Arco de la Victoria - prezentare si imagini

Arcul pare mai vechi decat este de fapt. Dictatorul Franco l-a construit in anul 1956 drept tribut pentru armata sa nationalista care a infrant republicanii in timpul razboiului civil din Spania (1936 – 1939). Arco de la Victoria este cunoscut si sub numele de Puerta de Moncloa, nume ce este preferat de cei care nu mai doresc sa-si aminteasca de raposatul dictator.

In varful arcului impozant, inalt de 39 de metri, se gaseste o statuie a unui car cu patru cai. Franco obisnuia sa mearga cu masina pe aceasta ruta in mod regulat cand calatorea din centrul orasului Madrid spre resedinta sa principala, Palatul Pardo.

Arco de la Victoria nu este deschis publicului, desi exista o camera in interiorul arcului in care se afla o macheta a unei universitati din apropiere si planurile arcului. Nu departe de arc se gaseste Mirador del Faro, cunoscut si sub numele de Faro de Moncloa sau Faro de Madrid. Acest turn futuristic a fost ridicat in 1992 ca si centru de comunicatii. Din pacate observatorul din turn aflat la 92 de metri inaltime s-a inchis in anul 2005.

Adresa : Avenida de la Victoria
Transport : metrou statia Arguelles (M3,M4,M6).


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate