Acropolele din Athena - prezentare si imagini

Acropole inseamna "orasul de sus" si asta pentru ca, in Antichitate, din motive de siguranta si pentru a putea fi aparat mai usor, centrul orasului era construit pe o culme, pe un deal sau in partea cea mai ridicata a orasului.

Cuvantul este de origine greaca si majoritatea oraselor grecesti (Corint, Teba, Argos, Atena) aveau cate un acropolis. Insa multe alte orase construite pe inaltimi in Europa sau in Orientul Mijlociu intra in categoria Acropolis.

Cea mai cunoscuta acropola este insa cea din Atena, care, datorita multelor constructii importante ce s-au pastrat pana in zilele noastre, este denumita simplu Acropole. Si trebuie sa recunoastem, cand auzim cuvantul Acropole ne gandim automat la Atena.

Majoritatea constructiilor din vechiul acropolis al Atenei s-au pastrat, intr-o stare mai buna sau nu... insa multe din obiectele de arta sau parti de constructie au fost luate de englezi si se afla azi la British Museum in Atena - asa ca la un moment dat se pune problema daca nu vezi si afli mai mlte despre acropolis vizitand Atena...

Sursa informatiei prezentate