Cartierul Rosu (Red Light District) - prezentare si imagini

Cartierul Rosu din Amsterdam este un obiectiv turistic major al Amsterdamului. Este cunoscut si sub numele de “Walletjes”. Este format dintr-o retea de alei pe care se afla un numar foarte mare de camarute inchiriate in special de femei care isi ofera serviciile lor speciale din spatele unui geam sau a unei usi de sticla; aceste camere sunt decorate in general cu lumini rosii. Intreaga zona are un aer predominant de divertisment pentru adulti; este plin de spectacole pentru adulti, magazine de accesorii sexuale, cinematografe cu filme pentru adulti si un muzeu al sexului. Tot in Cartierul Rosu din Amsterdam se gaseste si un muzeu al canabisului, dar si o multitudine de coffee shop-uri ce ofera o gama larga de produse pentru fumat.

In Olanda, prostitutia este legalizata, iar in Amsterdam marea majoritate a prostitutiei este concentrata in Cartierul Rosu unde se bucura de o mare traditie si unde este foarte usor tolerata. Din anul 2000, prostituatelor de la ferestrele din Cartierul Rosu, li s-a permis sa-si practice meseria in mod legal. Acum acestea sunt platitoare de taxe, iar meseria lor fiind una legala, guvernul are grija ca toate practicantele acestei meserii sa poata avea acces la servicii medicale de calitate. Tot guvernul, a stabilit clar norme pentru practicarea acestei meserii si supravegheaza indeaproape standardele si conditiile de munca. Pentru cei care viziteaza Cartierul Rosu, exista si asistenta oferita de Centrul de Informare in domeniul Prostitutiei. De asemenea, contrar credintei generale, Cartierul Rosu este una dintre cele mai sigure zone din Amsterdam fiind mereu supravegheata de politisti si bodyguarzi angajati chiar de fetele ce muncesc aici.

In Cartierul Rosu exista si magazinul de prezervative “Het Gulden Vlies”, un adevarat regat al prezervativelor. Aici pot fi gasite prezervative de toate formele, culorile, marimile si aromele. Unele dintre ele sunt chiar pictate manual si au scop pur decorativ. Aici puteti afla o multime de informatii despre prietenul nostru de cauciuc dintr-un mic muzeu al prezervativelor.

Cartierul Rosu a ajuns sa fie unul dintre simbolurile Amsterdamului. Daca vizitati Amsterdamul, atunci trebuie sa popositi si in Cartierul Rosu, fie si numai pentru a arunca o privire.

Red Light District sau Cartierul Felinarul Rosu din Amsterdam este dispus pe cateva canale legate intre ele de stradute, la sud de Gara centrala si la est de Damrak. In pofida faimei, prostitutia este limitata la anumite stradute si prezenta politiei se simte din plin; intreaga zona este supravegheata cu camere video. Red Light District este un cartier rezidential, cu multe baruri si restaurante, precum si cladiri istorice.

De fapt, Amsterdam are trei asemenea cartiere Red Light District, insa De Wallen din centrul orasului este cel mai cunoscut. Celelalte sunt Singelgebied, la nord de Nieuwe Kerk si Oude Nieuwstraat, langa piata Dam.

Inca din secolul XIV, acest cartier a devenit o zona abundenta in sex shop-uri, bordeluri, baruri gay, cafenele, spectacole peep-show si prostituate in ferestre, intreaga zona fiind caracterizata de stralucirea neoanelor rosii. Aici sunt peste 2000 de ferestre cu fete in lenjerie, care atrag clientii. Red Light District este una dintre principalele atractii ale Amsterdam-ului si noptile aici sunt foarte aglomerate.

Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate