Basilica Sfantul Stefan Budapesta - prezentare si imagini

Basilica Sfantul Stefan este dedicata primului rege al Ungariei, Sfantul Stefan. Este cea mai mare biserica din Budapesta; poate gazdui aproximativ 8500 de oameni.

Basilica construita pe baza proiectului lui József Hild este una dintre cele mai importante destinatii religioase si turistice ale Ungariei. Constructia cladirii, inceputa in anul 1851, a durat mai multe decenii, si biserica a fost sfintita pana la urma numai in anul 1905.

Basilica Sf. Stefan gazduieste cea mai sacra comoara a Ungariei si anume mana dreapta mumificata a Sfantului Stefan (Szent Jobb – Sfanta mana dreapta). Din cupola basilicii unde turistii se pot urca, poate fi admirata o priveliste impresionanta asupra intregului oras. De-a lungul anului exista o plenitudine de programe muzicale ce sunt organizate in basilica.

Turistii se pot bucura si de excelenta acustica a Basilicii Sfantul Stefan, acustica pusa in evidenta in timpul concertelor de orga. Acestea sunt organizate in fiecare luni la ora 19:00 intre Iulie si Octombrie.

Adresa: Szt. István tér, V. district
Orar: 9.00-17. zilnic, iarna: 10.00-16.00
Pentru vizitarea basilicii exista ghiduri organizate in limba engleza de la orele:
9.30, 11.00, 14.00, 15.30 de luni pana vineri
si de la 9.30 si 11.00 sambata.

Vizitele in Basilica includ vizitarea Capelei si a Sfintei maini drepte a Sfantului Stefan, trezoreria, privelistea panoramica de pe cupola (doar intre 1 aprilie si 31 Octombrie).


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate