Casa lui Mozart - Salzburg - prezentare si imagini

Muzeul aflat in casa unde s-a nascut Mozart gazduieste niste piese importante cum ar fi vioara folosita de Mozart in copilarie, pe vremea micului Mozart, vioara sa de concert, clavecinul, portrete, scrisori si alte obiecte ce au apartinut familiei Mozart. Unele tablouri celebre sunt de asemenea expuse aici cum a fi „Mozart pe pian”, un tablou neterminat al cumnatului sau Joseph Lange.

O alta camera este dedicata in intregime operelor lui Mozart si locului important pe care acestea le ocupa in istoria muzicii.Partea din spate a muzeului are vedere spre piata Universitatii din Salzburg si de fapt nu a gazduit niciun membru al familiei Mozart. Acolo a fost apartamentul vecinilor lui Mozart ce a fost cumparat de Fundatia Internationala Mozart in 1981 pentru a recrea in cadrul muzeului felul cum traia o familie din clasa mijlocie a secolului al 18-lea.

Muzeul Mozart fiinteaza din anul 1880, cand Fundatia Internationala Mozart l-a inaugurat si l-a deschis publicului. Astazi este una din principalele atractii turistice ale orasului Salzburg atragand mii de turisti in centrul vechi al orasului. Cladirea in sine care gazduieste muzeul se numeste „Hagenauerhaus”, luandu-si numele dupa proprietarul si prietenul familiei Mozart, Johann Lorenz Hagenauer.


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate