Bulervardul Champs-Élysées - prezentare si imagini

Multe evenimente importante au loc pe acest bulevard bine-cunoscut, cum ar fi parada militara care celebreaza Ziua Nationala a Frantei in data de 14 Iulie, manifestarile din noaptea Anului Nou si finalul celei mai prestigioase intreceri cicliste, Turul Frantei. Sute de magazine ale unor firme cunoscute in toata lumea, cinematografe, teatre si restaurante animeaza zona zi si noapte. Champs-Élysées este un motiv foarte bun pentru a alege un hotel in zona pentru cei ce viziteaza Parisul.

Bulevardul a fost numit Champs-Élysées in 1709. In mitologia greaca aceste campii erau locul unde eroii se duceau dupa moarte. Artera are o lungime de doi kilometri si o latime de 80 de metri. Champs-Élysées se continua dincolo de Arcul de Triumf cu bulevardul Grande Armée. Impreuna ofera o perspectiva de peste sapte kilometri de la Piata Concorde pana in La Défense, cartierul de afaceri din vestul Parisului.

Animatia de pe Champs-Élysées a cunoscut cote maxime la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20 cand era plin de magazine de lux si hoteluri. Tot in acea perioada si-a capatat si renumele international.

Dupa o perioada de declin Champs-Élysées a fost renovat la sfarsitul anului 1980 redevenind apoi un loc in care toata lumea isi doreste sa mearga. Champs-Élysées este una dintre cele mai cunoscute strazi din lume si din aceasta cauza chiriile pentru spatiile comerciale de aici ajung la peste 1.5 milioane de dolari pentru 100 de metri patrati.

Pentru a impiedica distrugerea farmecului sau specific, Primaria Parisului a interzis firmei suedeze H&M sa-si deschida un magazin pe acest bulevard.

Resedinta presedintilor Frantei, Palatul Elysées, nu este situata chiar pe bulevard, ci putin mai la nord.


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate