Arena Romana - Verona - prezentare si imagini

Cunoscut ca Arena din Verona, acest amfiteatru roman este cel mai faimos reper din Verona.

Construita in secolul 1 d.H, Arena era folosita pentru luptele gladiatorilor, turniruri, turnee, dar ca si piata. Arena din Verona este unul dintre cel mai bine pastrate amfiteatre din lume (al treilea dupa Amfiteatrul de la Roma si El Jem Tunisia).

Fiind una dintre constructiile cele mai mari din lume, Arena romana poate gazdui, in prezent, peste 15.000 de persoane in acelasi timp. In antichitate amfiteatrul putea gazdui peste 30.000 de spectatori insa astazi, acesta este doar o parte din structura originala din cauza unui cutremur din 1117 care a distrus cladirea partial (inclusive fatada originala cladirii care era fost construita din calcar alb si roz de Valpolicella).

Incepand cu secolul al XVIII-lea, Arena Romana a fost folosita pentru punerea in scena a pieselor de teatru. Astazi, este casa pentru diverse activitati culturale precum opera, balet si piese de teatru. In prezent, patru productii sunt montate in fiecare an intre iunie si august. In timpul lunilor de iarna, opera locala şi companiile de balet performeaza la Academia Filarmonica.

Cand nu sunt concerte, turistii pot vizita Arena Romana dupa-amiaza, conta unei taxe.

Adresa: Piazza Bra, Verona, Italy
Taxa: €3.10

Sursa informatiei prezentate