Cartierul Burano - prezentare si imagini

Casele sunt pictate in culori foarte aprinse fiind astfel o incantare sa te plimbi prin Burano ( oriunde te uiti vezi case zugravite in albastru, roz, verde, mov, galben etc).

Pescuitul este principala ocupatie in Burano, iar ca alta ocupatie este si brodatul. Daca nu ati terminat bugetul pentru suveniruri, puteti cumpara o doilie sau o fata de masa. In Burano puteti vizita Muzeul de broderie (4 € intrarea), este inchis in fiecare marti.

Burano este una dintre insulele lagunei Venetia cunoscuta pentru casele vopsite in culori cat si pentru producerea artizanala de dantela. Aceasta abundenta de culori isi are semnificatia in antichitate cand se considera ca delimiteaza proprietatea si, conform legendei, ii ajuta pe pescari sa-si recunoasca proprietatile cand se intorceau de la pescuit. Cand vizitam Burano trebuie sa vizitam de asemenea Clopotul inclinat, trebuie sa ne bucuram de linistea stradutelor si de culorile si florile ce impodobesc casele.

In piata bisericii se sarbatoreste in fiecare miercuri piata saptamanala si nu trebuie sa pierdem piata de peste unde se vinde o mare varietate de peste tipic lagunei.

Insula se afla in partea de nord a lagunei, la 40 de minute distanta fata de Venetia. Iti poti incepe calatoria in statia Mazzorbo, de acolo ajungi in Burano in 5-10 minute.

Adresa: vaporetto N. 12 din Fondamenta Nuove

Pentru a ajunge la Burano:
Intai trebuie sa ajungem la Murano si odata ajunsi acolo sa mergem la pontonul ACTV cu numele “Faro” de unde pleaca Linia LN spre Burano.


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate