Casa memoriala Paul Constantinescu Ploiesti - prezentare si imagini

Cumnata compozitorului, inginer chimist Eleonora Constantinescu a donat in vara anului 1993 cladirea din Str. N. Balcescu, nr. 15, Ploiesti in care a locuit Paul Constantinescu. Muzeul reprezinta un important monument istoric si de arhitectura, fiind, totodata, un valoros patrimoniu cuprinzand un bogat fond de carte, piese de mobilier si documente despre viata si opera compozitorului, care a trait o parte a vietii in acest edificiu.

Creatia muzicala a lui Paul Constantinescu cuprinde un numar semnificativ de opusuri in domeniul simfonic, vocal-simfonic, muzica pentru teatru, film, muzica corala, muzica de camera si pentru voce si pian care, prin exceptionala sa valoare, face parte din patrimoniul artistic national.

Expozitia permanenta a muzeului, inaugurata in ziua de 20 decembrie 1993, cu prilejul comemorarii a 30 de ani de la trecerea in eternitate muzicianului, Paul Constantinescu.

Cuprinde o seama de documente inedite despre viata si activitatea ilustrului muzician, grupate in cele sapte sectiuni: muzica simfonica, muzica de opera, muzica vocal-simfonica, muzica de camera, corala, pentru voce si pian si din creatia muzicii de film.

Sursa informatiei prezentate