AZCA - prezentare si imagini

Zona este marginita de un complex unde exista o multime de ministere, Nuevos Ministerios, in partea de sud si de Palacio de Congregos y Exposiciones in partea de nord. Dezvoltarea cartierului AZCA a inceput in 1969 intr-un efort de a crea un nou cartier de afaceri in afara centrului orasului care devenise foarte aglomerat.

Supranumit Manhattan-ul din Madrid, AZCA are o multime de zgarie-nori. Cel mai inalt este Torre Picasso, un turn inalt de 157 m construit in 1989. Atunci cand a fost ridicat era cea mai intalta cladire din Spania. Proiectul turnului din Madrid apartine lui Minoru Yamasaki, acelasi arhitect care a proiectat World Trade Center din New York, turnurile gemene ce au fost daramate in atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

La sud de Turnul Picasso se gaseste Banco Bilbao Vizcaya Argentaria sau cladirea BBVA. Turnul ce are colturile rotunjite a fost construit in 1980 de arhitectul spaniol Francisco Javier Saenz de Oiza. La nord de Torre Picasso si aproape de Plaza de Lima se gaseste Torre Europa. Structura rotunjita din sticla inalta de 121 de metri ce are coloane exterioare de beton a fost contruita intre 1975 si 1985. In data de 1 mai 2002 o masina capcana a fost amplasata in fata turnului Europa si cand a detonat a ranit 16 oameni si a adus pagube materiale exteriorului cladirii.

Pe cealalta parte a bulevardului Castellana se afla probabil cea mai celebra cladire din AZCA: stadionul Santiago Bernabeu. Stadionul echipei Real Madrid – una dintre cele mai de succes echipe de fotbal din Europa – a fost initial construit in 1947. A fost extins in repetate randuri si a ajuns la o capacitate de peste 80.000 de locuri. Un tur al stadionului costa 9 euro si poate fi facut zilnic. Stadionul se inchide vizitarii cu sase ore inainte de inceperea meciurilor si in ziua de dupa meci cu exceptia zilei de duminica.

Adresa: metrou – statia Nuevos Ministerios (M6, M10), Lima (M10).


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate