Bozar - Palatul Artelor Frumoase - prezentare si imagini

Cel mai important muzeu de arta al Belgiei adaposteste opere unice ale unor mari artisti din intreaga lume. Cladirea muzeului este ea insasi o capodopera a arhitecturii ce merita vizitata daca faceti o calatorie la Bruxelles.

Muzeul de arta din Bruxelles este un loc de inalta cultura, un spatiu pluridisciplinar care a fost conceput pentru a gazdui un evantai larg de evenimente artistice si culturale, fie ca este vorba de muzica, arte plastice, dans, cinema, teatru, literatura sau arhitectura. Daca sunteti iubitor de arta, oricare v-ar fi preferintele, aici veti gasi, cu siguranta, cel putin o manifestare artistica pe placul dumneavoastra.

Un spatiu al efervescentei culturale
Capodopera arhitecturala in stil « Art Deco » a lui Victor Horta, Bozar este una dintre bijuteriile patrimoniului cultural si arhitectural belgian. Cladirea actuala a fost construita dupa primul razboi mondial si astazi muzeul este constituit dintr-o retea de sali de expozitii si de spectacole la care se adauga o mare sala de concerte si spatii multimedia. Palais des Beaux-Arts este o cladire extraordinara, dar mai ales un spatiu frematand de activitati culturale si artistice de nivel international.

Un mix de curente
Ceea ce isi propune acest edificiu de cultura si, in acelasi timp, ceea ce propune vizitatorilor, este o pozitionare a culturii in afara abstractului prin cunoasterea ei naturala si plina de viata. Fie ca il veti vizita singur, in familie, cu prietenii, cu persoana iubita sau intr-un grup organizat, intotdeauna veti gasi o activitate care sa va fie pe plac.
Colectiile muzeului contin exponate de la arta medievala, pana la cea contemporana. Daca aveti timp, trebuie sa-l vizitati in intregime, pentru ca, dincolo de admirarea capodoperelor diferitelor epoci, veti avea ocazia de a primi pe nesimtite o intreaga lectie de istorie a artei. Celor pasionati de arta veche, muzeul le propune o larga colectie de picturi vechi, indeosebi cu teme religioase si istorice, printre care si numeroase opere ale lui Rubens. Daca, in schimb, va place arta moderna si contemporana aici veti gasi tablouri de Salvador Dali, Rene Magritte, Picasso precum si picturi contemporane.


Atractii:
Operele unice ale unor renumiti artisti
Arhitectura muzeului
Colectii de arta veche, moderna si contemporana

Preturi:
Intrarea la muzeu - 9 euro
Tarife la Bozarresto - intre 2 si 15 euro


Program:
Programul de functionare este zilnic intre orele 9 :00 si 18:00.
Restaurantul muzeului, « Bozarresto», este deshis de marti pana duminica intre orele 9:30 si 23:00

Adresa:
Strada Ravenstein, numarul 23

Cum ajung:
Puteti ajunge acolo si cu metroul, coborand la statia Gare Centrale.

Sfaturi:
Daca doriti sa economisiti si, intamplator, va aflati la Bruxelles in prima miercuri a lunii, puteti intra gratuit la Bozar dupa ora 13:00.
Muzeul detine o colectie impresionanta de arta veche religioasa, asa ca daca nu sunteti un fan al acesteia, intrebati la informatii despre salile care va intereseaza pentru a economisi timp si rabdare.

Sursa informatiei prezentate