Biserica Sf. Dionysios - prezentare si imagini

Biserica, cea mai mare din oras, este dedicata protectorului insulei si se afla pe malul marii, in Zakynthos. A fost construita in 1948 si a rezistat cutremurului din 1953, turnul cu clopot este foarte inalt si este recunoscut imediat ce intri in port.

Sfantul Dionysios a fost nascut in Zakynthos in 1546, refuzand pozitia lui sociala si traind numai in scopuri caritabile. Este protectorul insulei si din acest motiv, in anul 1948 a fost construita Biserica Sf. Dionysios dedicata lui. Trupul Sfantului Dionysios se afla in biserica si foarte multi pelerini vin in fiecare an, pe 24 August, sa se roage la el. Chiar daca nu are carcateristici speciale exterioare, cand intri in ea vei ramane impresionat de numeroasele fresce si de culorile sale.

Printre artistii care au contribuit la aceasta biserica magnifica, se numara si pictorul Doxaras si gravorul Bafas care a inscriptionat racla de argint in care se afla ramasitele Sfantului Dionysios. Clopotnita este plina de lumini ce noaptea iti ofera o imagine superba.

Sursa informatiei prezentate