Arsenalul - prezentare si imagini

Construit de Petru cel Mare, ca manufactura si depozit de armament, a devenit ulterior muzeu in cinstea victoriei impotriva lui Napoleon. Multe dintre tunurile expuse astazi au fost capturate in trecut de la trupele franceze, aici fiind in prezent cartierul general al Garzii Kremlinului.

Cladiriea Arsenal are o istorie lunga. Constructia a inceput in anul 1702 la initiativa lui Petru I, dupa propriul sau plan. Cea mai mare cladire din Moscova a epocii lui Petru cel Mare a fost plasata in coltul de nord al teritoriului Kremlinului, intre Towers Troitskaya (Trinity) si Nikolskaya.

La inceputul constructiei, lucrarile au fost conduse de catre arhitecţii M. Choglokov, D. Ivanov si H. Konrad. In anul 1706, din cauza razboiului ruso-suedez, precum si din lipsa banilor, lucrarile de constructii au fost suspendate şi s-au terminat abea in 1736. In 1737, in timpul incediului de la Moscova, cladirea Arsenal a fost avariata grav. Cladirea a fost restaurata intre 1786-1796 numai sub supravegherea lui M. Kazakov si a inginerului Gerard A.

In 1812, inainte de retragerea armatei lui Napoleon, cladirea Arsenal a fost aruncata in aer. Partea de nord-est a fost complet distrusa. Lucrarile de restaurare au fost conduse de arhitectii A. Bakarev, Mironovskiy I., Tamanskiy I, E. Tyurin, au inceput in 1814 si s-au terminat in 1828.

Din 1851 Arsenalul a fost transformat intr-un remarcabil muzeu, numarul exponatelor crescand rapid, iar multe dintre piese sunt surprinzatoare : coiful si armura lui Boris Godunov sau colectia de peste 50 de oua Faberge sunt doar exemple.


Sursa informatiei prezentate