Capilla Real, catedrala si bisericile - prezentare si imagini

Catedrala din Granada – sau Catedrala Bunavestirii – a fost proiectata in apogeul Renasterii spaniole. In 1529 Diego de Siloe a schitat liniile renascentiste ale cladirii, deasupra fundatiilor gotice, cu un triforium si cinci nave (naos) in loc de obisnuitele trei. A fost infiintata de catre „Reyes Catolicos” spanioli, langa cea mai mare moschee din oras. Constructia a inceput in 1521 si s-a terminat in 1714. Aceasta catedrala, cu altarul sau spectaculos, este una din atractiile arhitectonice ale tarii, renumita pentru fatada sa frumoasa si interiorul in auriu si alb.

Primul arhitect a fost Enrique Egas, care a proiectat-o in stilul gotic. A fost remodelata si largita in 1536 de catre arhitectul Diego de Siloe, fiind prima biserica renascentista din Spania. Cateva capele laterale decoreaza de asemenea catedrala, iar una este in special extravaganta: sculptata si poleita (cu aur) Capilla de Nuestra Senora de la Antigua (Capilla Dorada), care se afla pe zidul nordic.

Capilla Real se afla in partea laterala a naosului, in partea sudica a catedralei. Aceasta capela, unde au fost ingropati monarhii catolici Ferdinand si Isabella, a fost construita in catedrala in 1506-1521. Monarhii catolici au fost ingropati intr-un mormant de marmura Carrara (1522) creat de sculptorul florentin Domenico Fancelli. Dincolo de mormintele regale veti vedea un „retablo” sculptat de Felipe Vigarny, cu statui ale monarhilor catolici facute de Diego de Siloe. In transept se afla „relicarios” (altare laterale), sculptate cu eleganta si bogat decorate, iar in transeptul de nord se afla faimosul Triptic al Patimilor, al lui Dierik Bouts.

Alte biserici antice si frumoase din Granada arata istoria acestei regiuni. De exemplu, biserica Sagrario de la Catedral a fost initial o piata, apoi o moschee si in final o biserica. Manastirea La Cartuja, care a fost construita in 1495 de catre Don Gonzalo Fernandez de Cordoba. Biserica San Jeronimo este o manastire in stil renascentist si a fost construita de Reyes Catolicos in 1492. Bazilica Hospital de San Juan de Dios, in stil baroc, se afla in cartierul in care se afla si manastirea San Jeronimo. Aceasta biserica are o intrare in stil baroc, marcata de doua turnuri cu acoperis de ardezie. Alte biserici din Granada sunt Manastirea Santa Isabel La Real, Abatia Sacromonte, Mezquita de Granada, Iglesia de Santa Ana, si-asa mai departe.

Sursa informatiei prezentate