Biserica romano catolica "Congregatio Jesu" - Timisul de Sus - prezentare si imagini

Mănăstirea “Congregatio Jesu” (Congregatia lui Iisus) din Timisul de Sus este o mănăstire romano-catolică a carei patroană este “Sf. Tereza a pruncului Iisus”.

Forul superior al congregatiei este Maica Generală, aflata la Roma. In prezent manastirea are 8 maici, sora superioară este Luiza Tutuianu iar preot este Ioan Gherman.

In biserica “Sfanta Teresa a Pruncului Iisus” se oficiază serviciul la sarbatori iar serviciul religios de fiecare zi are loc in capelă.

Scopul fondatoarei "Congregatio Jesu ", Maria Ward, era slujirea credinţei, mai ales prin educarea tinerilor, dar şi prin ajutor în activitatea socială şi caritativă, prin activitate pastorală. Ea s-a angajat în lupta pentru emanciparea femeii, dorind să-i restituie demnitatea, să-i formeze capacitatea de a-si asuma responsabilităţi proprii în societate şi în Biserică.

Fiecare membră a Congregaţiei promite, la depunerea voturilor „super Hostiam", să se dedice slujirii Bisericii şi să aibă o grijă deosebită faţă de binele tineretului.

Deocamdată, Surorile din Institutul „Sfânta Maria" sunt prezente în România în Popeşti Leordeni, Bucureşti (Catedrală şi Nunţiatura Apostolică), Timişul de Sus, Brăila, Rădăuţi şi Bacău.

Pregătirea profesională a Surorilor se realizează atât în ţară, cât şi peste hotare. Domeniile sunt din ce în ce mai diverse, în funcţie de cerinţele timpului şi de aptitudinile Surorilor.


Sursa informatiei prezentate