Biblioteca Chester Beatty - prezentare si imagini

Biblioteca găzduieşte o colecţie unică de papirusuri vechi, cărţi rare, manuscrise foarte valoroase, multe vechi de sute de ani, colecţii de imagini şi publicaţii irlandeze, opere de artă chineze, japoneze, indiene şi câteva texte biblice şi scrieri creştine. Biblioteca conţine, de asemenea, una dintre cele mai bogate colecţii de gravuri şi cărţi tipărite din lume. Biblioteca este situată în interiorul castelului Dublin.

Situata în inima oraşului, biblioteca Chester Beatty deschide o fereastră de comori artistice ale marilor culturi şi religii ale lumii. Bogata colectie de manuscrise a bibliotecii, tipărituri, icoane, tablouri în miniatură, cărţi tipărite demult si obiecte de arta din ţări din întreaga lume, oferă vizitatorilor un festin vizual.

Textele pe papirus egiptean, iluminate frumos, copii din Coran, Biblie, manuscrise medievale şi renascentiste europene, sunt printre cele mai importante din colectie.

În diversitatea sa, colecţia surprinde o mare parte din bogăţia de exprimare creativă umana de la 2700 î.Hr. până în prezent.

Alfred Chester Beatty, a trăit intre 1875-1968, a fost un milionar nascut in New York, care a achiziţionat de-a lungul vietii sale o colectie remarcabila de materiale preţioase din Orientul Mijlociu şi Orientul Îndepărtat.

Program:

Mai-septembrie: Luni-Vineri: 10:00-17:00
Octombrie-aprilie: marţi-vineri: 10:00-17:00
Sambata: 11:00-17:00 (tot anul)
Duminica: 13:00-17:00 (tot anul)
Inchis în Vinerea Mare, 24, 25 decembrie, 26, 01 ianuarie.

Facilitati:

Restaurant, magazin de cadouri si carti, prezentări audio-vizuale, grădina de pe acoperiş, acces scaun cu rotile.

Cum se ajunge acolo:

Zece minute de mers de la Trinity College, în drum spre Catedrala Hristos.
Trasee de autobuz: 13, 16, 19, 123 & (De la O'Connell Street).

Adresa:
Dublin Castle , Dublin 2

Sursa informatiei prezentate