Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău - prezentare si imagini

Aeroportul Internaţional George Enescu (Aeroportul Internaţional Bacău, cod IATA: BCM, cod ICAO: LRBC) este un aeroport internaţional situat lângă oraşul Bacău, România. Aeroportul a fost deschis pentru public şi bunuri pe 1 aprilie 1946. Are o lungime de 2500 metri, 80 de lărgime şi o suprafaţă de circa 200 ha, Aeroportul George Enescu din Bacău este cel mai mare din nord-estul României deservind călători atât din judeţul Bacău cât şi din judeţele vecine.

Actualul aeroport a fost deschis oficial în 1971. În 2005 a fost mărit fiind mărit şi modernizat consistent.Pe 30 decembrie 1975 aeroportul din Bacău a fost desemnat prin decret prezidenţial "aeroport internaţional". În 2002, prin decizia guvernului, acest statut a fost reconfirmat din nou.

Poziţia sa geografică, în centrul Moldovei la mică distanţă de oraşele principale ale regiunii, Galaţi, Braşov, Suceava, Iaşi, Piatra Neamţ, Vaslui, Focşani şi uşoara conectare la linia feroviară şi la drumul european E85 Bucureşti-Suceava, sunt foarte importante pentru accesul aeroportului. Astăzi, prin aeroportul Bacău tranzitează mai mult de 250 000 de pasageri anul, numărul acestora fiind în creştere. Numărul companiilor aeriane ce operează către aeroportul din Bacău a crescut, de la una singură, Carpatair în 2002, la trei, Tarom, Carpatair şi Clubair. Aeroportul este concesionat omului de afaceri Nelu Iordache, pe o perioadă de 34 de ani, începând cu anul 2009. Nelu Iordache deţine şi operatorul aerian Blue Air. În 2009, traficul aeroportului a fost de 250.000 de pasageri.

Bacăul este legat prin curse directe de către aeroporturile din: Timişoara, Milano, Roma, Torino, Cuneo, Londra, Bergamo, Paris.

Sursa informatiei prezentate