Acvariul Georgia - prezentare si imagini

Acvariul Georgia, localizat in Atlanta, statul Georgia, USA, este cel mai mare acvariu din lume cu peste 32 milioane litrii de apa marina si apa dulce,gazduind peste 120.000 de animale din peste 500 de specii. Printre speciile importante, in acvariul Georgia se gasesc 4 balene rechin, 4 balene Beluga si 4 pisici de mare Manta.

Fondat majoritatea dintr-o donatie de 250 milioane dolari a lui Bernie Marcus, acvariul a fost construit pe o suprafata de 81.00 metrii patrati in partea de nord a Parcului Centenar Olimpic in centrul Atlantei.

In iunie 2008, acvariul a anuntat deschiderea programului "Inoata cu gigantii gentili". Acesta permite scufundatorilor sau practicantilor de snorkeling sa inoate alaturi de balenele rechin.
Animalele acvatice sunt prezentate in 5 expozitii diferite, Georgia Explorer, Tropical Diver, Ocean Voyager, Cold Water Quest, si River Scout, fiecare dintre acestea coresponzand unui mediu specific. In anul 2009 s-a deschis si expozitia Titanic Aquatic ce ofera o perspectiva despre vasul Titanic.

Sursa informatiei prezentate