Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța - prezentare si imagini

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța (IATA: CND, ICAO: LRCK) este unul dintre cele mai importante aeroporturi din România. Este membru permanent A.C.I. Europe și al Asociației Aeroporturilor din România.

Amplasat în partea de N - NV a municipiului Constanța, aeroportul din Constanța deține o poziție geo-strategică importantă față de obiectivele economice de interes național și internațional, fiind situat la 26 km de Constanța, la 14 km de Canalul Navigabil Dunare-Marea Neagră și la aproximativ 100 km de Delta Dunării. Deasemenea, Aeroportul are conexiuni cu importante căi de transport rutier (drumurile europene E60 și E67), transport feroviar (magistrala de cale ferată București-Fetești-Constanța). Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța prezentă un interes major în crearea unei baze pentru transportul aerian de mărfuri și datorită amplasării poate deveni un aeroport de tranzit către Orient și Asia.

Aeroportul este deschis permanent traficului aerian, pe întreaga perioadă a anului și dispune de urmatoarele facilități: parcare autovehicule 150 locuri, snack–bar, rent a car, taxi, transport pentru pasageri aeroport-gară, agenție de turism, securizare bagaje, exchange office, ATM, automat de schimb valutar, Internet wireless gratuit, sonorizare ambientală, telefoane publice, automate cafea și băuturi răcoritoare, cabinet medical non-stop, facilități mama și copilul, facilități persoane cu dizabilități, zonă magazine, companii de curierat.

Activitatea Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța este în stransă legatură cu dezvoltarea economică a regiunii în care este amplasat. Politica flexibilă și stimulativă de tarifare a serviciilor oferite companiilor aeriene, creșterea și diversificarea serviciilor oferite pasagerilor și operatorilor aerieni cât și aplicarea unei politici active de marketing, alcătuiesc strategia de dezvoltare continuă a traficului aeroportuar.

Printre companiile care folosesc aeroportul se numără Carpatair, Ryanair, Blue Line și Blue Air: Carpatair (Timișoara), Air Berlin (Munchen (sezonier)), Blue Air (Bruxelles (sezonier)), Ryanair (Bologna, Pisa), TAROM (Bucuresti-Otopeni, Cluj-Napoca (sezonier)), XL Airways (Strassbourg, Paris CDG (sezonier)).

În anul 2009 aeroportul a avut un trafic de 97 000 de pasageri și un număr de 4500 de mișcări.

Sursa informatiei prezentate