Apeductul Roman din Segovia - prezentare si imagini

Apeductul din Segovia este unul dinte cele mai semnificative si mai bine pastrate monumente romane in Peninsula Iberica. Apeductul roman din Segovia, construit probabil in anul 50 i.Hr., este uimitor de bine pastrat. Aceste trasaturi fac din aceasta constructie o capodopera de inginerie din care 20 400 de blocuri de piatra sunt unite prin beton, nu prin mortar.

Apeductul roman din Segovia are aproximativ 899.16 metri lungime desi sectiunile in care arcele sunt impartite in doua nivele este de 274.32 metri. Functionarea Apeductului Segovia s-a prelungit cu 14 km peste un complex urban, care a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO in 1985.

Legenda locala spune ca aceasta interesanta creatie romana ar fi fost construita de catre Diavol. Acesta a construit apeductul pentru o tanara din cetate, care preferase sa isi vanda sufletul decat sa aduca apa de la rau. Este astazi cel mai important monument din Segovia, prezent si pe blazonul orasului si cel mai reusit exemplu al talentului inginerilor romani, aducand apa de la Raul Frio. Nu se stie exact cand a fost construit apeductul, cel mai probabil in secolul I DHr, cand Traian stapanea temutul imperiu.Totul a fost atat de bine proiectat si construit incat a rezistat sute de ani. Poate de aceea vechi locuitori au nascocit legenda, temandu-se ca apeductul este supranatural.

Sursa informatiei prezentate