Biserica Sf.Hippolyt - prezentare si imagini

Biserica Sf. Hippolyte - sunt cele mai vechi rămăşiţe cunoscute din regiunea Pinzgau. Biserica este construită în stil romanic în mare parte şi este formată din trei naosuri. Înainte de 1794, naosul central a fost încoronat cu o bolta in stil gotic, dar în acel an a fost înlocuita cu o alta bolta, care la rândul ei a fost înlocuita cu un acoperiş plat din lemn in 1898. Pronaosul şi naosul sunt în stil Gothic, dar unele dintre celelalte obiecte gotice ( cum ar fi altare neogotice de Josef Bachlehner ) au fost adăugate în timpul renovării în 1898, atunci când de asemenea, mobilierul baroc din secolele precedente au fost eliminate.

Punctul culminant al bisericii este pasarela ridicata cu parapet, bogat ornamentata, construita în 1514. Pasarela se bazează pe patru coloane sculptate din marmura preţioasa, între care una complicata, bolta fiind protejata cu un spin. Între arce sunt baldachine gotice cu figurile St Hippolyte şi Sf. Florian, originare din 1520.

Turnul este principalul obiectiv al Zell am See. Are o înălţime de 36 de metri. Zidurile exterioare sunt solide si sunt din calcar.

Din 1660 până în 1670, altarul principal a fost înlocuit de unul baroc, care a fost eliminat din nou în 1760. Aproape niciunul din mobilierul baroc al bisericii nu a ramas, în afară de unele podoabe. Două statui baroce au ajuns în biserica din Prielau. Alături de altar sunt două statui principale, datând din 1480: Sf. Rupert şi Sf. Vigiliu. Altarul lateral conţine o imagine a Fecioarei Maria de la biserica acum non-existenta a Mariei Wald, care datează din 1540. Naosul din stanga are un mic altar dedicat Sf. Sebastian.

Sursa informatiei prezentate