Angelokastro - prezentare si imagini

Angelokastro (in greaca inseamna „Castelul Ingerilor”) este o fortareata din secolul XIII situata pe un varf de deal aproape inaccesibil, ala altitudinea de 600 m. Aproape de castel se afla un balcon - punct de belle vedere ce ofera vizitatorilor privelisti panoramice unice asupra marii si grotelor din zona Palaiokastritsa.

Angelokastro este situat deasupra celui mai inalt varf de pe tarmului Corfului, pe coasta de nord-vest langa Palaiokastritsa, si a fost ridicat pe un teren deosebit de abrupt si stancos. Castelul Angelokastro este unul din cele mai importante castele bizantine din Grecia si, desigur, din Corfu. In 1537, 3.000 de persoane din satele din imprejurimi s-au refugiat in fortareata Angelokastro, fugind de turci. Pe acelasi varf de deal se mai afla bisericuta Sf Arhangheli Mihail si Gavril, iar intr-o grota de pe zidul de nord-vest este capela Agia Kyriaki.

Acesta formeaza un Acropole care strajuieste regiunea pana in sud Marii Adriatice si, prin urmare, a reprezentat un punct formidabil de avantaj strategic pentru ocupantul castelului. Tehnica de constructie intr-o locatie atat de izolata si atat de imposibila este remarcabila dupa orice standarde, nu doar cele medievale. Acesta a jucat un rol central in timpul Marelui Asediu a Corfului din 1571, cand atacul turcesc de pe flancul de nord-vest al Corfului a fost respins cu succes de catre aparatorii castelului.

Sursa informatiei prezentate