Aeroportul International Baia Mare - prezentare si imagini

Aeroportul Baia Mare a fost infiintat pe actualul amplasament in anul 1964, cand a inceput constructia pistei betonate. Se mentioneaza ca prima aterizare a unui avion pe aceste meleaguri a avut loc in anul 1929, la bordul acelui avion apartinand Flotilei de Aviatie de Garda Someseni-Cluj, aflandu-se Regina Maria.

Incepand cu anul 1966, aeronavele scurt si mediu curiei, au operat pe pista betonata avand lungimea de 1400 m. Intre noiembrie 1977 si iunie 1979, pista betonata a fost prelungita pana la actuala lungime de 1800 m si latime de 30 m (plus acostamente de beton de 7,5 m de fiecare parte a pistei).

Aeroportul Baia Mare are in prezent statut de regie autonoma cu specific deosebit, subordonata Consiliului Judetean Maramures. Este situat in raza comunei Tautii Magheraus, la 10 km de centrul orasului Baia Mare, pozitia sa geografica, raportata la centrul pistei este de 23° 28' 04'' longitudine estica, 47° 39' 30'' latitudine nordica, la 180 m deasupra nivelului marii.

Activitatea aeroportului se desfasoara conform Codului Aerian Roman, acordurilor si conventiilor Oraganizatiei Aeronautice Civile Internationale, la care Romania este membra. Aeroportul Baia Mare este institutia care conduce si coordoneaza intreaga activitate de trafic aerian in zona de responsabilitate a aeroportului, pentru transportul de pasageri si marfa, in conditii de deplina securitate.

Sursa informatiei prezentate