Basilica Santa Maria della Salute - prezentare si imagini

Biserica Santa Maria Della Salud a fost construita ca ofranda adusa Fecioarei Maria pentru ca a eliberat Venetia de epidemia de ciuma din 1630, in locul ocupat de vechea manastire. De-a lungul timpului, bolile au adus paradoxal o contributie foarte mare la arta si arhitectura. In anul 1630, dupa ce aproape o treime din cetatenii Venetiei au fost omorati de ciuma, Senatul Venetiei i-a promis Domnului ca daca va opri ciuma, vor construi o biserica in onoarea Fecioarei Maria. Datorita venirii bruste a vremii reci, populatia bolnava de ciuma a fost redusa, iar biserica Santa Maria della Salute a fost construita.

Se gaseste aproape de Vechea Vama si ofera o priveliste minunata asupra albiei San Marco. Impresioneaza prin scara principala, intrarea si cupola alba. A fost proiectata de catre arhitectul Baldassarre Longhena si datorita marmurei albe elegante, reprezinta tot ceea ce e mai frumos din stilul baroc.

Pe data de 21 noiembrie se sarbatoreste ziua Fecioarei, iar in aceasta zi venetienii vin la biserica in numar foarte mare pentru a se ruga, iar muncitorii orasului lasa un pod mobil peste Marele Canal din cartierul San Marco si pana la biserica Santa Maria della Salute pentru a-si arata respectul pentru Fecioara Maria, iar gondolierii isi aduc vaslele pentru a fi sfintite de preoti.

Adresa: se afla peste Marele Canal fata de Piata San Marco


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate