Artis Zoo Amsterdam - prezentare si imagini

Artis sau Natura Artis Magistra - "natura este invatatorul artelor" in latina, este o gradina zoologica situata in centrul orasului Amsterdam. In plus, Artis are un planetariu, un muzeu geologic si un muzeu zoologic.

Artis a fost intemeiata in 1836, fiind cea mai veche gradina zoologica din Olanda. Aici puteti vedea peste 6.000 de animale din 1.400 de specii. Acvariul a fost construit in 1882 si a fost renovat in anii 1990. In 2005 s-a deschis un Insectariu, iar in 2006 o gradina cu fluturi.

Fondata in 1838 Gradina zoologia Artis este inca la fel de incantatoare ca si acum aproape doua secole. Gradina zoologica nu este numai o oaza de liniste chiar in mijlocul unui oras foarte agitat, dar este si adapostul a peste 700 de specii de animale si 200 de specii de arbori multe pe cale de disparitie. Artis zoo este una din putinele gradini zoologice din Europa care are atat de multe cladiri interesante in perimetrul sau. Printre acestea se remarca Marele Muzeu (1855), cladirea unica a Bibliotecii (1867) si Aquariumul (1882).

In zona Aquariumului puteti observa vietatile ce traiesc in apa ce curge prin canalele din Amterdam sau puteti face poze crocodilililor.

La gradina Botanica puteti admira diversitatea de plante si copaci. Specii exotice pot fi vazute in sere aclimatizete. Muzeul Geologic si Planetariumul reprezinta o alta parte a complexului Artis. In Planetariu, puteti urmari o prezentare fascinanta a evolutiei planetei noastre de la nasterea universului pana in prezent sau puteti face o calatorie virtuala in sisteme planetare indepartate. Tot aici puteti vizita si muzeul geologic pentru a afla mai multe lucruri interesante despre trecutul planetei noastre.

Muzeul zoologic, gazduieste unele dintre cele mai interesante colectii stiitifice ale secolului al XIX-lea, precum si un mare numar de alte expozitii. Daca vizitati gradina Artis duminica puteti sa beneficiati din plin de turul cu ghid gratuit.

Orar: zilnic de la 9 am – 6 pm
Pe perioada verii se inchide la 4 pm

Preturi:
Adulti: 18,50 €
Pensionari (65+): 17,00 €
Copii (3-9 ani): 15,00 €
Reducere de grup peste 20 de persoane: 1,50 €/persoana.

Ghidul complexului este disponibil in olandeza, engleza, germana, franceza la pretul de 3,50 €.

Adresa:
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
Artis P.O. Box 20164, 1000 HD Amsterdam

Tramvai: 6, 9, 14 sau ‘Artis Expres’ (barca expres).Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate