud de Catanzaro, un loc ideal pentru scăldat, dar nu prea mult, vizitat de familiile locale care se bucură să se așeze pe frumoasa plajă Caminia, mândria orașului Stalettì. Strâns între promontoriul Torre del Palombaro și piatra Pietra Grande, plaja vă așteaptă cu fundul albastru al coastei și peșterile pe care trebuie să le explorați. Pentru a ajunge la ea, luați statalia 106 și parcați chiar în spatele plajei.

Cel mai apropiat aeroport: Lamezia Terme


9. Plaja din Vendicari, Noto (SR) / Sicilia

O pasarelă din lemn vă va arăta calea către paradis, invitându-vă să faceți plimbări lungi pe plaja de aur lungă, în prezența rămășițelor unei tonnare vechi, a unei mici insule și a unui turn swabian sărutat de soare. În cer pasajul - din când în când - al păsărilor migratoare, în apă un covor de Posidonia oceanica și o culoare care nu are nimic de invidiat față de cea a Maldivei. Vorbim despre una dintre cele mai frumoase plaje din Sicilia, cea din Vendicari, situată în zona de sud a rezervației omonime: pentru a ajunge la ea intră în oaza de faună sălbatică care se deschide pe drumul provincial SP19 ... După o zi pe mare, pentru a face naveta între frumusețile insulei Noto, capitala barocului, și satul de pescuit încântător Marzamemi.

Cel mai apropiat aeroport: Comiso Pio La Torre


10. Plaja Masua, Iglesias (CI) / Sardinia

Așa cum ați fi înțeles, plajele de pe coasta Iglesiente sunt într-adevăr ceva spectaculos. Printre acestea, cum să nu mai vorbim de plaja Masua? De asemenea, cunoscut sub numele de "Il Molo" datorită prezenței sale pe plajă, la nord, a unei diguri vechi de beton, această plajă se caracterizează printr-o mare multicolore de verde și albastru, de o creastă de pietriș și nisip de culoare galbenă. și din prezența complexului minier al Porto Flavia, aflat acum în uz. O locație specială, perfectă pentru scufundări în albastru și în designeri: nu ratați să fotografiați marea insulă care poate fi văzută în depărtare cu capacul "de zahăr" al calcarului alb, Sugar Loaf! Plaja este dotată cu toate serviciile, chiar și pentru călătorii cu barca și drumeții.

Cel mai apropiat aeroport: Cagliari-Elmas


11. Plaja Fegina, Monterosso al Mare (SP) / Liguria

Patrimoniul mondial UNESCO, Cinque Terre vă va capta cu satele sale pitorești, vederi uluitoare și atmosferă maritimă. În această zonă spectaculoasă din Liguria, cuibărită în mod magic între Punta Mesco și Punta di Montenero, există una dintre puținele plaje minunate din zonă: Plaja Fegina. Această minunată nisip și pietriș este situată în fața stației de tren din Monterosso al Mare, primul sat care vine dinspre vest: să vă culcați la soare, atunci pur și simplu trebuie să mergeți în jos pe scara care pornește de la stație. În așteptare, va fi marea turcoaz, statuia Giantului, cele două masive Faraglioni și o plajă echipată potrivită pentru toată lumea. Un sfat: sfârșitul zilei cu o felie de Torta Monterossina lacomi!

Cel mai apropiat aeroport: Genoa-Cristoforo Colombo


12. Spiaggia dell'Angolo, Sperlonga (LT) / Lazio

Plajele albe până la orizont, o tradiție gastronomică puternică și o poziție strategică la sud de capitala. Provincia Latina vă va lăsa uimită de linia de coastă norocoasă și vă va duce la descoperirea unor sate mici cu vedere la albastru ca cea a Sperlonga, pietruită și albă, pe măsură ce culoarea frumoasei sale plaje din Angolo, care se deschide din portul de agrement, se întâlnește faimoasa Peșteră a lui Tiberius și atinge Promontoriul Ciannito. Teritoriul larg de nisip este caracterizat printr-o adâncime adâncă și poate fi ușor accesibil de la acesta, care este satul favorizat de romani care fug de căldura capitolinei. Un loc minunat de străzi în alb, mici magazine de artizanat, buticuri la modă și ape limpezi cristalice premiate de mai multe ori de Steagul Albastru.

Cel mai apropiat aeroport: Napoli-Capodichino și Roma-Fiumicino


13. Plaja Montesilvano (PE) / Abruzzo

Marea în Abruzzo. Situat ca un diamant între Adriatico și Apenini, regiunea magică din Italia centrală este renumită pentru munții maiestuoși, precum Gran Sasso, pentru satele mai caracteristice precum Scanno, pentru parcuri, lacuri și orașe din dar și pentru coasta însorită și distractivă, caracterizată de cele mai dinamice plaje de pe coasta Adriaticii. Unul dintre aceștia nu trebuie ratat este Plaja Montesilvano, care se dezvoltă la câțiva kilometri la nord de Pescara, dar care astăzi pare să fie una cu cea de-a doua, cu promenada ei nesfârșită de instituții și atracții. O coastă bine organizată și protejată de un sistem particular de stânci, cu o plajă largă, moale și nisipoasă, perfectă pentru jocurile pentru copii.

Cel mai apropiat aeroport: Pescara


14. Spiaggia dei Frati, Numana (AN) / Marche

Acolo unde piatra albă se aruncă în albastrul adriatic se naște Plaja magică a Friarilor din Numana, o perlă din Riviera Conero pe care o recomandăm absolut să o vizitați, mai ales dacă sunteți un iubitor de golfuri private și o natură nealterată. Pietrișul alb și apa transparentă fac acest loc un paradis pământesc accesibil pe jos de pe plaja adiacentă a orașului Numana Alta, cunoscută și sub denumirea de "La Spiaggiola". Aici puteți găsi, de asemenea, umbrele de plajă pentru o taxă sau se pot întinde fără brioșele pe prosop și vă lasă să vă încălziți de soare. Punctul distinctiv al plajei este o piatră albă mare care se ridică de la mare.

Cel mai apropiat aeroport: Ancona-Falconara


15. Cala del Gesso, Monte Argentario (GR) / Toscana

Cala del Gesso este una dintre cele mai frumoase plaje din Toscana, un paradis ascuns care vă va face să vă îndrăgostiți la prima vedere. Ajungerea pe teren va fi o operațiune greoaie, dar veți fi pe deplin răsplătiți când dintr-o dată va apărea un golf turcoaz albastru în fața ochilor tăi. Apoi setați alarma mai devreme, umpleți cu energie și purtați pantofi confortabili deoarece drumul este lung și înfășurat: de la Porto Santo Stefano mergeți pe șoseaua panoramică, luați Via dei Pionieri și dincolo de o poartă cu o trecere pietonală începeți coborârea în mare printr-o cale plină de forță în natură.

Cel mai apropiat aeroport: Roma-Fiumicino

Sursa informatiei prezentate