Bratul Kassandra - prezentare si imagini

Bratul Kassandra a fost numit asa dupa numele regelui Macedoniei Kassandros. Kassandra este cel mai vestic brat al peninsulei, si cel mai apropiat de orasul Thessaloniki. Activitatea localnicilor este pescuitul si cultivatul maslinilor. Dispune de cele mai hoteluri, pensiuni, taverne, baruri, plaje cu facilitati pentru practicarea sporturilor nautice fiind cea mai populara din Halkidiki.

Kassandra cuprinde o multime de plaje minunate:

-Plaja Kallithea este una dintre cele mai cunoscute plaje de pe bratul Kassandra. Plaja este situata pe malul estic al bratului, in apropiere de pitorescul sat Afitos. Plaja este situata la o distanta de aproximativ 50 km sud de Polygyros, capitala peninsulei.
-Plaja Kassandra, Kriopigi este la 7 km de Kallithea si 56 km sud de Polygyros.
-Plaja Nea Skioni, Kassandra este una dintre ele, aceasta mandrindu-se cu un Steag Albastru oferit pentru calitatea nisipului si a apei. Este situata la o distanta de 78 km sud-vest de satul Polygyros. Plaja este imprejmuita de pini iar de-a lungul promenadei plajei sunt taverne cu preparate din peste si feluri de mancare traditionale.
-Plaja Sani, Kassandra este situata la o distanta de 70 km de Salonic si are 7 km lungime. In apropierea sa se afla un amfiteatru unde, in lunile iulie si august, se organizeaza festivaluri de muzica.
-Plaja Afithos se afla intr-un sat pitoresc situat pe bratul Kassandra, un sat istoric cu o plaja micuta, romantica inconjurata de stanci si vegetatie.
-Plaja Nea Fokea- o alta plaja renumita in zona este plaja din Nea Fokea, situata la o distanta de 40 km de Polygyros si 80 km de Salonic. Plaja este lunga si acoperita de nisip fin. In apropierea plajei se afla Turnul Sfantului Paul, construit in anul 1407, si Biserica Apostolului Paul, doua atractii turistice.
-Plaja Pefkohori este o plaja deosebita situata in sudul bratului Kassandra, la o distanta de 68 km de Polygyros si 80 km de Salonic. Promenada plajei gazduieste taverne si terase.

Sursa informatiei prezentate